lauantai 23. maaliskuuta 2013

193. Uusi ihanuus

Taisin olla vähän liian huono keksimään arvoitusta... Viime postauksessa tosiaan vihjailin jo jostain uudesta kivasta jutusta, ja kaikki arvasivat oikein, että se on kamera. Tänään siis lähdin kaupunkiin ja mukaan tarttui uusi kamera, Canon EOS 1100D. Vanha kamerani on ihan surkea, sillä ei saa oikeastaan mitään kuvia, videota vaan. Pidän kumminkin tosi paljon kuvaamisesta, joten ajatus omasta järjestelmäkamerasta houkutteli liikaa ja nyt sitten sorruin sen ostamaan. En ole silti ainakaan vielä sitä yhtään katunut, enkä toivottavasti tule katumaankaan.

Miksi sitten ostin juuri tämän kameran? Siihen on muutama syy, joista ehkä suurin on hinta. En tosiaankaan ole kovin rikas, ja nyt sitten vieläkin köyhempi. 1100D on kai halvin Canonin järkkäreistä, joten sen takia sen sitten otin. Toisena syynä se, että olen ennenkin käyttänyt samanlaista kameraa, joten tiedän edes jotain sen käyttämisestä. En ole mikään tekniikan ihmelapsi, en todellakaan, ja tässäkin on varmaan aika paljon tekemistä, että opin tätä käyttämään ;)

Mutta nyt sitten tarkemmin itse ostokseen. Kameran lisäksi mukaan lähti kaksi objektiivia, 18-55mm sekä 70-300mm, eli pitkä ja lyhyt putki. Sen lisäksi sitten vielä kameralaukku, muistikortti ja joku puhdistusliina. Kaupanpäälle sain vielä Parempia kuvia-kirjan, mutta siihen en ole vielä kerennyt tutustua. Yhteensä tämä kaikki maksoi 500€.



Saattekin sitten varautua, sillä nyt saattaa tulla aika paljon kuvia tänne blogiin tässä lähiaikoina! Nyt olen lähdössä testailemaan kameraa ensimmäistä kertaa kunnolla, sillä lähden kuvailemaan aluevalkkuja. Saa nähdä, mitä saan aikaiseksi, ja kuinka kauan jaksan siellä olla. Loppuun nyt vielä pari kuvaa eilisillalta, kun ensimmäiset kuvat kerettiin räpsiä :)





33 kommenttia:

  1. Hieno kamera! :)olin eka!!!//henna

    VastaaPoista
  2. Hieno kamera:) Ittelleni on Nikon D1300 ja siinä 18mm-250mm putki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okeii, se munkin vanha kamera on Nikonin, mutta vähän huonompi.. :D

      Poista
  3. Kivaa, että sait kameran! Tykkään sun blogista tosi paljon, ja tää on yksi mun lempi blogeista :) Nyt varmaan tulee sitten kuvia postauksiin vähän enemmän jotka ei ole vanhoja :)

    VastaaPoista
  4. vinkki, kun kuvaat pimeässä/hämärässä niin laita ISO suuremmalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti, pitää kokeilla :) oon tosiaa ihan surkee kuvaamaan ainakin vielä, toivottavasti tässä oppisi ;)

      Poista
  5. Hehee, mulla on sama kamera ja on oikein näppärä! Ainoa mikä noissa objektiiveissä on, että Se lyhyempi on oikeasti lyhyt... Mä en ainakaan paljoo sitä käytä kun kuvaan liikkuvaa heppaa, mut videot taas menee sillä PALJON paremmin, jos ei ole tukea, koska Se pitkä tosiaankin tärähtää tosi helposti :D sil pitkän taas itse saan ainakin parempia kuvia, sopusuhtaisia ja lähempää :) odotankin jo innolla nähdä sun kuvii millasii sä saat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, se on tosi lyhyt ja siksi ostin se pitkänkin heti :) ja ei kannata laittaa odotuksia kovin korkealle.. :D

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Noi sun kuvat jo täs postauksessa on hyvii :) Itelläni meni joku parikin kuukautta et sain tollasii, mut nyt lähes puolentoista vuoden kuvaamisen jälkeen alkaa jo tulla omastakin mielestä hyvii kuvia :) Harjoittelu tekee mestarin :D

