sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

189. Anny vs. Nasu

Kaikkiin kysymyspostauksiin, mitä olen tähän mennessä tehnyt, on tullut kysymys: Kumpi on parempi, Anny vai Nasu? Yksi päivä nyt, kun olin ratsastamassa, sain idean tehdä vähän erilaisen postauksen. Eli olen miettinyt eri tilanteita, missä ollaan ponien kanssa, kuten vaikka estevalkku, niin kummalla menisin sinne mielummin? Ja tietysti perustelut päälle. Yritin keksiä mahdolllisimman paljon eri tilanteita, mutta minun mielikuvistus on valitettavasti rajallinen, ja rajat tulivat vastaan melko nopeasti.

Kummalla lähden mielummin ratsastamaan?
Annilla. Olen mennyt sillä niin paljon enemmän, ja se on helpompi poni kuin Nasu, että sen kanssa yleensä aina onnistuu. Anni on muutenkin ihana ratsastaa, olen tottunut sen liikkeisiin, osaan ennakoida tilanteita, tiedän vaistomaisesti, mitä minun pitää tehdä siellä selässä. Tietysti on myös hetkiä, jolloin ei onnistu ja en osaa. Mutta ei se haittaa, 95% meidän ratsastuksista Annin kanssa on onnistuneita.

Kummalla menen mielummin kouluvalmennukseen/menen koulua itsenäisesti?
Annilla. Samoista syistä kun ylempänä. Olen tosi mukavuudenhaluinen ihminen, ja Annin kanssa ei tarvitse tehdä puoliakaan niin paljon kuin Nasun. Muutenkin Nasu on minulle varsinkin koulupuolella aika haastava, ja sen kanssa menetän hermoni tosi nopeasti (mikä ei ole hirveän hyvä asia...)

Kummalla menen mielummin estevalmennukseen?
Nasulla. Tähän syynä se, että Nasu on paljon taitavampi esteillä kun Anni. Nyt varsinkin, kun meillä menee Nasun kanssa hyvin, on tosi kivaa lähteä hyppäämään. Nasun kanssa voi tehdä vaativampia tehtäviä ja hypätä isompia kuin Annin kanssa. Jos esteet ovat alle 90cm, niin sitten menisin kyllä Annilla, mutta jos sen isompia mennään, niin Nasu ehdottomasti.


valmennus viime keväänä
© Roosa
Kummalla menen mielummin hyppäämään itsenäisesti?
Annilla. Tykkään kumminkin loppujen lopuksi enemmän hypätä Annilla. Tai, en tiedä. Anni on aina niin innoissaan hypätessä, että siitä innostuu itsekin. Jos ei ole valmennuksessa, ja saa vapaasti päättää mitä tekee, valitsen Annin. Nasun kanssa menen mielummin valmennukseen, koska sitä en osaa ratsastaa esteilläkään yhtä hyvin kuin Annia, ja teen hypätessä helposti virheitä. Annin kanssa ne eivät niin paljoa haittaa, koska me ei enää valmentauduta mitenkään tavoitteellisesti.

Kumpaa hoidan mielummin, kun...
- poni on yksin tallissa?
Annia. Se ei häslää yhtä paljon kuin Nasu, se enemmänkin vaan jämähtää paikalleen. Molemmat ponit ovat todella kaveririippuvaisia, ja niitä jännittää olla yksin. Yksinolo on kumminkin pakollista, koska joskus joutuu lähtemään kisoihin yksin, ja en jaksa joka kerta ottaa talliin toistakin ponia, jos lähden jo päivällä ratsastamaan.
- ponit ovat yhdessä tallissa?
Nasua. Se tykkään hoitamisesta enemmän kuin Anni, joka kokoajan pyörii ja yrittää potkia/purra (tosin leikillään vaan, ei se ole koskaan potkaissut ainakaan vielä). Nasu seisoo paikallaan ja antaa tehdä mitä vaan, lukuunottamatta korvakarvojen leikkaamista.

Kummalla lähden mielummin kisoihin?
Molemmilla. Tässä on vähän sama juttu, kuin estevalmennuksessa. Jos lähdetään johonkin pieniin seurakisoihin, menen mielummin Annilla pikkuluokkia ja pidetään hauskaa. Jos kumminkin on isommat kisat, kansalliset, joku poniluokka tmv. menen Nasulla. Ja samasta syystä tosiaan kuin valkuissa.



Sorsasalossa 90cm, oli vähän märkää
© Fotokolo.net
Kummalla lähden mielummin maastoon?
Annilla. Se menee paljon kovempaa! ;) No ei, Annin kanssa on vaan kivompi maastoilla, luonnollisempaa. Me molemmat tykkäämme siitä. Ainoastaan välillä tulee pieniä jumeja (viime keväänä Anni ei suostunut edes lähtemään pihasta yksin, nyt ollaan onneksi jo selvitetty se ongelma) mutta nekin selviävät helposti.

