sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

199. Ponien kuulumisia

Noniin nyt kerkeän viimein kirjoittelemaan ponien tekemisistä! Viime kerrasta onkin jo aikaa. Mutta hyvässä kunnossa ovat molemmat, Anni on ollut oikein kiltisti ja Nasun haava on alkanut paranemaan hyvin.


Aloitetaan nyt vaikka Annista. Sehän rokotettiin pari viikkoa sitten, josta tuli automaattisesti pieni loma. Sitten kun minä olin siellä Englannissa, äiti liikutti Annin. Ne kävi muutaman kerran maastossa, mutta ei mitään kovin rankkaa. Lisäksi poni järjesti omaa liikuntaa itselleen ja muille, kun se juoksenteli pihalla.. Nyt kun tulin kotiin, ollaan siis aloitettu aika rauhassa molempien lomailun jälkeen. Tosin, on vähän ongelmia sen suhteen, että missä voi ratsastaa. Kevät tulee, (se on kyllä kiva juttu, koska talvi alkaa jo kyllästyttää) mutta kun lumet sulaa niin maastossa ei voi enää ratsastaa. Jäät alkaa myös olla liian heikot, kentällä on liikaa lunta. Lisäksi nyt en voi/halua eikä edes kannata mennä maneesille sen herpeksen takia. Eli ratsastus alkaa kohta olla aika mahdotonta.

Vielä kumminkin onneksi pystyy joissakin paikoissa maastoilla, osittain on ihan lumiset tiet, ja sulanut vesi myös pehmentää teitä. Sen takia ollaankin Annin kanssa vaan maastoiltu. Anni on ollut tosi kiltisti, välillä vähän kuumuu, kun neidillä on vielä aika paljon patoutunutta energiaa. Eilen sain kuvaajan mukaan, ja mentiin meidän pihatiellä aluksi. Annia ärsytti, kun monta kertaa tultiin kotiin, mutta heti lähdettiin pois :D Kuitenkin poni meni pääosin tosi kivasti, laukassa oli vähän hallinta hukassa ja poni viiletti miten sattuu. Lopuksi käytiin vielä maastolenkki, ja Anni toimi sielläkin hienosti, ei yhtään yrittänyt pysähdellä tms. Alla nyt muutama kuva eiliseltä! :)







tää kuva kertoo täydellisesti, millaisia me oikeasti ollaan! :D

viimeiselle kierrokselle saatiinkin seuraa


käytiin kentälläkin pyörähtämässä, mutta siellä oli niin huono pohja, ettei menty kuin pari kierrosta.
Voi kun nuo lumet jo sulaisi!



Nasu taas on nyt parannellut jalkaansa, ja niinkuin sanoinkin, haava on parantunut hyvin. Se on jo umpeutunut ja turvotus on laskenut Polvi on vielä vähän lämmin, joten sitä kylmätään. Nasu ei ole ontunut, mutta on tietysti aika jäykkä. Ensimmäisen puolitoista viikkoa äiti kävi sitä kävelyttämässä maastakäsin, joka päivä vähän pidemmän lenkin kuin edellisenä. Siis silloin, kun minä olin lomalla. Nasu oli yleensä ollut kiltisti, kerran hössöttänyt ja possuillut. Mutta silti, Nasu on kävelyttäessä usein tosi ärsyttävä, nimimerkillä viime saikulla menetin hermoni todella monesti... Joten hyvä, että poni on nyt oppinut käyttäytymään paremmin!


Nyt sitten kun tuli kotiin, olen käynyt ratsastamassa, ihan vaan käyntiä tietysti vielä mennään. Maastossa ollaan siis käyty, ekalla kerralla Nasusta oli tosi jännää kun lumi on sulanut, ja esiin on tullut kiviä ja kantoja, sekä maatakin näkyy jo osittain. Nyt poni on onneksi jo tottunut muutoksiin maastossakin, joten ratsastelut ovat sujuneet mukavasti. Ja nyt kun on ollut lämpimiä päiviä, ja aurinko on paistanut ihanasti, Nasukin on saanut päivisin olla pari tuntia ilman loimea ulkona. Ja ai että, se tykkää siitä ihan hirveästi! Kun on ollut koko talven toppaloimen alla tarhassa, tuntuu varmasti ihanalta tuntea aurinko ihan nakuna.




