sunnuntai 12. helmikuuta 2012

71. Epäonnistumisia ihan urakalla, vastapainoksi supernasu ♥


Lauantaina oli siis aluevalmennukset, perjantailta ne oli peruttu pakkasen vuoksi. Alla olevat kuvat ovat videolta otettuja, ja siten huonolaatuisia, sekä teknisten ongelmien vuoksi erikokoisia, sillä heti jos osaa kuvista koetti suurentaa, ne näkyivät vaan puoliksi, muuttuivat punaisiksi yms.








Aloitettiin tekemällä viisikaarista kiemurauraa, ja aina kaarteen jälkeen ylitettiin kaksi ravipuomia. Puomipareja oli siis neljä vierekkäin. Nasu ei ihan heti ymmärtänyt että niiden yli piti ravata, vaan se hyppäsi molemat kerrallaan aina, tai meni ne laukassa. Sillä ei ole ennen varmaan paljoa puomeja menty, se nimittäin muutenkin vähän jännittää mennä niitä. Sitten aloitettiin hyppääminen. Alla olevasta piirroksesta näätte kokoelman, mustat viivat ovat puomeja, punaiset esteitä. Puomit olivat kolmoissarjalle ns. kujana, tarkoituksena että sarja hypätään suoraan. Mietin että uskaltaako Nasu mennä kujaan ollenkaan, vaikka esteet oli ensimmäisillä kerroilla vain 30-40cm, mutta ei se sitten mitään katellut, hyppäsi vaan. Aluksi tultiin väli kahdella askeleella, mutta esteiden noustessa tultiin sitten vain yhdellä. Meillä ei ollut muuta ongelmaa, kuin se, että poni oli vähän villinä ja pukitteli. Mutta pysyin kyydissä, onneksi!


Sitten tultiin kaksi kertaa 13 esteen rata. Kahta estettä lukuun ottamatta kaikki olivat sarjana tai linjana, mitkä ovat minulle helppoja. Ensimmäisellä kerralla esteet olivat n. 60-80cm. Muuten meni erittäin hyvin, paitsi kerran poni kompastui ja viimeisestä esteestä meni ohi. Se oli kapea muuri, ja minä en tykkää kapeista enkä muureista, joten olin itse epävarma ja ohjasin vähän huti, koska se kaikenlisäksi tultiin aika vaikealla tiellä. Mutta uusi yritys, ja yli meni (:

Toiselle radalle kaikki esteet nousi 20cm, ja se kapea muurikin oli jo metrissä, hui. No, yritin olla ajattelematta sitä, ja siinä onnistuinkin, niin hyvässä kuin pahassa. Nimittäin Nasu tykitteli kaikista yli ja meni muutenkin superisti! Mutta... noin puolessa välissä rataa poni sai jonkin pukkirodeokohtauksen ja heitti mut tyylikkäästi päin seinää! Tällä kertaa ei kuitenkaan lähtenyt suitset päästä. Sitten vaan takaisin selkään ja rata loppuun, meni yhtä hyvin kuin alkuratakin, muurikin ylittyi heti ensimmäisellä kerralla! Ja muuten, kun oltiin jo lopetettu, Sanna huomasi maassa oli jonkun ponin kenkä. Ja tajuttiin sitten, että Nasu kompastui ensimmäisellä radalla koska siltä tippui kenkä! Ohoh. Mutta ei kyllä ponia näyttänyt haittaavan, kun jatkoi suoraan matkaa, haha! Olin kyllä ihan hurjan tyytyväinen Nakkiin, meni niin hyvin, ja minäkään en tenhyt suuria mokia. Onnistunut valmennus siis ♥

Nasu tykkää leikkiä rodeoheppaa, Venla tykkää leikkiä bääätmänii

Tänään minä ja äiti lähdettiin molemmilla poneilla radalle jäälle! Mä lähdin Nasulla ilman satulaa, ja mietin jo mitä siitä oikeen tulee, kun poni on sen verran villinä ollut nyt. Ja niinhän siinä kävi, että jo alkukäynneillä Nasu sai hepulin ja alkoi hyppimään, ei tehnyt siis niitä jättipukkejaan, mutta äkinäisiä liikkeitä, ja sinkosi mut alas. Takasin selkään ja matka jatkuu. Ravailtiin ja laukattiinkin siinä, ja sitten poni oli tosi kiltisti, pidin sen kyllä aika hitaassa vauhdissa. Annille sen sijaan ei hidas vauhti kelvannut, ja äiti, tai no Anni, musta tuntuu että äiti ei siihen hirveästi vaikuttanut:D, paineli toisella puolella rataa, kun minä ja Nasu harjoteltiin vastalaukkoja siellä kaaaukana perässä. Hmm, nyt mietitte; "harjoiteltiin vastalaukkoja" !?!! Niin, poni liikkui kun kouluradalla ja meni vastalaukkaa, mutta tapansa kullakin. Yhdessä vaiheessa sitten äiti sanoi, että anna vähän ohjaa kun se on noin nätisti. Niinhän mä annoin, mutta ei olisi kannattanut, sillä sieltähän ne Nasun jättipukitkin sitten tuli, ja mätkähdin toistamiseen samaan paikkaan kun viimekerralla. Poni oli kumminkin sen verran kiltti, että tiputti minut lumihankeen eikä auratulle radalle. Loppuajan kyllä menin silti lyhyemmällä ohjalla, arvaatte varmasti miksi. 


