keskiviikko 22. toukokuuta 2013

226. Ei hyvää jos ei jotain huonoakin

Ette olekkaan nyt vähään aikaan kuulleet mitään Nasusta, joten tämä postaus on siis pelkästään nasujuttuja. Nyt ollaan päästy jo treenaamaan melkeinpä normaalisti, ja kaikki on sujunut hyvin. Tai eipä sittenkään, osittain on sujunut tosi hyvin, mutta osittain tosi huonosti. Aloitetaan vaikka siitä hyvästä osasta, eli hyppäämisestä.



Tiistaina oltiin toista kertaa estevalkussa. Siitä piti tulla postausta, mutta eipä sitten tullutkaan. Se on vain ja kokonaan kameran vika. Olin ajatellut, että saisitte valkkuvideota pitkästä aikaa, mutta koska tuon uuden kameran kanssa on ollut ongelmia videoinnissa (kuvaa 5sekuntia, ja lopettaa sitten automaattisesti) sanoin äitille, että kuvaa sillä vanhalla pikkukameralla. Alkuun se toimikin hyvin, mutta viimeisellä, ainoalla isommalla radalla, se petti meidän luottamuksen ja ei suostunut kuvaamaan. Eli ette saa videota tälläkään kertaa.

Vaikka kameroiden kanssa oli ongelmia, Nasun kanssa niitä ei ollut. Tai ainoastaan positiivisia ongelmia. Se oli jo verkatessa tosi reipas, ja kun aloitettiin hyppääminen, välillä tuntui että olisin istunut dynamiittipötkön päällä. Aloitettiin sitten sopivasti kontrolliharjoituksilla, ja sen jälkeen tultiin kaksi rataa, isompi ja pienempi. Koko valkku meni kaikenkaikkiaan aivan superhyvin! Nasu liikkui eteen (välillä vähän liikaakin) ja ei tullut yhtään kieltoa. Viimeisellä radalla juuri ennen viimeistä estettä se tosin teki mukavan pukkisarjan, mutta pysyin kyydissä ja ympyrän tekemisen jälkeen päästiin viimeisenkin esteen yli. Jee, olin niin iloinen kun Nasu oli niin innoissaan ja hyppäsi hyvin!

alun kontrolliharjoituksia miniesteillä, Nasulla oli hauskaa! videolaatu..

Sitten siihen huonoon osaan, eli koulupuoleen. Siinä suhteessa ei ole tällä hetkellä mitään hyvää. En vaan osaa, en osaa, en osaa. Mikään ei onnistu. Nasu on välillä tosi laiska, eikä minun taidot ja kärsivällisyys riitä sen ratsastamiseen hyväksi. Sen saikun aikana tuntuu että kaikki työ, mitä oltiin tehty sileällä, valui ihan hukkaan ja nyt pitää aloittaa alusta. No, tänään mentiin valkun jälkeen kentälle. Tarkoitus oli, että ratsastaisin Nasun hyväksi aika kevyesti, kumminkin tiistain valkussa mentiin aika raskaasti. Ei siinä muuten, mutta tuli pieni ongelma siinä, että en saanut ratsastettua Nasua hyväksi. Noin puolen tunnin ajan yritin, ja sitten menin pyytämään äitiä neuvomaan (ja kuvaamaan, hehheh).


Äiti sitten tuli auttamaan, ja sen jälkeen alkoi homma toimia paljon paremmin. Sain jonkin päämäärän ratsastamiseen ja aloin tehdä töitä, että saan Nasun läpi. Äiti laittoi meidät tekemään niinkin yksinkertaisia asioita kuin siirtymisiä ja voltteja, mutta ne auttoivat ihan mielettömästi. Lopulta laukassa Nasu tuntui jo hyvältä, melkein samanlaiselta kuin ennen saikkua. Lopetettiin sitten siihen, koska oltiin menty jo tunti.



hahaaa tältä meidän meno tavallisesti näyttää ;) 

