sunnuntai 8. tammikuuta 2012

47. Onnistunut valmennusviikko

Kuten sanoinkin, en ole nyt viikkoon päässyt postailemaan, mutta nyt postailen vähän pidemmin. Voi olla että kukaan ei jaksa lukeakkaan ;D Paras kaverini Roosa oli meillä tämän viikon, ja meni Annilla joka päivä, eli en Annista pysty kovin paljoa kertoa että miten se meni, vain että mitä he tekivät (: Nasusta taas tulee enemmän, meillä oli neljä valmennusta tällä viikolla (Sannan Markkasen estevalkku lähimaneesissa, Paken kouluvalkku ja aluevalkut).

NASU:

Tiistaina Sannan estevalkku maneesilla. Alkuun itsenäiset verkkailut, sitten kahdeksikolla muutama n.60-70cm hyppy. Sen jälkeen mentiin käännösharjoituksia, myöskin kahdeksikolla, mutta paljonpaljon pienemmällä, kavalettia ja pikkupystyä. Niissä vähän tiet venyi ja vauhti loppui, pari stoppia ja kerran tulin aika tyylikkäästi alas, Nasulta lähti suitset ja se teki muutamat railakkaat pukit ja syöksyt, mutta saatin sitten kiinni. Sen jälkeen meni vähän paremmin. Mentiin muutamia vähän pitempiäkin tehtäviä, joihin sisältyi kolmoissarjasuhteutettumikäolikaan ja yksittäisiä esteitä. Esteet olivat korkeuksilta varmaan 80-100cm välissä (:

Keskiviikkona menin ilman satulaa maneesilla. Tehtiin paljon ravitöitä ja vaihtoja, ja Nasu oli mukavan herkkä ja reipas! Tein myös paljon väistöjä käynnissä ja ravissa.

Torstaina oli Paken kouluvalkku. Ei olla oltu Nasun kanssa sitä ennen kouluvalkussa, paitsi siellä Sannalla kun kävin ponia kokeilemassa. Alkuun poni ei ollut ihan kuulolla, mutta sain sitten hyvin läpi, ja lopputunista Nasu meni ihan superisti ♥ Aloitettiin tunti ympyrällä ravissa, mentiin väistöjä siirtäen takaosaa sisään- ja ulospäin. Sitten ihan suoralla uralla toinen pitkäsivu raviväistöä, päädyssä laukannosto, ja toisella pitkällä sivulla tehtiin aina jokatoisen kirjaimen kohdalle laukkavoltti. Toiseen suuntaan laukkatehtävä oli ympyrällä. Siinä ensin laukattiin puoli ympyrää, ja ravattiin toinen puolisko. Sitten vähän "vaikeutettiin", ja laukattiin edelleen se puoli kierrosta, sen jälkeen käännyttiin ns. ympyrän halkaisijalle (voikohan niin sanoa) ja siitä pieni vastalaukkapätkä, ja ravivoltti. En oikeen nyt osaa selittää, mutta ei voi olla mestari joka asiassa (; Lopuksi ympyrällä harjoitusravissa temponmuutoksia, ja loppuravit eteen-alas-muodossa. Nasu oli erittäin hieno!

Perjantaina Aluevalmennukset! Meillä oli valmennus Siilinjärvellä, TK-Horseteamilla (: Olimme sen päivän ensimmäisessä ryhmässä TK:lla, aloitimme 13.20. Ensin itsenäiset verkat, ja sitten ympyrällä ravissa ja laukassa temponmuutoksia ja muita pieniä säätelyitä. Sitten puomi tehtävää, eli kaksi puomia, normaalisti neljän askeleen välillä, niin niiden välissä piti ottaa käynti, mutta molemmat puomit piti ylittää laukassa. Nasu on senverran herkkä, että tehtävä oli meille aika helppo. Parin kerran jälkeen tulimme taas ne puomit (ne olivat siis diagonaalilla, eli tultin kuten kokorataleikkaa) viidellä askeleella, ja siitä käännös suoralle uralle ja ristikko. Meidän hypyt oli hieman liian kaukaa loikattuja parilla ekalla kerralla, mutta yli mentiin silti. Sama toisesta suunnasta, ja puomien perään toinenkin ristikko. Samaan malliin meni kuin toisestakin suunnasta. 

Hyppäsimme sen jälkeen linjaa, joka oli pysty / 5 askelta / kaksi puomia innariväleillä / 5 askelta / okseri. Esteet oli n.70cm, ja alkuun mentiin välit neljälläkin askeleella, kun poni taisi vähän innostua! Päästiin ne silti viidellä, ja meni muutenkin hyvin, lukuunottamatta kun tultiin ensin okseri, niin tuli yksi ohimeno. Toisellakin pitkälläsivulla oli linja, missä oli myös ristikko ja okseri, mutta ei puomeja välissä. Mentiin molempia linjoja molemmista suunnista.  Lisäksi oli okseri, jonka molemmin puolin oli puomit. Tehtiin pari tehtävää mihin kaikki nämä kuuluivat, ja okseri/puomit/pysty-linjaa mentiin neljällä askeleella, mistä Nasu innostui ja teki hurjia rodeopukkeja, mutta pysyin kyydissä! Lopuksi mentiin ristikko/okseri-linjaa niin että okseri oli metrissä, ehkä vähän reilukin. Nasu on kyllä hirmu hieno tapaus, pomppasi siitäkin yli nätisti.

