perjantai 5. huhtikuuta 2013

197. Englanti

Olen taas takaisin kotona ja täällä blogin parissa! :) Mutta oli kyllä ihan huippu viikko Englannissa, ihanaa ilman koulua (ja poneja, mutta niitä tuli kyllä ikävä jo parin päivän päästä, kun oltiin lähdetty). Oltiin siis lomalla siellä, meidän serkkujen luona. Nyt jos lifestyle ei kiinnosta, niin kannattaa jättää postaus kokonaan lukematta :) Lähipäivinä tulee sitten ponien kuulumisiakin.

Viime viikon tiistaina pakattiin tavarat autoon ja lähdettiin ajamaan Vantaalle päin kymmenen aikaan. Pysähdyttiin ekan kerran Varkaudessa nopeasti, ja sitten ajeltiin suoraan koko loppumatka. Jumbossa käytiin kaupassa ja syömässä ennen lentokenttää. Kone lähti viiden aikaan, ja lento Lontooseen kesti vajaa kolme tuntia. Sen jälkeen vielä kahden tunnin junamatka ja puolen tunnin automatka, ja perillä oltiin vasta kymmeneltä illalla. Ja kun siihen lisää kahden tunnin aikaeron, matkustusta tuli yhteensä 14h. Huhhuh, vähän väsytti...

olen ehkä yksi toivottomimmista pakkaajista, mutta tällä kertaa se sujui yllättävän helposti!




lentokoneessa on kyllä mukavaa


Eka päivä meni siis tosiaan kokonaan matkassa. Päästiin silti perille ilman suurempia ongelmia. Paikka, jossa asuttiin loman ajan, oli Cambourne, joka on, no, en tiedä onko se kylä vai kaupunki, mutta tosi kiva ja nätti pieni paikka. Siellä oli ruokakauppa, kahvila, ja muutama ravintola, joissa käytiin, mutta ei mitään kovin ihmeellistä. Tykkään silti siitä paikasta tosi paljon! Se oli juuri sellainen, millaiseksi ainakin minä kuvittelen Englannin. Olen käynyt serkuillani Cambournessa kerran aikaisemminkin, joten ihan uusi paikka se ei ollut. 





Mitä me sitten tehtiin Englannissa? No, vaikka minkälaista. Muutamana päivänä oltiin vaan kotona. Niinä päivinä käytiin leikkipuistoissa ( joojoo, mutta oli oikeasti tosi kivaa! :D), kahvilassa, kauppassa, ja pari kertaa kävin lenkilläkin, mitä en tee ikinä kotona! Ekana päivänä juostiin isin kanssa 5km, ja sitten kävin vielä kahtena muuna päivänä itsekseni parin kilsan lenkin. Sisälläkin vietettiin aikaa, koska ulkona oli melkein joka päivä aika viileää tai ainakin kova tuuli. Pelattiin paljon wiitä, ja sitten vaan oleskelin, söin, luin, kuvailin, olin puhelimella.. Sellaista rentoa :)

tämä oli yksi loman parhaista jutuista! Tuo on siis jogurttia. Raahasin näitä kolme pakettia tänne Suomeenkin :D


sielläkin oli kissa, mutta se ei oikein tykännyt minusta

leikkipuistossa, vähän tuuli 

Greens oli se kahvila, mikä oli siinä kylällä. käytiin siellä kolmesti viikon aikana :D


ne kaakaot, aaah ♥




Kahdesti lähdettiin myös muuallekkin katselemaan Englantia. Perjantaina aamulla suunnattiin kohti Cambridgeä. Siellä ensin käytiin uimassa, tosin minä lähinnä vaan lilluin altaissa enkä jaksanut tehdä mitään. Sen jälkeen lähdettiin kaupunkiin kiertelemään ja shoppailemaan! Englannissahan rahana on punta, eikä euro, mikä hankaloitti vähän hinnan käsitystä. Oli kumminkin kiva kierrellä kauppoja, ja löysin paljon kaikkea ihanaa. 





käytiin syömässä italiailaisessa ravintolassa, Cafe Milanossa, ja se pasta jonka söin, oli jotain niin täydellistä! uh, suosittelen käymään siellä jos joku joskus eksyy Cambridgeen ;) 




