sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

206. Pikkupomppuja ja shettisratsastelua




Jee, nyt alkaa oikeasti näyttää siltä että kevät tulee! Nyt tänään aamulla auringossa mittari näyttää yli +20, tosi lämmintä. Nyt kumminkin päätin tulla nopeasti teille kirjoittelemaan eiliseltä, ennen kun lähden ulos. Lupasin Ellalle että lähdetään ratsastamaan Taikalla hetkenä, jolloin aurinko paistaa ;)

Taikalla ratsastamisesta puheenollen, minäkin olen nyt muutama kerran kiivennyt sen kyytiin. Heti alkuun sanon, tiedän että olen aivan liian pitkä Taikalle. Painon puolesta pystyn sillä kumminkin ihan reilusti mennä, joten poni ei siitä kärsi, vaikka minä siellä selässä käynkin. Ja en ratsasta paljoa tai pitkiä aikoja muutenkaan. Jos silti joku vielä haluaa asiaa kommentoida, niin sanon suoraan että en vastaa niihin kommentteihin, koska asian tässä jo selitin.


Eilen siis lähdettiin äitin ja Nasun kanssa maastoon taas. Taikallahan ei ole paljoa ratsastettu, mutta nyt se osaa jo melko hyvin pohjeavut, ravi sujuu jo tosi hyvin! Laukka ei sitten olekkaan yhtä helppoa, yleensä sitä nostaessa Taika pukittaa helposti. Ei olla kumminkaan laukkaa paljon menty, kun vielä pitää mennä pelkästään maastossa, mutta pari onnistunuttakin nostoa ja laukka-askelta ollaan saatu. Voi vitsi on tosi hassua mennä shettiksellä! Huomaa, kun olen niin pitkä, että jalat menevät tosi helposti kipeiksi. Mutta silti, Taikalla on tosi ihana mennä, se on semmoinen pieni karvainen pallo :3 On kumminkin aina helpottavaa sen jälkeen mennä taas tuttuun ja turvalliseen ison ponin selkään, loppujen lopuksi se on tosi paljon helpompaa!

Eilen siis käytiin vajaan puolen tunnin lenkki, alkumatkan minä menin Taikalla ja äiti Nasulla. Taika oli taas paljon parempi kuin viime kerralla, reippaampi ja totteli pohjetta paremmin. Muutama pukki tuli kyllä ennen laukannostoa, mutta shettis on aina shettis ;) Lopuksi sitten päätettiin vaihtaa poneja, minä menin Nasun selkään ja äiti talutti Taikan kotiin, palkinnoksi kun se meni niin hyvin. Nasu taas ei ollut ihan yhtä kiltisti kuin Taika, koska kun Taika meidän edellä lähti ravaamaan, Nasu vähän villiintyi ja veti mukavan pukkisarjan siinä tiellä... Onneksi en tippunut tällä kertaa!


Illalla sitten suunnattiin vielä maneesille, tarkoituksena käydä hyppäämässä Annilla. Sitä ennen äiti kieritteli kotona ponilta hokit pois, päästiin heti kesäkengissä pomppimaan. Sitten kävelin Annilla maneesille, kun äiti ajoi sinne autolla edeltä rakentamaan esteitä.


Laitettiin vaan muutama este, toiselle pitkälle sivulle ristikko ja toiselle kavaletti-pysty-okseri sarja. Anni ei ollut ennen tätä hypännyt melkein kahteen kuukauteen, joten otettiin tosi rauhassa ja mentiin vaan pieniä esteitä. Lisäksi maneesin toisessa päässä oli ponin mielestä mörköjä, eikä sinne voinut mennä. Verkatessa Anni toimi silti kivasti ja oli tosi rauhallinen. Meillä on nyt vähän ongelmana, että poni painuu helposti kuolaimen alle. Anni on aika ollut sellainen "rullautuja", mutta sitä pitää nyt alkaa korjailla enemmän.

Hypyt näkyvät kaikki tuossa videolla. Aluksi mentiin molempiin suuntiin ristikkoa, ja sen jälkeen sarjaa. Korkeimmillaankin esteet olivat n. 70cm. Mutta Anni oli ihan superhieno! Se oli tosi innoissaan, ei kieltänyt kertaakaan ja molemmilla oli tosi kivaa. Muutaman kerran etäisyydet ei ihan osunut, tultiin helposti tosi lähelle ja kerran jäätiin kauas. Silti jäi hyvä fiilis, Anni oli paras! ♥ Ei aina uskoisi, että poni on jo 20vuotias. Ja joo, video on lopuksi aika, ömh, laadukas, mutta eiköhän siitä silti ponin erota... ;)





Tästä on nyt hyvä jatkaa eteenpäin. Oli kyllä ihanaa päästä pitkästä aikaa hyppäämään, viimeksi pääsin pomppimaan Nasun kanssa juuri päivää ennen sitä onnettomuutta, josta on jo viisi viikkoa. No, toivottavasti Nasunkin kanssa pian hyppimään, jos se nyt paranisi nopeasti ja ilman ongelmia.. :)

29 kommenttia:

  1. Voiku ootte söpöi taikan kanssa :3 okei oot myös annin ja nasunkii kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ja hienoja kuvia! :) Sun äiti on ton ekan kuvan peruustella supernätti :) Miks annilla roikkuu toi kieli tollee? Voisitko kirjottaa siitä postauksen? Vai ootko jo kirjottanu? :D

    -Sara L.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiittii! :) ja en tiedä, minkä takia anni pitää kieltä ulkona, se teki sitä jo edellisessä kodissa.. :)

      Poista
  3. Hassun näköstä kun sä ratsastat Taikalla kun on tottunut että ratsastat isoimmilla poneilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on myös hassun tuntuista kun on tottunut ratsastamaan isoilla poneilla ;)

      Poista
  4. Ratsastat tosi hyvin!:) Kivan näköstä menoa jota kattoo mielellään:)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. no eipä noin pienillä esteillä hirveästi tarvitse myödätä ;)

      Poista
  6. Hienosti meette (: Ja Taika on super sulonen !

    VastaaPoista
  7. Voi vitsi mul on ikävä teitä <3 mut ratsastat ihan sika hyvin :)

    VastaaPoista
  8. Oot kyllä ihan äitisi näköinen. Ja ai että Taika on söpö :)

    VastaaPoista
  9. Ihana toi Taika <33 On tietty myö Anny ja Nasu. Ratsastat ihan sairaan hyvin =D
    Oon sulle kade :DD

    VastaaPoista
  10. Voooi ku taika sulosena :3 ♥

    Tosi hyvin meni sulla ja Annilla, Anni niin söpö, ja ratsastat tosi hyvin:)

    VastaaPoista
  11. Paljo oot pitkä, kun et sä nyt hirveen isolta näytä Taikan selässä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon 165 ja kyllä mä aika pitkä oon ;) :)

      Poista
    2. ootpa sä pitkä! oot mua 15cm pidempi :D

      Poista
    3. hehheh oonhan mä joo aika pitkä :D vähän liian pitkä oikeestaan, haluisin olla lyhyempi :(

      Poista
  12. Jos kerta oot hyvän painonen, mutta liian pitkä niin eihän se sitä ponia haittaa. siinä tulee vaan ittelle jalat kipeeks. Taika on oikesti super söpö :) Ittellekki tulee joskus semmonen fiilis että haluis ratsastaa shettiksellä. Koska shettikset on niiiiiin SÖPÖJÄ<3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kyllä se vähän haittaa mutta ei liikaa ja niimpä ;) shettikset on ihaniaa ♥

      Poista
  13. Eksyin nyt ekan kerran sun blogiin ja pakko sanoo että ratsastat ihan äärettömän hyvin! Tykkään kyllä tosi paljo sun hyppytyylistä :) Tsemppii jatkoon!:)

    ja ps. mun pikkusiskoki on päälle 160cm mutta menee shettiksillä koska on tarpeeks kevyt(;

    http://babywelcome.blogspot.fi/

    VastaaPoista