keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

99. Yllätys!

Nyt on ilmestynyt uusi ja  parempi tallin esittely-postaus! Käy katsomassa se tästä linkistä tai sivupalkissa olevasta "Luetuimmat tekstit" laatikosta nimellä 35. Tallin esittely-postaus, ja anna mielipiteesi siitä (:

Tuosta tosiaan ilmeni, että päätin vähän parannella kyseistä erikoispostausta, ja olen sitä tässä jonkun aikaa tehnyt, ja vihdoin homma on valmis. Sitten itse asiaan, eli poneihin ja niiden kuulumisiin.

Kisojen jälkeen käytiin maneesilla laittamassa asiat kuntoon, ja varsinkin Nasun kanssa siinä oli tekemistä. Poni oli kuin räjähtämäisillään oleva energiapommi! Mentiin suurin osa ajasta puomeilla, siirtymisiä ja vaihtoja eniten, ja lopuksi sileällä vielä avut läpi. Lopuksi Nasu toimi jo hyvin.

Annilla kävin maanantaina ohjasajamassa. Se taas ei alkanut kovin hyvin, sillä heti kun päästiin ulos tallista etupihalle, joka oli aivan peilijäätä, poni päätti lähteä kavereiden luo. Voitte olla varmoja, etten reinoillani pysynyt pystyssä, vaan lensin mahalleni siihen jäälle ja neiti juoksi omaan tarhaan. Siitä suivaantuneena uusi yritys miljoonakertaisella tsempillä, ja ihme tapahtui. Anni suostui lähtemään pihasta vapaaehtoisesti! Käytiin siis ihka ensimmäistä kertaa maastossa ohjasajaen! Mentiin n. 20min lenkki, ja huhhuh kun huomasin ettei mulla ole maailman paras kunto, kun juoksin ylämäkeen innokkaan ponin perässä.

Eilen Annilla kävi yksi pikkutyttö ratsastelemassa, ja menin Nasulla ilman satulaa maneesissa. Ei meidän parhaita koulutreenejä tosiaankaan, mutta kun ahkerasti tein töitä vaihtojen kanssa, poni alkoi toimia hyväksyttävästi. Pohdin siinä silloin, että Nasun saa liikkumaan ja hereille kun tekee joko vaihtoja tai askellajien säätelyä. Ne ovat semmoisia asioita, joissa Anni ei ole hyvä, ja sen takia niitä on tullut Nasun kanssa tehtyä paljon. Nykyään ne ovat varmaan asioita, jotka minulta ja Nasulta sujuvat parhaiten, joilla saan ponin ratsastettua hyvin läpi.

Tänään käydään molemmilla poneilla maastoilemassa äitin kanssa, ja huomenna on sitten kouluvalkku Nasulla. Ajattelin vähän nyt valaista meidän kisasuunnitelmia tästä eteenpäin. Tänä viikonloppuna ei ole mitään, mutta ensiviikolla on taas aluevalkut. Ne ovat samanlaiset kun viimeksikin, eli perjantaina normivalkku (johon menen muuten molemmilla poneilla, Annikin pääsee loikkimaan) ja sunnuntaina on Kuvansissa aluekisat, joissa menetellään samalla tavalla kun Tahkollakin. Siitä viikko eteenpäin, niin me lähdetään Nasun kanssa Ypäjälle. Niistä en vielä tiedä muuta, kun että lauantaina hyppäämme 90 ja 100cm, ja sunnuntaina vielä 90cm, muuta tietoa saatte sitten lähempänä kisoja.

Tähän vielä muutamia keväisiä kuvia poneista ja pari muutakin eksyi joukkoon (: Ja muistakaapas vastailla tuohon kyselyyn, viimeisiä päiviä aikaa vaikuttaa!





6 kommenttia:

  1. Kiituksia uudesta esittelyä, sitä ollaa kaivattu ;))

    VastaaPoista
  2. seuraava postaus on 100! :D söpöt ponit kuvissa♥ miten pitkä matka teillä on ypäjälle ja miten kauan kestää ajaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ;) ja en oo yhtään varma tuosta matkasta Ypäjälle, kun ei olla täältä vielä sinne ikinä ajettu. Mutta aika pitkä se on, luulisin :D

      Poista
  3. Moi! Oletteko muuttaneet tänne etelä-suomesta? Onko tämä sun vika ponivuosi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, viime syksynä muutettiin tänne Kuopioon sieltä. Ja ei ole vika ponivuosi, täytän tänä vuonna vasta 13, eli neljä vuotta on vielä jäljellä ;)

      Poista
  4. Ihana kuva tuo viimeinen Nasusta ja muutkin! ;D

    http://noranponit.blogspot.com/

    VastaaPoista