Nyt olen viimeiset kaksi tuntia istunut sisällä lämpimässä aamutossut jalassa, viltti päällä yksinään, kun kaikki muut on pikkusiskoni 5-vuotissynttäreillä HopLopissa, ulkona on -5⁰C pakkasta ja sataa lunta. Juon kaakaota, katson tv:stä jääkiekkoa joo ette kuullut tota en tietenkään katsonut puoltatuntia Tsekki-Venäjä peliä, en tietenkään! Mutta kumminkin. Ja sain myös tehtyä tämän postauksen (: Illalla, kun haen ponit sisään, aloitan varustepostauksen osan 2/6, Loimet, tekemisen, ja huomenna alkaakin koulu. Ensi viikolla meillä on muuten paljon tekemistä, tiistaina menen estevalkkuun molemmilla poneilla, keskiviikkona ja torstaina on kouluvalkut, ja sunnuntaina sitten kauden ensimmäiset kisat! Mennään Kuvansiin, Hakkapeliitat-71:n järjestämä alue-este, Annilla 80 ja 90cm, Nasulla pelkkä 80cm. Mutta sitä ennen katsotaan että miten tiistaina sujuu hypätessä!

18 kommenttia:

  1. Käytätkö yleensä turvaliiviä, jos oot hyppäämässä/maastossa?
    Tosi hyvin onnistuneita kuvia, oisko sun joskus mahdollista laittaa myös videoita? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän turvaliiviä ainakin kisoissa ja aluevalmennuksissa (: Ja laittaisin videoita, mutta kun kone ei lataa niitä tänne eikä YouTubeen eikä kyllä mihinkään muuallekkaan, niin en pysty ainakaan tällä hetkellä. Mutta jos saadaan korjattua, niin laitan videoitakin!

      Poista
  2. ihanat noi sun saappaat, ja oot kyllä aikas tyylikäs bätmäni:DD♥ ja nasu ja anni on supersöpöjä♥ onnee tuleviin kisoihin (mulla on samaan aikaan lapinlahdella kisat:D) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (: Ne ei kyllä ole saappaat, vaan kengät ja nahkachapsit :D ja onnea sullekkin kisoihin! ♥

      Poista
    2. aijjaa ne näyttää iha saappailta noissa kuvissa XDXD!

      Poista
    3. Moni on luullu et ne on saappat, kauempaa ne nimittäin näyttääkin (;

      Poista
  3. venlaa ihana bätmäni oot :D sust saa aina nää hienoimmat lento-otokset :D♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhhah Nasun kanssa sitä onkin tultu harjoiteltua ;D ja mä otin siitä videosta toisenkin kuvan niinkun aikasemmin kun ton siitä tippumisesta, mutta kone ei ladannut sitä ;(

      Poista
    2. parasnakki (: mut anni ankkeponkke vie ♥

      Poista
    3. No joo ankkeponkke on parhain ever ♥ Anken parhauskerroin 110%, nakin 109% (;♥

      Poista
  4. venla sul on iha sika kiva blogi! :)) jatka samaan malliiin ja toi on kiva ku lisäilet kuvia tekstien väliin ni pysyyy mielenkiinto! :D ja ratsastat myös toosi hyvin! :)

    VastaaPoista
  5. oot näköjää alottanu taas lentoharjotukset :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo :D Onhan se hyödyllistä kokeilla, että onko Inton opit vielä tallessa ;) Ehkä Into on palkannu Nasun salaliitoon! ;o

      Poista
    2. niin sen täytyy olla ;) anniki on varmaa mukana, mut ei oo vielä näyttäny parhaita lennätystaitojaan!

      Poista
    3. salaliitto paljastu, ne oli selvästi suunnitellut lennättää mut alas hypätessä, ja kumpikin teki sen, ja vielä samalle esteelle! :D:D:D

      Poista