torstai 9. toukokuuta 2013

216. Pikkuhyppyjä ilman satulaa

Jee, viimein kerkeän taas postailemaan! :) Tämä viikko on ollut aika kiireinen, koulussa alkoivat viimeiset kokeet (vielä on kuusi koetta jäljellä ennen kesälomaa) ja ponejakin on pitänyt ratsastaa. Nyt meillä on siis nyt neljä päivää vapaata, koska on helatorstai, ja saatiin huominen perjantai myös vapaaksi. Tuli kyllä niin täydelliseen paikkaan tämä pikkuloma, lyhyt lepotauko koulusta ja pystyi vähän hengittämään välissä. Muutenkin, oli kivompi ajatella, että kaksi viikkoa ennen tätä lomaa ja sitten kolme viikkoa kesälomaan, kuin että viisi viikkoa koulua vielä edessä. Ja oikeasti, enää 15 koulupäivää sekä todistusten jako ennen piiiitkää ihanaa kesälomaa! 

Ponien kanssa ollaan menty tavalliseen tapaan: ollaan tuuppailtu, maastoiltu, hypätty vähän ja puuhalitu muuta kivaa. Nasun jalka ei ole edelleenkään reagoinut mitenkään, eli toivotaan että selvittiin vaan säihkähdyksellä. Meillä on ensi viikon tiistaina muuten ensimmäinen estevalkku! Voi että kun haluaisin jo kisaamaan... Anni on myös ollut tosi kiltisti ja mennyt hyvin. Eilen lähdettiin naapuriin kentälle ratsastamaan ja sain pikkuveljeni Veetin houkuteltua mukaan kuvaamaan.





Menin Annilla ilman satulaa, niin kuin nykyään melkein aina. Oikeasti, en vaan jaksa laittaa satulaa, ja ilman on muutenkin paljon kivompi mennä. Nasullakin on aika harvoin nykyään satula selässä. Mutta, eilen verkkailin ensin nopeasti ravissa ja laukassa. Kenttä oli melkein kuiva, toisessa päässä on vielä märkää, mutta pääosin pystyi mennä ihan normaalisti. Anni menikin ihan hienosti, joten aloitettiin hyppääminen aika nopeasti. Meillä oli vaan yksi este, koska kaikki puomit ja tolpat ovat vielä maneesissa. Tultiin aluksi estettä ihan kavaletin kokoisena, sitten nostettiin n. 70cm ja lopuksi vielä vähän, se oli ehkä suunnilleen 85cm. Anni meni ihan superhienosti! Isoimmalle esteelle tuli ensin yksi töksy, mutta toisella yrittämällä meni yli nätisti. Ja mikä tärkeintä, meillä molemmilla oli tosi kivaa!

ensin tultiin vähän lähelle...

sitten jäätiin vähän kauas...

mutta lopulta onnistui ja meni superisti!


Kannattaa laittaa mutterista laaduksi hd, jos haluaa nähdä jotain.. 


Videolla on siis vaan se kielto ja viimeinen hyppy, muuten Veeti otti kuvia. Yllättävän hyviä kuvia tulikin, sillä Veeti kuvasi tuolla kameralla vasta toista kertaa ja hyppäämistä ekaa kertaa! Välillä oli tarkennus ja rajaus vähän missä sattuu, mutta suurin osa kuvista kumminkin onnistui. Mutta nyt, tuolla on sade loppunut niin taidan lähteä ratsastamaan, huomenna sitten yritän keretä tulla postailemaan viime viikonlopusta, kun kävin mummolassa moikkaamassa kolmatta heppaani ja sitten kuvailemassa niitä kisoja. Viettäkääs nyt kaikki kiva vapaapäivä! :) 

36 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Minunkin mielestä on kivempaa mennä ilman satulaa. :)

    VastaaPoista
  2. onko sulla kolmaski hevonen ? miks seki ei oo teillä kotona ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo on, se ei oo meillä koska se on ravuri ja mun ukki treenaa sitä, nii se asuu ravitallilla lähellä meiän mummolaa :)

