lauantai 25. helmikuuta 2012

80. Kun poni ei toimi...

Blogin hiljaiseloa... Mutta nyt saattekin sitten muutaman päivän kuulumiset kerralla, sekä tänään räpsittyjä kuvia ponien tarhailusta.



Annilla on ollut nyt muutaman päivän loma, mutta eilen ja tänään olen mennyt sillä kentällä ilman satulaa. Siinä on tosin niin paljon lunta, ettei pysty kovin pitkään tai rankasti menemään. Joistain kohti on kumminkin jo niin tallautunutta lunta, että on pystynyt ravaamaan ja laukkaamaankin. Tosin ainakaan laukkaamisesta ei ole mitään tullut, poni haluaisi vaan mennä täysillä ympäri kenttää, ja huomasinkin siinä, että se pystyy kääntymään lujasta vauhdista aika näppärästi ympäri, en olisi pysynyt kyydissä jos en olisi pitänyt harjasta kiinni.

Lisäksi olen molempina päivinä käynyt kävelemässä maasta käsin sen kanssa pihatiemme päästä päähän, että taas vähitellen päästäisiin maastoonkin. On silä olo kui kuin jotain varsaa opettaisi talutettavaksi, kun aina à r /kolmen askeleen välein poni pysähtyy ja pitää työntää liikkeelle... No muta ehkä se siitä ajan kanssa sitten, mutta onko teillä ideoita, mitä kannattaisi Annin kanssa yrittää? Jos teillä on ollut poneja/hevosia, jotka eivät suostu liikkumaan, mitä olette tehneet sen eteen? Kertokaa ihmeessä!




Nasulla oli torstaina vapaapäivä, ja eilen ajattelin lähteä maneesille tuuppailemaan. Se ei kuitenkaan onnistunut, koska siellä oli joku valmennus, eikä sinne päässyt ratsastamaan, joten käytiin lyhyt muta reipas maastolenkki pimeillä teillä.

Tänään huomasin Nasua tarhasta hakiessa, että sillä on kiva haava toisessa takasessa. Äiti sitten huuhteli sen vedellä ja laittoi betadineä, mutta koska se oli niin pahassa paikassa, ettei saanut suojaa jalkaan, ei voinut maneesiin lähteä tänäänkään. Ja ei kyllä muutenkaan, koska siihen haavaan olisi mennyt maneesissa hiekkaa. Käytiin sitten tänäänkin maastokävely. Nasulla alkaa olla niin paljon energiaa, kun on ollut niin kevyt viikko, että jännitti kaikkea vastaan tulevaa, steppaili yms, mutta päästiin kumminkin kotiin ilman isompia ongelmia.


koneen ongelmat..


16 kommenttia:

  1. Ei mulla ole omaa ponia tai mitään, mutta idea olisi :). Annyn ongelmaan varmaan auttais, jos sulla olis taluttaessa esim. leipää mukana, että aina kun se jökkää niin houkuttelet sen liikkeelle leivällä ja kun se kävelee niin palkitset sen :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vähä hyvä idea, kiitos! Kokeilenkin tuota tänään, jos se vaikka toimisi (:

      Poista
  2. hahah annkkeponkke on iha hassu :D ♥ eiks se suorstu siis menee yhtää yksin maastoo? :D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se mikää hassu oo vaa tuhma -.- mut siis ei, siihen pihaan se jumittaa heti kun yrittää lähteä mihinkää D:

      Poista
  3. Ratsastin ennen yhtä ponia, joka aina maastossa yhtäkkiä vaan alkoi jumittaa paikalleen, peruutella ojaan ja yrittää kääntyä ympäri jne. En koskaan antanut sille periksi ja kerrnkin me pompittiin siellä metsässä samalla kohtaa 45 min, jonka jälkeen poin suostui lähteen eteenpäin. Ei muuten sen jälkeen enää tainnu jumia. :D Mutta en kyllä osaa sanoa mitään sen erikoisempaa "keinoa" millä ton sais loppumaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohhoh ompas sekin ollu mukava poni ;o mut aika samankaltainen ongelma kun Annilla, paitsi että Anni vaan seisoo eikä räpsäytä silmäänsäkkää, eikä tolleen hypi/kääntyile niinkun toi sinun ratsastettavas (: Mutta kiitos silti, se on totta ettei sais luovuttaa ponien kanssa :D

      Poista
  4. kokeile ottaa raippa talutuslenkeillekin mukaan?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se keino on käytössä jo. Poni on vaan sen verran jästipää ettei välillä raipankaan avulla lähde liikkeelle, edes taluttaessa :D

      Poista
  5. toi on selkeesti taas inton ja mummon salaliiton yksi osio ;) EI SAA LUOVUTTAA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep :D mut mietin tässä et miten ne oikeen suunnittelee hyökkäyksensä, ku ne ei nää tai ees oo nähny toisiaan ikinä? ;o mut ehkä se on telepatiaaaaa

      Poista
  6. Tosi kivan näköisiä kuvia :)

    VastaaPoista
  7. Onko teillä oma talli vai missä ne ponit on?
    Sulla on tosi ihanat ponit ja ihana blogi:)

    VastaaPoista
  8. Oletko jo saanut ponin liikkumaan? Itse tappelen pienen risteytysponin kanssa, jolla sama ongelma, tosin se peruuttelee ojaan ja raipasta tulee napakka pukki ja pudotus. Äh! Kotiinpäin kyllä mennään.

    VastaaPoista
  9. en oo, ihan sama tilanne on edelleen :(

    VastaaPoista