sunnuntai 13. toukokuuta 2012

117. KuoRin äitienpäiväkisat mutakelissä

Pääsimpäs vihdoin kirjoittamaan tämän kisapostauksen. Minun piti kirjoittaa se heti, kun kotiuduttiin eilen, mutta en löytänyt konetta :D Sitten lähdettiinkin käymään mummolassa ja kun sieltä päästiin kotiin niin käytiin Puijolla syömässä, mutta nyt kerkeän tässä kirjoittaa ennen kuin lähden ratsastamaan. Mutta nyt asiaan, kisat oli vielä suurempi katastrofi kuin maanantain aluevalmennukset.

Suurin syy kaikkeen oli sää. Vettä satoi, ja ei ihan vähän vaan, ei todellakaan. Kun menin kävelemään kasikympin rataa kaatosateessa ja näin sen kentän, tai no ei sitä voinut melkeimpä kentäksi sanoa. Se oli enemmänkin iso mutalätäkkö, joka lainehti vettä. Verkkakenttä oli vielä pahempi. Päätettiin heti, ettei lähdetä Nasun kanssa siihen metriin, se olisi ollut vaarallista.

Annin kanssa verkka meni superhuonosti. Olin niin jäässä, etten pystynyt tekemään mitään. Hypättiin muutama hyppy, osa meni ihan ok. Rata oli kumminkin vieä pahempi. Anni meinasi kieltää jokaiselle esteelle, hypättiin melkein kaikki esteet ihan paikallaan. Yhdellä linjalla meinasin ohjata ponin ohi toisesta pystyssä, päästiin kumminkin yli vaikkakin todella vinosti. Uusinnan vikalle poni pysähtyi, mutta sain sen tuupattua tasajalkahypyllä yli. Joo, puhdas rata tuli, mutta en ole ikinä niin huonoa rataa hypännyt.

Ysikymppiin lähdin Annilla kolmantena, se oli verkassa taas yhtä huono kuin edelliselläkin kerralla. Kerran kielsi okserille, muuten kiipesi kaikista yli. Radalla päästiin kolmesta ekasta esteestä ihan hyvin yli, neljännelle pysähtyi mutta sain tungettua sen siitä yli, tosin vähemmän tyylikkäästi. Sen jälkeen poni ei kumminkaan hypännyt enää mitään, kaksi kieltoa sarjalle. Kauden ensimmäinen hylätty!




Nasu oli todella järkyttynyt huonosta pohjasta, verkassa oli ihan hyvä siihen asti, kun liukastui. Sen jälkeen poni muuttui aivan ybervarovaiseksi. Radallakin pohja tuntui aika liukkaalta, joten menin aika hitaasti. Yhdelle okserille jäätiin vähän kauas ja siihen tuli yksi kielto, mutta muuten ei tullut virheitä. Tavallisesti kuivalla kentällä Nasu olisi mennyt siitä okserista yli ihan tuosta noin vain, mutta liukkaalla pohjalla ei halunnut lähteä yrittämään. Parempi kumminkin yksi kielto kuin katkennut jalka...



Vaikka menikin huonosti, minua ei harmittanut yhtään. Oikeastaan päinvastoin, olin tosi iloisella fiiliksellä. Hassua vaan siinä mielessä, että esimerkiksi viime kisoissa, kun mokasin sen ysikympin mutta olin silti voittanut toisen luokan, kaikki oli huonosti, mutta vaikka eilen mokasin jokaikisen luokan, kaikki oli tosi hyvin? :D No, ehkä sille joskus löytyy looginen selitys. Tai sitten se johtuu siitä superhyvästä munkista, jonka söin siellä kisoissa! Tosin mun iloisuus vähän latistui, kun piti kotona alkaa pestä varusteita, jotka olivat ihan kurassa. Houkutus oli suuri vain heittää se vesiämpäriin, mutta se ei olisi kovin hyvää varusteille tehnyt.

Nyt kumminkin jatketaan kisaamista vain Nasun kanssa, Anni jää kesälomalle. Ihan turha lähteä sitä kuljettamaan kisoihin sen takia, että neiti kieltää ulos. Se teki saman viime vuonnakin, kun siirryttiin ulos ja jatkoi hyppäämistä vasta kun siirryttiin takaisin sisään. Eli syksyllä kun hallikausi alkaa, jatketaan kisoja jos Anni on kunnossa. Nyt sitten treenaillaan sen kanssa muita juttuja, kuten tuota ajoa ja aletaan varmaan harjoittelemaan poniagilityä. Sitten vielä vähän tästä postauksesta, kuvia en löytänyt meistä tämän enempää ja videoitakaan ei otettu tuon sateen takia. Ettekä kyllä niitä videoita olisi saaneet, koska radat olivat niin järkyttävää nähtävää. Jos kuvia löytyy, niin saatte niitä sitten myöhemmin, mutta en usko että tuossa säässä kovin moni oli siellä kuvaamassa.

12 kommenttia:

  1. http://aiino.kuvat.fi/kuvat/2012/Kisat/12.5.2012+Sorsasalo%2C+Kuopio/ Tuolla on vielä susta ja Nasusta kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Harmi, kun toi ilma oli niin huono.. :/

    VastaaPoista
  3. Harmi, että kisat nyt meni teillä miten meni, kun pohja oli huono... No toivottavasti sitten vaikka seuraavissa kisoissa menee paremmin! (:

    VastaaPoista
  4. Ihanat nuo keltaiset hanskat! =) Katoin jo paikan päällä että meinaatko oikeasti ratsastaa radan niillä! Ovatko ihan ratsastukseen tarkoitetut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on Puuilosta ostetut ihan superlämpimät hanskat, oli pakko laittaa ne kun kädet oli niin jäässä ;) ja kun sanottiin, että asu on vapaa :D

      Poista
  5. ^ne on sellaset työhanskat :D ihana venla sadetakki ja ravihanskat pääl kisaamas :D hyvää kesälomaa annille :) koht on kesä ja pääsen sinne!! <3

    VastaaPoista
  6. hyi mikä keli, ei ihme jos ponit ei oikee tykänny! ps muodikas asu <3:D

    VastaaPoista
  7. Halusitko mennä Nasun kanssa kesällä johonkin etelään, jonkun valmentajan luokse treenamaan? :)

    VastaaPoista
  8. kuten sanoin tuossa, videota ei otettu sateen takia.

    VastaaPoista
  9. ihana blogi sulla ja ihanat ponit ! :) pakko liittyä lukijaks!

    VastaaPoista
  10. Hassua kuvitella, että joku poni kieltää noin päin. Meidän poni kun tekee päinvastoin, ei ollenkaan tykkää hypätä sisällä, mutta ulkona kyllä :D

    VastaaPoista