Tässä nyt kaikki ostokset, mitä Cambridgesta tarttui mukaan. Vasemmassa yläkulmassa oleva tuoksupullo/hajuvesi/mikä onkaan sekä tuo harmaa huppari on ostettu Hollisterista. Sieltä olisi löytynyt vaikka mitä muutakin, mutta kun en ole miljonääri... Kumminkin, tuo huppari on silti ihana! Yhteensä nuo maksoivat £42 muistaakseni, huppari oli vähän alennuksessa. Sitten löysin Primarkista yökkärihousut £5, ne on tosi suloiset, semmoisia keltaisia tipuja ja pinkkeja juttuja, aww. Karkkikaupasta mukaan lähti ns. sinisiä palloja, ne on tuommoisia miltä ne tuossa purkissakin näyttää. Ostin myös toisen hupparin, tuon sinisen. Se löytyi Newlook-kaupasta, maksoi viisi puntaa, eli aika halpa! Laukku on jostain tavaratalosta £20. 

Maanantaina lähdettiin sitten Lontooseen. Pakkohan sielläkin oli käydä, kun kerta Englannissa oltiin. Aamulla lähdettiin junalla ja ajettiin Kings Crossille, josta sitten jatkettiin metrolla. Onneksi meidän sukulaiset osaavat liikkua Lontoossa ja siinä metroverkostossa, koska se oli todellinen sokkelo, eikä me oltaisi varmasti osattu siellä itse liikkua. No mutta, kierrettiin sitten siinä Lontoon keskustassa. Käytiin katsomassa joitakin nähtävyyksiä ja paikkoja. Ensin suunnattiin Towerin lähelle. Voin rehellisesti sanoa, että kun ensimmäisen kerran näin sen sillan, niin pääsi semmoinen waaaau-henkäys. Se oli tosi hieno, oikeasti! Itse linnassa ei käyty sisällä, ulkoapäin vaan katsottiin.



Loppupäivä kierreltiin ympäriinsä. Käytiin Covent Gardenissa, Chinatownissa, Piccadilly Circuksella ja Trafalgar Squarella. Niistä viimeisimmät olivat minun mielestäni parhaat. Piccadilly Circuksella oli kolme miestä, jotka tanssivat Gagnam styleä, se jäi melkein päällimmäisenä mieleen koko Lontoosta :D Mutta ne tanssivat oikeasti hauskasti ja sitä oli kiva katsoa. Trafalgar Square oli myös kiva, siellä oli tosi nättiä ja kiva tunnelma. Lisäksi tietysti käytiin katsomassa Big Ben ja London Eye. Ainiin, käytiin myös jossain museossa, en muista että mikä museo se oli, mutta sekin oli ihan hyvä. No, toivottavasti tässä oli nyt kaikki. Oli ylipäätään tosi kiva päivä, ja vaikka en ennen ole tykännyt kierrellä ja katsoa nähtävyyksiä ja patsaita, niin nyt se oli ainakin kivaa. 

metrolla liikuttiin oikeasti tosi paljon, mutta sillä oli ihan kätevä mennä paikasta toiseen. Välillä vaunut oli melkein tyhjiä, niin että kaikki kahdeksan meistä mahtuivat istumaan, ja joskus taas kaikkien piti seistä. On siellä kyllä ihan järjettömästi ihmisiä!



Trafalgar Square

löysin Lontoon keskustasta heppojakin kuvattavaksi! :D siellä seisoi kaksi mustaa hevosta vahdissa jonkun linnan edessä. Hehheh, naureskelin sitten koko loppupäivän, mitä Anni tai Nasu tekisivät jos joutuisivat noiden hevosten tilalle...

Big Ben


Viimeinen päivä ei mennyt sitten niin iloisissa tunnelmissa, sillä tulin kipeäksi. Tiistaina iltapäivästä asti vaan makoilin huoneessa ja yritin selvitä hengissä. Kävin myös kylvyssä, mikä helpotti hetken, mutta sitten sama paha olo tuli takaisin. Ai että minä inhoan olla kipeänä! No, söin sitten särkylääkkeitä ja niiden voimalla selvisin yön ja seuraavan päivän matkan. Tosiaan, sama matka jouduttiin tulla kotiinpäin, ja silloin se tuntui paljon pidemmältä... Suomessa oltiin kahdentoista aikaan yöllä, ja eilen aamulla ajeltiin sitten kotiin. Neljältä oltiin viimein perillä. Vaikka lomalla oli kivaa, niin silti kotiinpaluu oli ihan paras juttu! 

