keskiviikko 25. tammikuuta 2012

55. Este+koulu+maasto = olen kenttäratsastaja :D

Tässä tulee nyt parin päivän kuulumiset kerralla, kun en viime päivinä ole kerennyt postailemaan/kone ei ole suostunut avaamaan bloggeria... Mutta nyt on estevalkustakin pari kuvaa teille (:

Annyllä oltiin sunnuntaina hyppäämässä pitkästä aikaa. Alkuun verkkailin ponin, ja menin ympyrällä ristikkoa ympyrällä molempiin suuntiin. Ei se nyt ollut kun n.40cm, sen jälkeen kun menin pystyllä saman jutun, niin n.70cm, mutta Anni meni silti tosi hyvin. Itse vähän liikahyppäilin ja muutenkin en ollut kovin hereillä taivutusten ja muiden pienten isojen asioiden suhteen (Annin kanssa taivutus ei ole niin tärkeää, mutta Nasu kieltää helposti jos kaarteen jälkeen on este, ja unohtaa taivuttaa). Sitten otin lyhyen tehtävän, Lävistäjällä oleva pysty vasemmassa kierroksessa, käännös oikealle ja pysty-pysty-linja. Se oli seitsemän perusaskeleen tai kuuden pitkän askeleen väli, tultiin molempia vähän vaihdellen. Alotettiin sitten "radat", eli pidemmät pätkät kun kuusi estettä. Ekalle esteelle tuli kielto, ihan mun syystä, joillekin esteille tuli hassuja hyppyjä, ja yksi reitti oli vaikeampi, tehtiin sitä monta kertaa ennen kun saatiin se sujumaan hyvin; Lävistäjältä pysty, sitten kahdeksikon tapainen tie, ja toinen pysty oli heti kulman jälkeen, ja siinä multa jäi sisäpohje käyttämättä ja kaadoin ponin ihan taivuttamatta käännöksen läpi, Anni nyt on niin rehellinen että hyppäsi silti. Lopulta sekin meni hienosti. Ei hypätty mitään superhypermegaesteitä, isoin oli ehkä 90cm, suurin osa siinä 70-80cm.

Maanantaina kävin maneesilla ilman satulaa, maneesissa oli muutama kavaletti, ja tehtiin niillä paljon töitä, vaihtoja ja käännöksiä. Tiistaina ponilla oli vapaa, ja tänäänkin käytiin vähän kevyemmin maastossa ilman satulaa, ei menty pitkää lenkkiä, ja käveltiinkin suurin osa, mutta pari reippaampaakin pätkää.

Nasulla tein sunnuntaina muutaman kilometrin maastolenkin, ja sitten menin maneesissa n.30min. Nasu oli ihan superi! ♥ Tehtiin ensin ravissa paljon ympyröitä ja väistöjä, ja sitten laukassa niitä käännöksiä, mitä tehtiin aluevalkuissakin, mutta ilman esteitä. Eli sisäpohkeen- ja takaosan ympäri kääntäen. Katoin myös vaihtoja tehdessä että vaihtaa silloin kun minä sanon, ei askelta ennen tai jälkeen, mitä välillä tekee, ja nekin sujui. Tämmöset päivät on semmosia mistä minä tykkään!

Maanantaina äiti kävelytti maneesissa samaan aikaan kun minä ratsastin Annin, eli silloin oli kevyt päivä vaan, 50min taluttelut.


laatu taas vaihteeks on mitä on... videolta nimittäin :D






tulkitse kuva ratapiirroksena! harmaa = kavaletti, ruskeat = innari
En ookkaan pitkään aikaan tehnyt ratapiirrosta, mutta nyt tuleekin sitten tämmöinen ehostetumpi versio tiistain valkusta. Tuossa kuvatekstissä onkin jo pientä selostusta, mutta sitten muuten, laitoin värit sen takia, että on helpompi kertoa, mitä tehtiin, ja teidänkin on helpompi käsittää sitä. Ja nuo punaiset ovat kolmoissarja, okseri-pysty-okseri, joka väliin yksi askel, vihreä ja vaaleanpunaisen väliin meni neljä askelta, ponilla vähän eteen neljä.

Aloitettiin tulemalla sinistä pystyä ympyrällä molempiin suuntiin. Nasu oli tosi nätisti hallinnassa, hyppäsi hyvin, ja oli muutenkin tosi kiva. Sitten tultiin ns. viisi kaarista kiemurauraa; oikessa kierroksessa aloitettiin, vasempaan päätyyn ensimmäinen kaari, oikealle, vähän tiukempi kuin muut, ja tultiin kavaletti (tehtiin sinänsä niinkuin voltti tuohon vasempaan päätyyn, keskeltä hypättiin kavaletti, ja käännyttiin vasemmalle) oranssin okserin ympäri voltti, sininen pysty, vihreän ympäri voltti, kavaletti, vasemmalle, ja violetti pysty. Sitä tultiin molemmista suunnista, ja kun Sanna nosti vähän, jätettiin voltit pois. Kerran Nasu kielsi violetille pystylle, mutta muuten oli nätisti.

Sitten mentiin kaksi pitempää tehtävää. Ensin tultiin innari , käännyttiin päädystä oikealle, violetti pysty, jonka jälkeen kiemura, ja linja. Sama juttu väärinpäin, eli aloitettiin linjasta, mutta innarin perään vielä keltainen okseri, ja kolmoissarja. Nasu oli tosi hyvä, vähän vauhdikas, ja multa jäi taivuttamiset, mutta ei isompia virheitä. Taidettiin tulla sama vielä kerran uudestaan toisinpäin, ja siinä poni stoppasi heti kolmoissarjan pystylle, eli siihen keskimmäiselle, koska tulin liian hitaasti sisään, ja sarja oli vähän pitkillä väleillä. Toisella kerralla pysähty jo ekalle. Sitten päätin ryhdistäytyä, ettei kielletä enää kertaakaan, ja mentiinkin koko tehtävä, tai no oikeastaan loppuun asti ilman kieltoja ♥

Tultiin siis vielä sen jälkeen yksi lyhyt, vähäsen isompi juttu. Alotettiin innarilla, siitä keltainen okseri, kolmoissarja ja linja. Innarilta piti ottaa joko vähän kiinni tai reilusti eteen okseria kohti, että väli oli hyvä. Me otettiin eteen, ja en tiiä laitoinko liikaa vai liian vähän pohjetta, koska hypättiin aika läheltä, mutta yli siltikin. Jumppasarja ok, linjalla innostuttiini molemmat vähän liikaa, ja vihreestä tuli puomi alas, mutta toisella kerralla puhtaasti yli. Hieno Nasu!

2 kommenttia:

  1. Millos aijot nasulla mennä seuraaviin kisoihin? (:

    VastaaPoista
  2. Mennään Tahkolle 4.2, eli reilun viikon päästä :) Molemmat ponit lähtee, Nasu varmaan 70 ja 80cm, ja Anni 80 ja 90cm.

    VastaaPoista