      Poista
  3. Ei vitsi, oispa mullakin enemmän kuin yks poni. Ku sillä voi ratsastaa kunnolla vaan kerran päivässä, ja voisin ratsastaa monta tuntia päivässä, se on vaan niin kivaa! :))
    Ja tosi hyviä kuvia! Mut video ois saanut olla pidempi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha nii, onhan se kivaa ;)) kiitti, ja ens kerralla sitte! :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. ei ole, naapurissa alle puolen kilometrin päässä on maneesi missä ratsastetaan :)

      Poista
  5. Voi kun Anni menee hienosti ♥! Ja toi kenttä näyttää niin ihanalle..;)

    Minkä ikänen sun veli on ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi kiitti ja jep se on ihana ;) :) veeti on syntyny 2001, eli kaks vuotta nuorempi kun minää :) nyt se on 11 tai 12, entiiä :D

      Poista
  6. Oi te ootte niin hyviä ja meette ihan super hienosti! :) mullakin on ihan sama juttu mun vuokrahepan kanssa, että en aina jaksa laittaa satulaa, kun ilman on paljon mukavampi mennä... mutta nyt oon vähän tsempannut sen kanssa, ettei pääsis aina niin helpolla... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiiittii! :) haha joo niimpä :D mulla on yleensä se, etten jaksa laittaa satulaa jos ei oo pakko ;)

      Poista
  7. onks nasu tyttö vai poika???

    VastaaPoista
  8. Pysyt tosi hyvin selässä vaikkei oo satulaa! :)) ihana postaus!

    VastaaPoista
  9. Tosi hyviä kuvia & hienosti menette :) Ponis on vaan kertakaikkisen sulonen ! Itsekin aina kesäisin ja keväisin meen paljon ilman satulaa : hauskaa ja kehittää tasapainoa ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) haha me mennää ilman satulaa ympäri vuoden XD

      Poista
  10. hui kun annylla on kieli pahasti ulkona toss yhdessä kuvassa--

    VastaaPoista
  11. MyDay MyDay MyDay.....



    Tee MyDay

    VastaaPoista
  12. Hei ootko tehny kolmannesta hepastasi postausta?

    VastaaPoista
  13. voi anni on muuttunut ratsastuskoulu ajoilta!
    muistan ku olin sellane pikkune 9-vee ja hyppäsin annil mun eka 95 radan :D oi se oli nii ihana poni ku sen sai menemää ja nyt näyttää paljon paremmalta ja nuoremmaltaki! :)
    nyt mullakin jo on poni ja nähään varmaan kisoissa ni tuun vetäsee hihasta ja jos anni on mukana ni saanko tulla moikkaa ? :)
    rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oiii et uskokkaa mite iloseks tulin tästä kommentista! ♥ anni on vaa nii paras ikinä :) mäkin muistan kun menin annilla koeratsastuksessa ja pääsin sillä hyppäämään ekaa kertaa ikinä metrin okserin, en ollu ennen sitä mennyt kuin korkeintaan 80cm ehkä :D se oli ihan huippu ♥ joo tietysti saa aina tulla, mutta anni on nykyään vaan harvoin mukana kisoissa kun sillä ei oo enää aluelupaa :/ hih joo rapsuttelen ponia tositosi paljon!!!

      Poista
  14. missä kentällä olit hyppäämässä ? Vai onko tuo teidän oma kenttä. Tuo Olli on muuten tuttu mulle raviradoilta !:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis tossa naapurin (maneesin) kentällä, kun meillä ei ole vielä omia esteitä nii pitää siellä käydä hyppäämässä :) oii haha vähä kiva! :D :)

      Poista
  15. Mitä toi tarkotti ku su ponien kaa ku sanoit tos et ootte tuuppaillu ponien ka? Ja sul on ihana blogi<3<3<3

    VastaaPoista
  16. siis tuuppailu = mennä koulua :) kiitti! <3

    VastaaPoista