      Lisäyksenä vielä tohon mun aikasempaan tekstiin : Se lyhyt on tosiaan maneesissa aika super, joku toinenkin taisi sanoa tästä, mutta tolla pidemmällä objektiivillä oon silti kuvannut, koska meidän maneesissa ei saa mennnä keskelle vaan pitää pysyä katsomossa turvallisuussyistä... Pidemmällä saa sitten myös toiselta puolelta kuvia :D Toi pitkäkin on kyl pitkä, koska sillä ei sitten saa läheltä kuin vaan karvanpäädyista kuvia :D Eli sen kanssa joutuu paljon liikkumaan tallialueella, jotta saa koko hevosen kuvaan :D

      Sitten kun vain näihinkin ongelmiin alkaa tottua, alkaa oppia pitämään tietyissä tilanteissa oikeita objektiivejä kamerassa :)

      Onnea kuvaukseen, hyvin se menee! :)

      (voisitko muuten laittaa tonne sun kisakalenteri osioon myös tulevista kisoista tietoja? Olis kiva tietää et minne on teillä tähtäimessä mennä, kenties jos sattuisin joskus päästä kuvaa :D)

      Poista
    4. joo vähän oon onneks jo aikasemmin harjoitellut tällä kuvaamista kun tosiaan parilla kaverilla on sama kamera.

      ja joo voin laittaa, sitten kun ollaan niitä mietitty! :)

      Poista
  6. Mullakin on toi 1100d se on oikeasti paska.. harmittaa kun tuhlasin siihen niin paljon rahaa. olisit ostanut vaikka sen 600 d paljon parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulle tuo 1100D on ihan riittävä, ja kun mulla ei todellakaan ollut kovin paljoa rahaa :D

      Poista
    2. samaa mieltä tosta 1100D'stä parilla kaverilla on se ja on oikeasti ihan paska. Mutta ihan riittävän hyvä jos vain kuvailee tallilla sillä ym. :)

      Poista
    3. no lähinnä tallilla kuvailuun ja muuhun samantapaseenhan se onkin mulla :) en mä mikään ammattikuvaaja ole ;)

      Poista
    4. en nyt sanois kameraa paskaksi, onhan se toki huonompi kuin muut canonit, mutta aivan riittävä, jos osaa säätää asetuksia :)!

      Poista
    5. nii, tää onkin vissiin huonoin canonin järkkäreistä, mutta niinkun jo sanoin nii ihan riittävä mun käyttöön :)

      Poista
  7. Mul on kans tommonen lyhyt putki, se on tosi hyvä esimerkiks maneesissa, iso aukko (kerää paljon valoa) ja vaiks ei oo zoomia ni voi sit mennä sinne keskelle. :) Ite oon ainaki saanu jotain tosi kivoja hämärässä maneesissa sillä, vaikkei oo ollu edes salamaa käytössä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo, mulla on kyllä hirveesti opeteltavaa :D mut harjottelua vaan nii eiköhän se siitä :)

      Poista
  8. http://valokuvia.viuhka.fi/valokuvaus/valokuvaus.htm tuolta löytyy hyviä ohjeita hevosten kuvaukseen, ja kyllä sieltä saa vinkkejä muuhunkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pitää käydä kurkkaamassa, kun pääsen kotiin, kiitos! :)

      Poista
  9. Vähä kiva ulkoasu ja kiva banneri kans ! Monel meijä kavereil on just toi 1100 D, kyl sil tulee hyvii kuvii kunha opettelee eka vähä käyttää :) Jos pystyt tehä taas pian videopostauksenki ku on parempi kameraki, edelliset on ollu tosi kivoi ;)

    VastaaPoista
  10. Mulla on tuo sama kamera. Tosi kiva ja helppokäyttöinen. Tulee aika makeita kuvia. Ja siitä tulee sitten pakkomielle ottaa kuvia... ;)

    VastaaPoista
  11. Mikä kamera sulla oli ennen tätä? :)

    VastaaPoista
  12. Kiva saada tänne jatkossa vähän ajankohtaisempia kuvia! :) Paljon toi pidempi objektiivi maksoi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tiiä, kun ostin kaikki semmosena pakettina, missä tuli kamera ja molemmat objektiivit, ja se maksoi 450€ :)

      Poista
  13. Argh mua ärsyttää kun mulla on nikon D3100 eikä canonia!! Ja jos ees oisaisin laittaa hyvät asetukset :/ Mut kiva kun sinä sait tommosen kameran ja ois kiva jos taas joskus ottaisit aika paljon tarhakuvia:) tykkään aina katella niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jooo muakin ärsytti kun mulla oli se nikonin pikkukamera, olisi heti pitäny ottaa canonin. ja juu nyt varmaan tulee semmoistakin postausta taas, kun nasu ei ole kunnossa.. :/ :)

      Poista