Nyt on siis edessä paljonpaljon työtä, että tuuppailukin saataisiin sujumaan. Silti parempi, että hyppääminen kumminkin sujuu, koska se on meidän päälaji. Olisihan se ollut aika ikävää, jos Nasu vaan kieltäisi kavaleteista lähtien. Mutta, kouluratsastus on esteratsastuksen perusta, eli sen pitää olla paremmin hallussa että pystytään hyppäämään ollenkaan! Tähän kun päästiin, niin vähän vielä tämänhetken ja tulevaisuuden hyppytilanteesta. Sanna sanoi eilen, että jos jalka ei reagoi hyppäämisestä (se ei siis reagoinut) niin ensi viikolla päästään hyppäämään jo määrällisesti saman verran kuin yleensä, mutta ei nosteta esteitä vielä ihan meidän tasolle, vaan mennään pienempiä. Siitä sitten jatketaan vähitellen isommilla esteillä. Haavena olisi päästä kisoihin viimeistään sitten kesäkuun puolessa välissä, Ypäjän kisaviikolle. Päästäänkö sinne, sen näkee sitten!

tälleen kun saataisiin homma toimimaan. hihi Roosa haluisitko tulla tekemään Nasusta kouluponin taas? :))

40 kommenttia:

  1. ootko vähä iso nasulle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä todella sopusuhtainen parivaljakko :) Ja meette kyllä superhienosti, en tajuu kyl miten pystyt ridaa tuol hupparissa :o Mä läkähtyisin...


      www.jonskuslittleblog.blogspot.com

      Poista
    2. kiitti! :) haha joo tuli aika kuuma, mutta ennen kun lähin ratsastamaan, nii mulla oli tosi kylmä :(

      Poista
  2. Kiva postaus, ja tykkään tästä blogista muutenkin kovasti! Tohon kameran kuvaamiseen vielä liittyen, että itselläni on canonin eos 600D, joka on videokuvannut ennen normaalisti, ja nyt yht'äkkiä se on alkanut juuri samallalailla lopettamaan 5 sekunnin jälkeen videon. Itse ajattelin viedä korjattavaksi kun vielä takuutakin löytyy, mutta jos itse keksit jonkin toisen taktiikan, niin toivon että sen täällä blogissakin vihjaisisit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti!:) joo oon huomannu että monet canonin järkkärit tekee tota, ja oon miettiny, voisko se johtua siitä että muistikortti on "liian täynnä" vaikka siis ei oikeasti olekkaan. koska kun mun kortti oli tyhjempi, kameralla pystyi videoimaan ihan normaalisti. mutta tää on ihan vaan mun teoria, en oo vielä ees kokeillu asiaa :D

      Poista
    2. kannattaa kokeilla tehdä niin, kun kameran näyttöön ilmestyy videota kuvatessa semmonen valkonen palkki (se on merkki siitä että kohta videokuvaus loppuu...) niin painaa kevyesti kuvausnappia, tai siis vähän niinkuin "tarkentaa" kevyellä hipaisulla kuvausnapista, niin valkoinen palkki häviää ja videon kuvaamista voi jatkaa :) !
      Toivottavasti tuosta sai selvää ja siitä oli jotain apua.... :D

      Poista
    3. Nopeempi muistikortti kameraan niin jaksaa videokuvauskin pyöriä !:)

      Poista
    4. pitää kokeilla tota anonyymin ohjetta, kiitti!:) ja elli en tiiä mikä on nopeempi muistikortti, toi mun tuli siinä samassa paketissa kameran kanssa ja siitä sanottiin että sopisi siihen... :/ :D

      Poista
    5. Mulla on kans kokemusta tosta videoinnin pätkämisestä canonin järkkärin kanssa ja ostettii siihe laadukkaampi muistikortti, eikä katkassu enää automaattisesti.
      Muistikorteissa on sellane jännä asteikko (oisko 1-10) ja mitä suurempi se luku on, pitkäkestosempaa videota ottaa. Oon vähän huono selittämään mut toivottavasti ymmärsit :D
      P.s sulla on tosi kiva blogi ja ihanat hepat!! :)

