tiistai 7. helmikuuta 2012

68. Hävittäjien ilmahyökkäys

Hei, te saatte nyt päättää, missä järjestyksessä varustepostauksen osat tulevat! Teen sen neljässä osassa:
  • Satula + huovat, vyöt ja muu satulaan liittyvä
  • Suitset + riimut, narut, huput ja muu päävehkeisiin liittyvä
  • Loimet
  • Muu pikkutavara
Tuohon kyselyyn vastailkaa, missä järjestyksessä haluatte ne (eniten vastauksia saanut ekana, stoiseksi eniten saanut toisena jne.) Ensimmäisen osan toteutan perjantaina, ja viikon sisällä yritän kaikki saada tehtyä, tai viimeistää ensi viikon sunnuntaihin mennessä (:

Lähdettiin Nasun kanssa maneesille, ja kun oltiin sinne kävelemässä, niin alkoi jyristä ja pauhata, ja poni säpsähti vähän, ja mä olin järkyttynyt, mitä tää on?! Ja tietysti sieltä tulee hävittäjien ilmahyökkäys... Se paikka mistä ne mölymasiinat lähtee, on ihan siinä lähellä, joten siinä meidät ylittäessään ne oli tosi alhaalla, ja ääni oli törkeän kova. Ja niitä tuli varmaan viisi tai kuusi peräkkäin. Nasu pomppi ja poikitti ja minä yritin roikkua ohjista ja rauhotella sitä. Yhdessä vaiheessa oli pieni tauko, ja molemmat huokaistiin helpotuksesta, mutta vilkaistessani taakse; siellä oli tulossa monta lisää. Jos joku on joskus kuullut hävittäjien melua läheltä, niin ymmärtää varmaan miksi Nasua pelotti hirveesti...

Maneesissa alussa meni aika huonosti, poni ei ollut kuulolla ja laiskotteli, mutta tein paljon temponvaihteluita, niin heräsi ja liikkui nätisti. Mun ratsastus menee helposti, melkeimpä aina, niin että teen vain kivoja ja helppoja asioita, Nasun kanssa ne ovat yleensä temponvaihtelut ja suoralla uralla ja ympyröillä jumputtelu. Tänään meni taas suurimmaksi osaksi niitä, ja muutamat takaosakäännökset ja väistöt tehtiin käynnissä. Laukassa alkuun ympyöitä, kun ne meni hyvin, (ja muuten tosi hyvin menikin, poni oli tasanen ja herkkä!) tehtiin muutamia vaihtoja kahdeksikolla ja pitkillä sivuille joko keskilaukkaa tai koottua laukkaa. Kootessa tippui muutaman kerran raville, mutta lopuksi meni nekin mukavasti. Loppuhölkät eteen-alas, hieno tyttö!

Takasin kotiin kävellessä saatiin olla rauhassa, olikin mukava kävellä kun on täysikuu ja tosi valoisaa (: Mutta kun otin Nasulta varusteita pois, kuului taas se hävittäjien melu. No, oli ainakin hyvä ajoitus, kotiin päästiin ennen niitä.

Toivottavasti ei enää nuo pakkaset menisi yli sen -20, tosin nyt tuolla ulkona on nyt vähän yli. Mutta jos perjantaina ja lauantaina olisi leudompaa, että päästäisiin aluevalkkuihin hyppäämään!

1 kommentti: