keskiviikko 9. toukokuuta 2012

115. Tuhma poni, hieno poni ja huono ratsastaja aluevalkuissa

Hups, aika pitkä postaustauko taas... Vieläkään ei kyllä ole mitään suurta innostusta, joten tästä postauksesta voi tulla vähän sekava ja huono, koska olin vielä kaiken lisäksi kipeänä [postaus on odottanut pari päivää, että saan kuvia]. Maanantaina siis oltiin aluevalkuissa, ja niistä kirjoittelen sekä saatte vähän kuvia ja videoa.

Oltiin vasta iltaryhmissä, ja Annilla menin ekana. Valmennuksen rakenne meni niin, että alkuun tultiin pystyä ympyrällä molempiin suuntiin ja sen jälkeen pienemmällä kahdeksikolla. Sitten verkkahypyt okserille suoralla lähestymisellä, ja sen jälkeen tultiin kaksi rataa. Anni meni verkan ihan hyvin, paikat osui aika hyvin, okserille muutama moka. Mutta lopputunti oli suoraan sanoen katastrofi. Lähdettiin radalle, ekasta meni yli, mutta tokalle kielto. No, uusi yritys ja yli meni. Mutta seuraavalle taas kielto, ja ei, ei mennyt seuraavallakaan kerralla yli. Poni oli vakaasti päättänyt, ettei hyppää yhtään. Turhahan sitä olisi alkaa piiskaamaan niistä yli, joten odoteltiin kun muut hyppäsivät. Lopuksi tultiin se rata sitten ihan minikokoisena, esteet oli korkeimmillaan ehkä 60cm, ja silloin meni sentään kaikista yli.










ylläolevat kuvat © Pinja

Muutenkin oli koko ajan vähän hidas pohkeelle, mitä Anni ei ole ikinä yleensä. Asiaan vaikuttaa se, että oltiin ulkona, viime vuonnakin poni teki saman kun siirryttiin hallista ulos. Ei hypännyt mitään. No, katotaan nyt se lauantain kisat, että miten menee. Sen jälkeen ollaan paljon viisaampia.

Nasun kanssa meni onneksi paremmin. Verkassa otin pystyille vähän aina vähän liian lähelle, kuin hypytin kauhean kaukaa. Okseritkin meni ihan hyvin. Ponia vain vähän ihmetytti, kun samaan aikaan alkoi ravit, ja melkein vierestä juoksi paljon pelottavia heppoja kärryt perässä ja kovaääniset kuulutukset jännitti myös. Ensimmäinen rata oli n. 80-100cm korkeudessa, siinä oli lähinnä ylinopeutta ja kolmoissarjan viimeinen puomi tuli alas, mutta se johtui siitä, että väli oli liian lyhyt ja tultiin siihen niin kovaa.




Sen jälkeen esteitä nostettiin niin että ne olivat 100-115cm, ja tultiin hieman erilainen rata. Se lähti nätisti, neljä ekaa hyppyä meni tosi hyvin. Mutta viidennelle okserille lähdettiin vaarallisen kaukaa, ja sen jälkeiselle sarjalle tuli kielto. Ne olivat siis linjana, ja välissä olisi pitänyt ottaa kiinni, mutta unohdin, eli täysin oikeutettu kielto Nasulta.




Sitten uusi yritys, tällä kertaa sain tuotua hyvin sille okserille ja päästiin hyvällä hypyllä sen lisäksi myös sarja. Taas kaksi estettä hyvin, ja taas lähdin vedelle kaukaa, jolloin kolmoissarjan a-osalle kielto. Uusi yritys, ja meni tosi nätisti.



[sori, nämä Nasun videot on kaikki erikseen, kun minulla ei edelleenkään ole sitä elokuvatyökalua tms., mutta käyhän tämä näinkin! Ja kuvia en ole vieläkään saanut, enkä jaksa enää odottaa enkä odotuttaa teitä, eli ne ilmestyvät sitten kun saan niitä]
Nasun osalta olen tyytyväinen valmennukseen, mutta itseeni en todellakaan. Tosin syitä on monia, miksei mennyt ihan nappiin. Ensinnäkin, oltiin Nasun kanssa ensimmäistä kertaa ikinä hyppäämässä ulkona, toiseksi tämä oli vasta toinen hyppykerta saikun jälkeen ja kolmanneksi minulle alkoi valmennuksien aikana nousta kuume, olin seuraavana päivänä kipeänä kotona. Ainiin, melkein unohdin, että me ostettiin kärryt! Annin kanssa aloitetaan siis suuri raviponikoulutus kun keretään, hih ;)

Kuten tuossa alussa jo mainitsinkin, minulla on postausinto aika pohjassa. Ei yhtään huvittaisi tai jaksaisi. Se vaikuttaa myös, että mitään materiaalia ei ole ollut, ja mikään ei ole tylsempää kuin kuvaton, pitkä postaus. Siksi en nyt ole postaillut niin ahkerasti ja tällä tavalla saattaa jatkuakin jonkin aikaa. Lupaan, että bloggaan välillä, en missään nimessä voisi lopettaa koska pidän blogin kirjoittamisesta paljon, mutta en halua, että se on pakollista. Jos en jaksa, niin sitten en kirjoita. Toivottavasti lauantain kisoissa on paljon kuvaajia, jotka saa räpsittyä meistä kuvia, että saan tehtyä kivan postauksen kisoista! Toki sekin riippuu ihan siitä miten kisat mene, jos tosi huonosti, niin en saa kyllä mitenkään iloista postausta aikaan, päinvastoin :D

14 kommenttia:

  1. hyvinhän teillä meni, eikä sun ratsastus pahalta näyttänyt :)

    VastaaPoista
  2. vähä sun äiti osaa videoida hyvi:o vai kuka noi on videoinu, vertaappa meidän videoon..:DD

    Hienosti meni, kuten aina;)

    VastaaPoista
  3. annilla alkanu näköjää kesäloma..:D mut vooi, annista raviponi aww ♥ tsemii reenailuihi! ja nakkihan ottaa kunno loikkia (:!

    VastaaPoista
  4. vaikka sanoitkin, että meni heikommin, niin ei tuo meno kyllä siltä näytä!(: ratsastat tosi hienosti ja ihan ymmärrettäviä kiellot, eikä kukaan ole täydellinen (: näitä sun postauksia on aina niiin kiva lukea, että odotan jokaista ihan innolla ja tosi kiva, jos tulee useemmin, mutta jos ei, niin kunhan tulee edes jotain!(: ja tsemppiä vielä kisoihin!♥

    VastaaPoista
  5. Menette ihan super hienosti yhdessä!

    Ja älä huoli vaikka sun pitäiskin pitäää nyt bloggailusta vähän taukoa, turha postata jos ei vaan huvita. Katoaa sitten siimeinenkin ilo! Kyllä me jaksetaan odottaa, että tulet taas paikalle entistäkin reippaampana postailiana. =)

    Ja tämä sun blogi on ollut tähän asti ihan mahtava. Kirjoitat tosi hyvin ja kuvia on aina mukavasti. Nyt vielä kun saat videoitakin mukaan, niin paranee entisestään! Ihan yksi mun lemppareista! =)

    VastaaPoista
  6. kiva automaatti toi sun toine ponis

    VastaaPoista
  7. Ai kumpi poni on automaatti? Melko läheltä seuranneena voin kertoa, että Anni osaa kieltää todella tehokkaasti ja Nasu on kaikkea muuta kuin automaatti´..

    VastaaPoista
  8. äh ratsastat niin hienosti, terveisin kateellinen =)

    VastaaPoista
  9. kateellinen siellä haukkuu automaatiksi. niin se menee, että sillonku osaa ratsastaa tarpeeksi hyvin niin homma näyttää sille kun ei kumpikaan tekis mitään;) Ja voin sanoa ettei kumpikaan ole lähellekkään automaattia!!

    VastaaPoista
  10. no voi kiitos kaikille (: se, että tekin kommentoitte enemmän, auttaa jaksamaan kirjottamaan enemmän postauksiakin, varsinkin kun kommentit ovat näin kivoja ♥ ;)

    VastaaPoista
  11. eksyin blgogiisi jostain ihme kautta, mutta sulla on aivan hemmetin hyvä poni tuo ruskea ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, nasu on ihan huippu ♥ se vaan on ollut mulla niin vähän aikaa, että yhteistyössä on jonkinverran hiomista vielä ;)

      Poista