keskiviikko 29. helmikuuta 2012

82. Uusi huippuidea syntyi + muuta höpötystä

Taas alkaa tällä samalla sanalla, anteeeeeeeksi tämä postailutauko, mutta ei ole ollut kovin paljoa aikaa ja innostusta tai sitten kone on päättänyt olla toimimatta. Tosin nytkin se toimii vain vajaasti, joten kuvia ei nyt tällä kertaa ole kuin tuo yksi, mutta siihen selitys alla, jos ette muuta jaksa lukea niin lukekaa se, sillä tekstiä saatte sitten vastapainoksi vähän enemmän!

Annihan on ollut nyt vähän tuhma, ei ole suostunut pihasta lähtemään pois. Sunnuntaina sitten päätin, että nyt käydään kävelyllä maastossa, keinolla millä hyvänsä. Ja teidän vinkkien mukaan tungin taskut täyteen leipää ja otin raipan toiseen käteen. Mutta silti jo pihatiellä neiti ruuvasi kavionsa maahan, mutta sain sen leivän avulla suostuteltua liikkeelle. Sitten kun päästiin isommalle tiellä, ei ollut mitään ongelmaa, poni käveli ja ravasi minun vieressä. Ja sehän halusi juosta paljon, hölkkäsin ponin vieressä varmaan kymmenisen minuuttia! Arvaatte varmaan, että minulla oli tämän takia molemmat jalat niin kipeät monta päivää että..

Maanantaina sain sitten suuren inspiraation, halusin kokeilla Annilla ohjasajoa! Kiinnitin liinan kahdelta puolelta kuolainrenkaisiin ja viritin selän yli ohjat, jotka pitäisivät linan ylhäällä, ettei se valahtaisi Annin jalkoihin. Alkuun poni oli vähän epäluuloinen, kun olin sen takana, enkä vieressä. Hetken päästä se kumminkin tajusi idean, ja juttu alkoi sujua. Tehtiin ihan yksinkertaisia juttuja, seis, liikkeelle ja kääntyminen. Kokeiltiin myös väistöjä, ja kyllä se muutaman ristiaskeleen ottikin molempiin suuntiin. Ja voi että se oli ihan hurjan hauskaa! Suosittelen ihan kaikille joilla on mahdollisuus kokeilla (: Olenkin nyt ajatellut harjotella Annilla sitä ohjasajoa enemmän, molemmat voisi oppia siitä paljonkin.

Tänään oli taas ihana ilma. Nyt on pakko astua askel taas eteenpäin, ja lähdettiin sitten Annin kanssa maastoon! Laittelin ponin kuntoon, neiti sai satulankin pitkästä aikaa selkäänsä. Taas jumitus pihalle, mutta kun sain pihatien päähän sen houkuteltua, niin ongelmat hävisi. Tai no ei ihan niinkään, vaan ongelmat kääntyi päin vastaisiksi, ja poni ei enää suostunut pysähtymään.. Annille on tietysti keräytynyt energiaa, kun se on ollut kevyemmällä, ja nytkun pääsi purkamaan niitä, niin kaikki paukahti kerralla ulos, ja vauhti oli.. hmm.. aika vauhdikasta :D Ei menty pitkää lenkkiä, mutta tosiaan sitä reippaammin, ja Anni vaikutti kyllä oikein tyytyväiseltä kotiin kävellessään, mikä on nyt tällä hetkellä tärkeintä, riemuvoitto ♥

Nasun kanssa meillä taas oli sunnuntaina kouluvalmennus. Vauhtia oli silloinkin aika paljon, ja ensimmäiset puoli tuntia meni siihen, kun poni höösäsi ja pukitteli, ja muutaman kerran taisi vähän pystyynkin hypätä. Mutta kun työstettiin ponia laukassa, alkoi keskittyä, ja ne laukkajutut sujuikin erittäin hyvin. Myös väistöt, mitä tehtiin, on parantunut huomattavasti siitä, mitä ne oli kun aloitin Outin tunneilla. Huomasi kyllä, ettei ole taas kouluvalkkuja ollut vähään aikaan, omat virheet mm.könötys oli taas paljon suurempaa kun viimeksi, hupsis.

Maanantaina käytiin jäällä ja pikku maastolenkki, jotka sujuivat mukavasti, jäällä poni teki muutamat hypyt ja pomput, mutta ei mitään isoa (:

Eilen olikin taas estevalkku. Verkatessa musta tuntui, ettei mulla ollut mun oma satula, se oli jotenkin liukas ja epämuodostunut ja en osannut yhtään istua siinä. Verkka menikin sen takia aika huonosti ja häsläten, samoin kun ensimmäiset hypyt, mutta kun alettiin tekemään käännösharjoitusta, meno parani jo aika normaaliksi. Lopuksi tultiin kaksi kertaa vähän pitempi tehtävä, mitkä sujui jo tosi hyvin! Nasu hyppäsi nätisti, ja ei kieltänyt kertaakaan, super poni ♥




Ja tästä kuvien vähyydestä, syy on se että meidän kone ja windows media player eivät suostu näyttämään videoita, joten en saa niistä kuvia. Lisäksi myöskään kone ei suostu lataamaan niitä, ja sen takia vain tuo yksi, mutta ehkäpä se menisi vähän parempaan suuntaan, ja pystyisin tällä viikolla tekemään sen varustepostauksen seuraavan osan, mutta se nähdään sitten. Lopuksi vielä meidän tulevaisuuden suunnitelmista, tai no ehkä pikemminkin seuraavien viikkojen suunnitelmista: huomenna siis taas kouluvalkku tuossa Markkasen maneesilla, ja sunnuntaina mennäänkin Tiian ja Voiton sekä Pinjan ja Lillin kanssa toiseen kouluvalkkuun. Tuuppailua siis luvassa. Ja ihanailoinen uutinen, meillä alkaa nyt hiihtoloma, perjantain jälkeen siis! Ensi viikon alusta mennään käymään Vantaalla, ja kaverini Roosa on näillä näkymin tulossa sitten tänne, joten ensi viikosta saatte sitten enemmän kuvia! Mutta sanon silti, etten varmaan postaile silloin paljoa, koska Roosa on täällä, joten siitä seuraa pieni postailutauko. Mutta siihenkin on vielä aikaa, ja saatan kesken viikon muutaman kuvan tännekkin laittaa ;)

2 kommenttia:

  1. jooo varmaa sul on loma :D mihin te ponit viskaatte siks aikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihhih on (; ja kerroinki et ukki tulee niit hoitaa :D

      Poista