perjantai 20. tammikuuta 2012

51. Voi, osaisimpa ratsastaa...

Ohhoh, onpas taas mennyt aikaa postailusta! Lauantaista olen tainnut viimeksi postailla.

Ollaan nyt viime aikoina käyty edelleen paljon maastossa. Sunnuntaina kävin Nasulla itsekseni pitkän, melkein puolitoista tuntia kestävän lenkin. Ponilla oli siinä määrin vauhtia, että mentiin aika reippaasti. Maanantaina ja keskiviikkona käytiin taas Annin ja äitin kanssa. Kun meillä on vain se yksi satula, niin jouduin mennä Nasulla ilman molemma kerrat. Löydettiin uusia reittejä, ja käytiin niitä kattomassa, tosin ei siellä nähnyt mitään, kun oltiin kahdeksan jälkeen molempina päivinä liikenteessä.

Tiistaina estevalkku! Alottettiin kontrolliharjoituksella, jossa pitkällä sivulla oli kolme ristikkoa. Tehtävä meni niin, että hypättiin ristikko, tehtiin voltti, tai ympyrä oikeastaan, ja taas hypättiin sama ristikko. Sitten hidasta laukkaa seuraavalle, siihen meni kuusi askelta, ja taas sama juttu. Ne meni tosi hyvin, Nasu oli kuullolla ja rauhassa, ja vaikka vikalle tehtiin pieni voltti ja lähestyttiin vinosti, meni sen joka kerta. Kerran tultiin kumminkin liian lyhyenä, ja yritettiin tunkea väliin seitsemän askelta (normilaukassa siihen meni 4 tai 5) ja poni stoppasi. Kaikki esteet oli ns. kolmoissarjana, tai no oli se pitkällä sivulla oleva kolmen esteen linja, okseri-pysty-okseri, toiseen väliin neljä toiseen viisi askelta, sitten oli kaksi innaria, ja jumppasarja, ristikko-pysty-okseri, joka väliin yksi askel. Mentiin niistä kaksi lyhyttä, ja yksi pitempi versio. Eka tehvtävä meni hyvin, poni hyppäsi nätisti ja meni tasaisessa tahdissa. Toisella radalla tulivat sitten ne ongelmat, eli lopetin ratsastamisen, en keskittynyt, ja Nasu kielsi, kielsi ja kielsi. Ja se johtui vaan siitä, etten pitänyt ulkopohjetta kiinni, ja poni livahti ulkoa ohi. Meni lopulta yli, ja sama toisesta suunnasta, ja taas kielto. Nyt sentään tajusin jo seuraavalle kerralle mitä piti tehdä, ja poni meni hyvin. Viimenen rata meni hyvin, vain yksi pysähdys, ja se johtui vaan musta, kun se ratsastus taas jäi. Mutta ens kerralla sitten paremmin.

Torstaina kävin molemmilla poneilla maneesissa. Annilla en ole mennyt yli kolmeen viikkoon kunnolla koulua, joten tuli ihan tarpeeseen! Aluksi oli jäykkä ja pohkeen takana ravaillessa, säikkyi toista päätyä niin, ettei uskaltanut mennä sinne... No, jäykkyys helpotti kun taivuttelin ympyröillä ja laukkasin pari kierrosta matalassa muodossa vähän eteenpäin, ja siinä myös reipastui, vähän liikaakin jopa. Mutta toiseen päätyyn ei suostunut menemään koko aikana. Tehtiin sen jälkeen käynnissä väistöjä ja avoja, ja loppuun ympyrällä molempiin suuntiin rauhallista laukkatyöskentelyä, jolloin Anni toimi mainiosti ♥

Nasulla olin kouluvalkussa, tehtiin sielläkin pääosin väistöjä, ja kun poni oli vähän jäykkä lavoistaan keskiviikkoisen lumihangessa kahlailun takia, tehtiin käynnissä "ylitaivutuksia", eli ympyrällä vuorotellen ulos ja sisään taivuttamista, liioitellen. Poni ei muutenkaan ollut yhtä hyvä kun viimeksi, vähän löysä oli. Tehtiin myös ravi/laukka tehtävää: Ravissa keskihalkaisijalle, keskellä pysähdys, päädyssä aina vuorotellen vasemmalle ja oikealle, pitkällä sivulla laukan nosto, 10m laukkavoltti, takaisin raviin ja näin eteenpäin. Niissä poni reipastui ja toimi hienosti.

Näistä postauksista, joissa kirjoitan pitkältä ajalta, tulee kamalan pitkiä ja sekavia, ja tämä on vielä kuvatonkin, mutta koettakaa kestää! Ja se kysymyspostaus! Jaksakaa vielä muutama kysymys laittaa, ihan mitä vaan, ja niin anonyymit kuin lukijatkin voivat kysellä! Ajattelin tehdä sen viikonloppuna, mutta jos ei edes vähän tule lisää kysymyksiä, voi olla, etten tee ollenkaan. Eli ahkerasti kysymyksiä tännepäin, että saataisiin tehtyä tämmöinen (:

3 kommenttia:

  1. Mitä eläimiä sulla on?
    Milloin aloitit ratsastuksen?
    Toss oli pari kysymystä kysymyspotaukseen..

    VastaaPoista
  2. Kuinka kauan olet ratsastanut?
    Kuinka kauan Anni on ollut sinulla?
    Kuinka kauan Nasu on ollut sinulla?
    Siinä oli kysymyksiä kysymyspostaukseen ;D

    VastaaPoista