Kumpaa menen uittamaan mielummin?
Nasua. Anni vähän pelkää vettä, uimista ei onneksi niinkään, mutta se on vähän epävarma, eikä aina haluaisi mennä. Nasu taas on täysin Annin vastakohta! Nasu on oikea vesipeto, se jaksaisi uida vaikka miten kauan, se sukeltaa ja kuopii vettä. Voi että, mä niin odotan jo kesää ja uittoreissuja!



Kumman annan mielummin kaverilla/vieraalle ratsastettavaksi?
Yleensä Annin, sen takia, että se on paljon luotettavampi. En olle kumminkaan kovin tarkka, keitä Nasun selkään päästän, monet kaverini ovat ratsastaneet sitä, ja esimerkiksi Roosalle annan Nasun enemmän kuin mielelläni, koska poni saa silloin mainion läpiratsastuksen ;) Pienille ratsastajille Anni on kumminkin parempi valinta. Ella (6v. pikkusiskoni) meni Annilla monesti ennen kun Taika tuli, mutta Ella on mennyt myös Nasulla.

Kumman karsinan siivoan mielummin?
Tämä on ehkä vaikein kaikista, mutta sanon nyt että Nasun. Molemmat ponit ovat tosi siistejä, mutta Nasun karsina on melkein puolet pienempi, joten se on helpompi siivota ;) Ja Anni sotkee heinää usein aika paljon, joten senkin takia Nasun karsina on helpompi siivota.

Kumpi on parempi?
Anni. Ylivoimaisesti. Maailman paras. Ensimmäinen oma poni ♥ Annia ja Nasua ei voi tässä suhteessa laittaa edes samaan asteikkoon, molemmat ovat minulle tosi tärkeitä, mutta Anni on ykkönen, nyt ja aina!


© Tiia, bonbon.galleria.fi

37 kommenttia:

  1. Tää oli ihan superkiva postaus! :) Haittaisko sua, jos tekisin tällasen samantyylisen omaan blogiin, kun multakin kaks ponia löytyy? Tietty keksisin ite kysymykset jne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo tee vaa tietysti jos haluat, ei mua haittaa :) tätä oli kiva tehdäkin ;)

      Poista
  2. Olipas tää kiva! Mukava lukee tällasta pientä vertailuu, ku usein porukka vastaa tällasiin vaa et molemmat täysin tasapuolisii joka asiassa :D

    VastaaPoista
  3. Olipas kiva postaus...voisin itsekin käyttää ideaa, et varmaan pane pahaksesi? :-)

    VastaaPoista
  4. Tää oli hauska:D Vois tehä itekki, mutta kaikiin tulis Voitto nii ois vähä tylsä..:DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha nii XD mut voitto onki nii ainutlaatunen ettei sitä voi vertailla mihinkää ;)

      Poista
  5. tosi kiva postaus :)) jos käy, teen itsekkin tälläsen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. saanko käyttää samoja kysymyksiä, vai kekskinkö itse? :>

      Poista
    2. ihan miten haluut, voit käyttää samojakin :) itse en ainakaan keksinyt mitään tämän enempää kysymyksiä ;)

      Poista
  6. Kiva postaus. Oli tosi mukavaa vaihtelua postauksiin :))
    Voisitko joskus tehdä uuden tämän tyyppisen postauksen, mutta lukijat saisivat lähettää nuo vertailuun tarkoitetut kysymykset? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voihan sitä yrittää, jos te kysymyksiä keksitte ;) mutta siis joo voin tehdä luultavasti, mutta en lupaa mitään että millon :)

      Poista
  7. Tosi hauska postausidea! Kivasti oot "analysoinut" poneja ja vertaillut, ja kivat kuvat valinnut myös mukaan postaukseen! :)

    VastaaPoista
  8. hyvä venlaa ;););) <3<33<3<33<3 ihana muru <3<3<3<3 ai mä läpiratsastan nasun XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDDDvoiii sua pientä haha kumpa osaisinki lool :((

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi muru sä oot ihana <333 ja joojoo kyl sä nyt itekki huomaat et nasu menee ihan superhienosti sun kaa!!! :):):):)) ja muute en oo pieni

      Poista
  9. Mäkin tykkäsin tästä postauksesta toosi paljon, ja tää oli sellainen postaus mihin en one aikaisemmin törmännytkään!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) ja joo en ollu itekkään nähny tällasta aikasemmin :)

      Poista
    2. Enkä mä tää oli eka tällänen jonka oon löytäny ja lukenu ihan mahtava postaus!<3

      Poista
  10. Tää oli tosi kiva postaus (: !

    VastaaPoista
  11. Mäkin taijan tälläsen tehä, jos et oahaks pane:D Ja tää ulkoasu on tosi ihana!

    VastaaPoista
  12. Sun blogi on NIIN ihana! :D Oot tosi tosi onnekas tyttö :D

    VastaaPoista
  13. mulla on samallaiset uimashortsit kun sulla :P

    VastaaPoista
  14. Oli tosi kiva postus! Voisinko tehdä vähän samanlaisen omaan blogiin?

    VastaaPoista