Lauantaina Aluevalmennukset! Tänään mentiin käännöksiä ja rataa, ei millään megaesteillä, alle 90cm. Käännösharjoitukset ei mennyt niin hyvin, stoppaili aika monta kertaa, ainakin ekalla harjoituksella, tokalla vaan kerran, ja kolmannella ei ollenkaan, mutta siinä muutama muu häsellys. Sen jälkeen sitä rataa, mentiin se kaksi kertaa. Ekalla kerralla linjan toisesta osasta ohi. Tokalla kerralla päätin nyt ratsastaa vähän paremmin ja topakammin. Ekasta vaaleensinisestä okserista yli vähän kaukaa, samoin pienestä "loimiesteestä", pieni pysty jonka päälle laitettu loimi. Siiten punamusta muuriokseri, Nasu odotti ihan ylihienosti ja hyppäs nätin hypyn. Sitten vihreävalkoinen pysty, aika lähelle ja molemmat sukelsi yli. Sitten diagonaalille ja vesimatto, pysty-okseri-sarja ja suoralla linjalla taas vihreävalkoinen, välissä jopa pidäte meni läpi. Sitten se linja minkä tokasta osasta mentiin ohi, piti ottaa välissä vähän eteen, ja poni meni tosi hyvin molemmat. Tiukempi käännös, pitkä sivu keskilaukkaa ja viimeinen portti puhtaasti yli! Täydellinen Nasu ♥ Siihen lopetettiin hyvällä mielellä.

Sunnuntaina päästiin ensimmäistä kertaa maastoon Nasullakin, kun sai eilen lisää hokkeja ja tilsakumit kun kengitettiin. Roosa lähtin Annilla ilman satulaa. Käytiin aika pitkä lenkki, ravia ja laukkaa tiellä, poni oli superinnoissaan (: Muutama lyhyt ja muutama pitempi laukkapätkä, Nasu oli reipas mutta hallinnassa. Anni oli enemmänkin se joka villiintyi. Lopuksi Roosa kokeili maneesissa ihan pikkuhetken, ja sitten kävelyt kotiin. Kiva kun Nasukin pääsee nyt maastoilemaan!

Keskiviikko ilman satulaa

Paken kouluvalkku

Aluevalkku eka päivä


aluevalkku toka päivä

poni tarhailee
Kaikki kuvat (c) Roosa, paisti viimeinen tarhakuva (: Mulla on jonkun verran enemmänkin kuvia, niitä saattaa tulla myöhemmin lisää, tässä muutama nyt.

ANNY:

Tiistaina Roosa meni koulua maneesilla, totuttelu mielessä lähinnä, kun ei ole kumminkaan mennyt ponilla kun viimeksi lokakuussa.

Keskiviikkona käytiin maastossa, mä olin kävellen mukana ja kuvailemassa. Kaksi laukkapätkää, ensin lyhyt lumihankilaukka ja sitten pitempi laukkapätkä tiellä. Anni oli nätisti ja pysyi Roosan käsissäkin.

Torstaina hypättiin maneesissa. Meillä oli yksi kahden pitkän / kolmen lyhyen askeleen linja, yksi okseri ja kaksi pystyä. Aloteltiin ihan 50cm ristikoista, ja mentiin yksittäisiä esteitä, 2-4 esteen tehtäviä ja loppuun yksi pitempi rata, mikä oli jo isompi, n. 75-90cm, yksi pysty taisi olla vajaa metrikin. Anni oli loistoponi!

Perjantaina maneesissa ilman satulaa, ihan normisti koulua ja sitten liinassa- ja irtojuoksutusta.

Lauantaina ja sunnuntaina käytiin maastossa, lauantaina illemmalla, aika samalla lailla kun keskiviikkonakin, ja sunnuntaina Roosa ja Anni oli mun ja Nasun kanssa siis (:

Annista ei ole kuvia, kun Roosa vaan ratsasti niissä :)

Muistuttelen siitä kysymyspostauksesta, lisää kysymyksiä vaan tulemaan niin lukijat kuin anonyymitkin! Teen sen sitten kun kysymyksiä hieman enemmän. Eli yritäkääs jaksaa nyt :))

Anny

2 kommenttia:

  1. voi ihana kuva toi vika <3 ja ei keksi mitää kysymistä :D sä oot jo kertonu kaiken :--)

    Paitsi et millon meet nasulla ekoihin kisoihin?

    VastaaPoista
  2. toi toiseks vika kuva on aika outo?;o mutta kiva postaus(:

    VastaaPoista