maanantai 31. joulukuuta 2012

170. Ponienvaihtopäivä

Tästä tulee nyt vaan tämmöinen pikapostaus eiliseltä, kun ollaan lähdössä hyppäämään Annilla. Vaihdettiin siis Roosan kanssa poneja niin, että Roosa meni Nasulla ja minä Annilla. Aamulla kun herättiin, tai no ei se kyllä enää aamua ollut kun nukuttiin niin pikään, lähdettiin Nasun kanssa maneesille.

Roosa kertoo: Aluksi lähdin hakemaan ponia avuille tekemällä käynti- ravi- pysähdys siirtymisiä ja taivutteluja sisään ja ulos. Nasu ei toiminut kovin hyvin alussa. Ravailin ja laukkailin veryttelyksi ympyröillä, ja yritin saada Nasun rennoksi. Laukan jälkeen yhteistyömme alkoi pikkuhiljaa toimia jo vähän paremmin. Pikkuhiljaa Nasu rupesi menemään hetkittäin tosi hyvin. Jatkoin taivutteluja, joita tein jo alussa, ja nyt poni meni paaljon paremmin. Loppua kohden Nasu liikkui aika hienosti, varsinkin laukassa. Lopuksi annoin Nasun ravailla pitkällä kaulalla ja venyttää eteen alas.






Suunnitelmat sitten vähän muuttuivat, en mennytkään ratsastamaan Annilla kunnolla, vaan lähdettiinkin vetämään pulkkaa! Aluksi Annia vähän jännitti, että hyökkääkö se pulkka kimppuun mutta kun sitten pääsi menemään kovaa niin se unohtui. Minä siis ratsastin kokoajan, mutta kyytiläinen vaihtui moneen kertaan. Kuskattiin ensin pihatiellä pienempiä pulkassa. Lopuksi sitten kaivettiin autotallista stiga, ja käytiin vielä Roosan kanssa tiellä vähän pidempi lenkki, mentiin kyllä aika vauhdikkaasti!



Mutta aina ei vaan onnistu...




Tuleeko näitä postauksia jo liian usein ja paljon, kun olen nyt joka päivästä tehnyt erikseen? Ja onko kuvia sopivasti vai liikaa? :)

16 kommenttia:

  1. ei tuu liian paljon, näit on just kiva lukee ! :) ja kuvii oli sopivasti, hauskoja noi pulkkaratsastuskuvat ! :D

    VastaaPoista
  2. sopivasti tulee, kiva nähä mitä kaikkee hauskaa puuhailette siellä :)
    -Tytti

    VastaaPoista
  3. Tää on just kiva postausrytmi näin. :) hauskoja nuo pulkkakuvat!

    VastaaPoista
  4. kivat nää postaukset just näin! :)

    VastaaPoista
  5. näitä potauksia on tosi kiva lukea, ja kirjotat kivalla tyylillä, koska itse harvoin löydän just semmosia blogeja missä olisi just sopivasti tekstiä ja kuvia mutta sulla on kaikki kohallaan!

    jos viitsit,niin tässä olisi mun blogi: http://livewithorses.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. kivasti näitä postauksia tulee ku näitä on tosi kiva lukee, paras blogi ! :) ja tuo roosa on tosi hyvä ratsastamaan, ainaki näitten kuvien perusteella ! :) ja tosi hauskoja noi pulkka ratsastus kuvat :D

    VastaaPoista
  7. suosittelisin heijastinliiviä ratsastajalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. yleensä käytetään aina heijastinloimea, mutta näissä nyt ei oo kun mentiin vaan omassa pihassa :)

      Poista
  8. Lisää vaan :)! Ihanat noi pinkit rintaremmit Annylla :)! Ja vähänkö Roosa menee hienosti Nasulla :)!

    VastaaPoista
  9. Kiva ku tulee useesti!

    VastaaPoista
  10. millä maneesilla käytte? Ja miten pitkä matka teillä on siihen : )? Kiva kun näinkin useasti tulee jotain kuvia ja tekstiä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. naapuritallilla on maneesi, siihen on noin puoli kilometriä ja kävelee vähän alle kymmenessä minuutissa :)

      Poista
    2. Minkä niminen tämä teidän naapuritalli on ?

      Poista