      - Vilma

      Poista
    6. juu pitää ostaa sitten uus muistikortti :) voi kiitti!:))

      Poista
  3. Ui ihania taas nää kuvat! Ja ei toi teidän meno pahalta näyttänyt ollenkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) nooh meiän meno näytti ja tuntui huonolta, mutta vika kuva ei näytä kyllä pahalta ollenkaa ;)

      Poista
  4. Mulla canon eos 600D:ssä sama ongelma aluks, mut sitte vaihoin toisenlaisen muistikortin nii toimi :) eli se on yleensä siitä muistikortin jostai tyypistä tai semmossesta:D:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ääääh oon nii huono näissä jutuissa...! kun ostin ton kameran nii siellä sanottii että tää muistikortti on hyvä nii otettiin se, mutta eipä sitten vissiin ollutkaan niin hyvä... :D

      Poista
  5. Tosi kiva postaus!!

    VastaaPoista
  6. Tee MyDay!!!!



    Ootan innolla!!


    -Emma-

    VastaaPoista
  7. tiiän ton ongelman ! Voisin laittaa johonkin ohjeet miten saat sen pois? :) yleinen pieni virje jonka voi itse korjata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jooo mielelllää jos jaksasit!:)

      Poista
    2. Onks sul mitää kikii esim? Sitku sul on aikaa nii voit laittaa mulle kikis viestii mun kik Anizz.
      Muista piste sinne loppuun :)

      Poista
    3. juu on kik laitan sulle viestii heti ku löydän puhelimen :D

      Poista
  8. Mullakin on kerran käynyt kamerani kanssa tolleen, et on kuvannut vaan pikku pätkissä. Sen sai helposti asetuksista pois! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooo kiitti pitää yrittää jos toimis mullakin! :)

      Poista
  9. Millon teet sen vastauspostauksen? Tai no ne loput osat?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heti kun kerkeän, yritän viikonloppuna tehdä ainakin yhden :)

      Poista
  10. jee ootte päässy hyppäämää!! Ihana toi hyppykuva :D Tää oli just kiva postaus! Onks tos alimmas kuvaa roosa en nää haha :D noeivaa hienosti menee! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jeep viimein päästään hyppäämäänki enemmän! kiitti :) ja joo on roosa prorider ;)

      Poista
  11. Hyvä, että teillä on alkanut Nasben kanssa taas sujumaan :)

    VastaaPoista
  12. VENLAAAAA:DDD mul oli toi ssma bloblem kameran kaa mut ostin nopeemman muistarin nii se work ;) ne siel kaupaski sano et se mikä tulee mukan nii käy kuvien ottamisee/lyhyisii videoihi, mut ei pitkiin koska se musitikortti ei pysty vastaanottaa niin nopeesti sitä niin laadukasta/isoo videoo:D:D hihi
    ja i'm coming ;););)) okei ei siit mitää apuu oo jos nakil meen ku en itekkää saa sitä nopeesti hyväks ku se on nii pirun vaikee!! XD hihi nakkipaketti pääsee hommiin hahakhahah XD noeivaa, ankka on mulle ;;);)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO SIT KU TUUT TÄNNE NII TUUT AUTTAA MUA OSTAA HYVÄN MUISTIKORTIN!!! jos en saa sitä toimimaa ;) heheheh joo tuut vähä auttaa ja kyl vaa saat naspun menee vaik kui hyvin!! mut joo ankka on sulle ;) ♥

      Poista
  13. Toivottavasti saat nyt Nasun kaa sujumaan ratsastuksen koulupuolellakin, ja siihen mä kyllä uskon jos sä vaan jaksat ;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivotaan ;) tänään onneksi kun tuuppailtiin niin nasu oli ihan super, että eiköhän tää tästä :)

      Poista
  14. mullakin oli toi sama ongelma ja mulla on sama kamera kun sulla, sain asetuksista pois, säätämällä videon kesto aikaa:) kivoi kuvii ja oot tosi hyvä ratsastaa!

    VastaaPoista