väsynyt




Tulipas tekstiä ja vähän liikaa kuvia taas. Mutta, voin sanoa, että nyt en ole vähään aikaan lähdössä mihinkään kotoa, eli ei tule näin isoja postauksia. Ja niinkuin alussa jo mainitsinkin, niin ponien kuulumisista tulee lähiaikoina, varmaankin viikonloppuna postausta, ja lisäksi muutama erikoispostaus. No, ne näette sitten ;) 


35 kommenttia:

  1. hienoja kuvia eikä niitä ollu yhtään liikaa :)

    VastaaPoista
  2. kiva postaus ja hyvä vaan että oli paljon kuvia, niitä jaksaa aina katsella! :)

    VastaaPoista
  3. Varmaankin tarkotit siis Iso-Britaniaa, no ei vitsivitsi, mäki sanon aina englanti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En välttämättä tajunnut pointtiasi, mutta juuri Englantiahan tässä tarkoitetaan. Iso-Britannia taas tarkoittaa Skotlantia, Englantia, Walesia ja Pohjois-Irlantia. Esim, jos matkaa Skotlannissa ja Englannissa, niin voi yksinkertaisesti matkanneensa Isossa-Britanniassa. Mutta jos on ollut vain yhdessä, niin silloin on selkien sanoa suoraan, onko ollut sitten Englannissa vai jossain muualla.

      Poista
    2. hahah mäki opin uutta teiltä! :D mut siis joo, noin se on, mutta onhan se toki myös Iso-Britanniakin :)

      Poista
    3. Aina oppii uutta :D Mutta ei, aikuisissakin on paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä tuota jaottelua :) (sori nuo kirjoitusvirheet edellisessä viestissäni, uusi näppis plus huolimattomuus :p)

      Poista
  4. ihana postaus ja tosi kivoja kuvia! :) millä asetuksilla oot ottanu nuo kuvat? :D itellä on kans sama kamera, nii ois kiva tietää millä saat noi super kivoja kuvia. :)
    sorry ku anona.(jaksanu kirjaituu sisään :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti, ja nää on kaikki otettu urheilulla, muutin vaan sen vakioasetuksen eloisaksi, niin silloin saa kivompia kuvia :) ja kiitti!

      Poista
  5. Tosi kiva postaus oli:) ja hienoja kuvia!

    VastaaPoista
  6. ihania kuvia ja kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  7. Hienoja kuvia. Eikä yhtään liian paljon. Odotin koko viikon postausta ;D

    VastaaPoista
  8. ihanaa ku ostit ton hollisterin hupparin mulle tuliaisiks kiitti oot paras muru♥♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tiesin oon aina ollu paras!!!!!!♥♥♥♥♥♥♥

      Poista
  9. tosi kivoja kuvia, vois itekki haluta JOSKUS TULEVAISUUDESSA englantiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti ja joo kannattaa mennä vaa jos pääset! :)

      Poista
  10. ite kävin viime kesänä lontoossa ja cambridgessa ja oli tosi kivaa !! :) oon uuestaan menossa huhtikuussa leirikouluun lontooseen :) ! tää oli kiva postaus, voisit jatkossakin tehä enemmän lifestyle postauksia :) !! ja sun kuvat on tosi laadukkaita ja teksti hyvää, sekä sulla on ihanat ponit ja oot nätti, jään seurailemaan !! :D ihana blogi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooi kiitos kivasta kommentista ja tervetuloaa! ♥ :)

      Poista
  11. Itse kävin Enkussa viime kesänä, olin äitini ja serkkuni kanssa Lontoossa yheksän päivää, ja siihen maahan jää koukkuun :D Kuolaan päästäkseni sinne uusiks, niin valtavan hieno paikka! <3 Ja hienoja kuvia muuten sulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jooo toi oli kyllä ihan upee paikka! :) ja kiitos :)

      Poista
  12. siis seisooko noi hepat vaan paikoillaan koko ajan ? :D eihän siinä ole järkeä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :Dd no sillon ne ainakin seisoi, en tiiä että liikkuuko ne joskus tai jotain :)

      Poista
  13. Aina ko otat ite itestä kuvan nii oot aina ihan ärsyttävästi ja otsa rypyssä! Oo joskus vähän rennommin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :( yritin olla tekemättä sitä mut en onnistunu

      Poista
    2. Munkn mielestä sulla on aina sama ilme, otsa rypyssä ja katsot kulmien alta...

      Poista
    3. Hahahah ei juma! Eiks venla saa poseerata kuviinsa ihan miten se haluaa? :D

      Poista
  14. Englannissa on kivaa :) Ite olin kesällä ennen olympialaisia :)

    VastaaPoista