keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

93. Voisiko joku opettaa Annille talutuksen alkeet?

Valmistautukaa pitkään postaukseen, tekstiä tulee! Sekä sain lauantain kisoista niin paljon kuvia, että laitan niitä tähänkin postaukseen, kiitos niistä Riikalle! Lisäksi kuulumisia viime päiviltä, niin hyviä kuin huonojakin.

Sunnuntaina kävimme kaverini kanssa ratsastamassa molemmat ponit maneesissa. Menin Nasulla ilman satulaa, ja voin sanoa, etten olisi jaksanut tehdä yhtään mitään. Hömpsöteltiin aluksi pitkään, kun katselin kaveriani ja Annia, ja lopulta riemukkaiden possujonolaukkojen (joo, älkää kysykö. :D) jälkeen tehtiin hetki kunnolla töitä. Poni menikin ihan nätisti, itselläni vaan ei ollut keskittyminen parhaimmillaan.


 Maanantaina taas podin aivan järjetöntä päänsärkyä, ja vaikka olin ajatellut liikuttaa ainakin toisen poneista, se jäi vain ajatukseksi, tai no en nyt voisi noinkaan sanoa, sillä silloin ajattelukin vihloi päässä aivan liikaa.. Molemmat ponit sai siis vapaapäivän, samoin kun minä, joka nukuin koko illan.


Tiistaina, eli eilen, olikin estevalkun aika taas! Meillä oli teemana erikoisesteet, oli kapeaa lankkua, aurinko-porttia, vesimattoa, taloa, pilveä ymsyms. Verkka oli jotain järkyttävää, poni kuljetti mua 6-0 ympäri maneesia ilman mitään hallintaa. Siksi ilo olikin suuri, kun kuulin että aloitamme taas tarkastamalla jarrut (joita meillä ei sillä hetkellä tosiaankaan ollut..) Tultiin siis kahta kavalettia, joiden välissä raviin siirtyminen. Ja sain muuten tehdä töitä Nasun pidättämiseksi! Miljoonannen yrityksen jälkeen saatiin se sujumaan siedettävästi, mutta siirtymisien tekeminen on nyt kotiläksynä.

Sitten alettiin hyppäämään rataa paloina, jotka lopuksi sitten yhdistettiin kokonaiseksi radaksi. Aluksi esteet olivat vain n.60-70cm, ja ne nousivat joka kierroksella niin, että rataa mentäessä kaikki olivat siinä metrissä. Ylinopeutta oli koko tunnin ajan huomattavissa, mutta lopuksi pidätteet alkoivat mennä läpi jo ihan hyvin. Rata oli helppo, koska kaikki olivat olleet viikonloppuna kisoissa/menossa seuraavana viikonloppuna. Nasu hyppäsi nätisti, yksi pätkä tultiin uudestaan kun poni kiikutti mua, mutta muuten ei ongelmia.



Tänään kävin molemmilla poneilla maastossa, Annilla ensin satulalla ja sitten Nasulla ilman. Itse ratsastus meni tosi hyvin, mutta pieniä, tai no vähän suurempia, vaikeuksia minulla oli Annin taluttamisessa sisään. Ensin pyydystin sitä tarhasta ainakin vartin. Aina, kun menin lähelle, kääntyi takaosa muhun päin ympäri, ja lähti taas pinkomaan tarhan toiseen päähän. Lopulta kun sain sen kiinni, ja lähdin taluttamaan tallille, se huomasi meidän rantaan johtavan polun, ja teki äkkikäännöksen sinne. En kerennyt tehdä mitään, kun Anni jo viiletti polkua pitkin irti. Kävelin sitten rantaan ja nappasin ponin saunan nurkalta kiinni, onneksi nyt siinä kiinni saamisessa ei ollut ongelmia. Sain talutettua ponin etupihalle, ja siellä se taas päätti, että tänne en jää mistään hinnasta! Ja taas sitä mentiin, poni teki 180, ja juoksi takaisin omaan tarhaansa, minä makasin lumessa mahallani. Ilkeä poni.


Kuten varmaan huomaatte, 100 postausta alkaa tulla täyteen. Ja niiden kunniaksi te saatte taas hieman auttaa parantamaan blogia! (: Eli otsikoista. Nythän minulla on käytössä vain nuo numerot, ja sitten erikoispostauksiin olen kirjoittanut. Mutta miten te haluasitte? Itseäni numerot ovat alkaneet jo kyllästyttää, ne on niin persoonattomat. Laitoin tuohon tuon kyselyn, jonka loppumisajan arvioin sillä perusteella, että miten pian saan loput 7 postausta kirjoitettua, ja nyt kun ei olu niin paljoa kirjoitettavaa, ja motivaatio lähti lomalle, saatta tosiaan mennä noinkin kauan. Mutta jos nyt saan jonkun iiiison inspiksen, ja olen kirjoittanut ne aikaisemmin, niin sitten on voi voi.. ;) Ja niin, tuloksien perusteella sitten muokkaan kaikkiin postauksiin samanlaiset otsikot, mutta siinä saattaa jonkin aikaa mennä tämän hitaan koneen takia.


3 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! :) Musta on kiva, että näkyy otsikoissa numerot + joku blogitekstiä kuvaava teksti :)

    VastaaPoista
  2. mustakin hyvä jos numeronlisäksi ihan vaikka esteitä+paljon kuvia, toki jo keksii jotain persoonallisempaa niin aina vaan parempi:)

    VastaaPoista
  3. Nasuponi hyppää äly hienosti :) ja sä myös :) ja äänestin tota numero + teksti kohtaa tuolla kyselyssä ;)

    VastaaPoista