Meillä siis ollaan palattu tavalliseen arkeen, ja sitä tässä nyt jatkuu jonkin aikaa. Paitsi tietysti se herpesvirus tai sen epäilyt vähän muuttavat normaalia elämää. Meillä ei onneksi ole poneilla ollut mitään oireita, ja ei olla käyty moneen viikkoon missään ulkopuolisella tallilla maneesia lukuunottamatta, joten toivottavasti sitä ei tulekkaan. Nyt sitten ollaan ihan kotona niin kauan kuin tarve vaati, tosin eipä me kyllä ilman tätä herpestäkään oltaisi mihinkään lähdetty. Nasu on saikulla ja Annia ei ole nyt lähiaikoina hirveästi treenattu, eikä tulla treenaamaankaan, kun ei maneesilla käydä. Okei, kieltämättä tekisi mieli päästä hyppäämään, mutta mielummin vähän hyppytaukoa kuin että ponit sairastuu... Toivottavasti muutenkaan herpes ei pääsisi leviämään, sen verran kamala virus. 

Blogi pysyy silti mahdollisimman aktiivisena, vaikka ei päästäkkään nyt treenaamaan kunnolla. Erikoispostauksia on muutama tulossa, ja ponien kuulumisia päivittelen jatkossakin niin usein kuin kerkeän, tai jos saan kuvaajan :)

36 kommenttia:

  1. Tee vaikka lifestyle viikko jos ponien kanssa ei mitään kummempaa touhuile?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hmm, ehkä, mutta en varmaan ihan vielä ainakaan :)

      Poista
  2. vähän ihanii kuvii ! ootte tosi söpöi kaikki :) ja joku myday ois kiva.. mut kaikki käy ! sun postauksii on kiva lukee ja ku on hyvälaatusii kuvii nii viel plussaa :) tälläsii lisää :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) ja joo ajattelin tässä joku päivä kuvailla jotain videopostausta ainakin :)

      Poista
  3. Ihan loistava tuo toinen kuva Annista! Tuli todella iloinen fiilis siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooi :) hihi Anni on niin ihana, siitä tulee väkisinkin hyvä mieli ;) ♥

      Poista
  4. wautsi mikä postaus♥! Varmaan paras mikä on ollut :) Sä sovit toosi hyvin Annin selkään ja Anni on muutenki niin sulonen♥! Ja tietty Nasukin;) Sun blogi on ainakin tällä hetkellä paras mitä luen, teksti on selkeää ja hellpoa lukea, kuvat hyvälaatusia ja itekkin tunnut olevan tosi mukava ja oot tosi hyvä ratsastamaan :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja rakastan noita annin jalkkareita ja satulahuopaaaaa♥ :D

      Poista
    2. oiiih tämmöset kommentit on parhaita mitä voi saada! ♥ kiitos paljon kaikesta :)! ja et muuten oo ainoo joka niitä rakastaa ;)

      Poista
  5. Tosi kiva postaus, ihania kuvia (:

    VastaaPoista
  6. voivoivoi ihana toi kuva mis anski ja taika tos tiellä!! ja muutenki hyviä kuvia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voivoivoi säki oot ihana ♥ kiitti ;))

      Poista
    2. ja tiiäks muute järkytyin ku sä oot kirjottanu näin asiallisen kommentin eikä mitään pekkajuttuja! :oo

      Poista
    3. XDXDXDXXDXDXD pekka on iha mukava kaveri

      Poista
    4. naura vaa mua ei hirveesti naurattanu XDD

      Poista
  7. ihanaa ♥♥ hehehehe katoin eka et oon ite tos ekas kuvas XDXDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihiii kiitti ja sä oot ihana myöös ♥ ja haha voisit ollakki oikeesti XDD

      Poista
    2. Mäki katoin et roosa on selässä :)

      Poista
  8. Uusi lukija :-)
    Ihana Nasu<3 Ei ees huomaa Nasun haavaa :-) <3<3

    -Emma-

    VastaaPoista
  9. Tosi ihania kuvia! Ja muutenki sun blogi on nii ihana(; Ois kyl kiva jos tekisit mydayn viel ku sul on toi uus kamera!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :) ja ajatuksena ainakin olisi tehdä joku videopostaus, ei ehkä mydayta mutta jotain :)

      Poista
  10. lähetin sulle sähköpostia (venla.annyjanasu@gmail.com) käy kattoo :)

    VastaaPoista
  11. minkä merkkine kypärä sul on ?
    + tosi kiva blogi, oon lukenu anonyyminä pitkään (:

    VastaaPoista
  12. vain etanaa ei sen enempää ;) (just a snail) kumpi se on muute noist? :D Ja ihanaaa toi shettis mäki haluuuuuuum! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nasu on just a snail, tuo rautias poni :) ja jep taika onn! :)

      Poista