torstai 15. joulukuuta 2011

37. Hyppytreeniä ja hankala kone, apua?

Alotetaanpa nyt eilisesta Nasulla ratsastuksesta (: Käytiin siis maneesilla. Siellä oli valmiina jos pari puomia ja yksi kavaletti, ja sitten siinä sileellä menon ohella menin niitäkin jonkun verran. Vähän edelleen niitä lähestymisiä ja ponnistuspaikkoja, hallintaa ja sit tehtiin vähän jyrkempiä käännöksiä. Nasu oli tosi hyvä niissä. Sit taivutteluja yms.

Tänään kävin molemmilla poneilla maneesilla. Menin eka Annin, ja sillä hyppäsin, kun on viimeks hypätty sillon itsenäisyyspäivänä. Alkuun verkkailut ravissa ja laukassa, vähän vaihtoja, eikä tullu kun muutama pukki! Sit vähän kavaletteja, ja harjoteltiin niillä mm. 90asteen kulmia. Anni nyt kääntyy niin hyvin että se oli ihan helppoa, ainakin ponin mielestä joka halusi mennä hurjaa ylinopeutta. Sit hypättiin pikkusen, ei meillä ollut kun pysty ja okseri. Alkuun molemmat oli ehkä 65cm, poni meni okserista kaks kertaa ohi, kun oli vähän hassussa kulmassa ja Anni huomas että mulla ei ollu raippaa. No, sit meni tosi hyvin, nostin pystyä kymmenen senttiä. Sit pieni tehtävä mihin sisälty ne kavaletit ja molemmat esteet. Se meni ihan hyvin, Anni hyppäs tosi pyöreestii ja hyvällä tyylillä. Pystylle lähti vähän kaukaa, ja okserin meni ekalla kerralla ohi, kun tultiin toisesta suunnasta kun alkuun. Lopuksi mentiin vaan ne esteet, pysty oli 80cm ja okseri ehkä 85-90cm, jos sitäkään. Se meni ihan superisti, poni oli tosi hyvä!

Nasulla menin myös puomeja ja pujottelin. Aluks vähän sähläsi pujotellessa, ja ei muutenkaan olíkeen keskittyny, mutta sitten kun aloin ite keskittymään paremmin ja kiinnittämään huomiota pieniinkin asioihin, alko sujumaan. Mentiin paljon väistöjä käynnissä ja ravissa. Harjoteltiin edelleen takaosakäännöksiä, ja tänään ne menikin paremmin kun ennen. Eka päästiin menemään vain neljäsosa koko ympyrästä, mutta sitten poni tajusi ettei tarvitse peruuttaa, ja päästiin menemään koko kierros ympäri! Ravailin sitten loppuraveja ja Nasu oli niin hieno! (:

Teppo Hakalan valkku kesä -11

ps. Meijän kone ei näytä tuota kyselyä vanhoista kuvista, joten en tiedä mitä mieltä olette niistä. Mutta jos joku ihana jaksaisi vaikka kommentoida tähän tekstiin kyselyn tulokset niin tietäisin vähän mitä haluaisitte! ;) Laitoin nyt yhden kuvan viime kesältä.

3 kommenttia:

  1. Tosi kivoja (:

    4 (57%)

    Jos muita ei ole niin laita

    1 (14%)

    Huonoja, älä laita :(

    1 (14%)

    Laita välillä, mutta voi olla myös kuvattomia postauksia

    1




    Olimpas ihana♥ noeei :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja (:
    7 (50%)

    Jos muita ei ole niin laita
    6 (42%)

    Huonoja, älä laita :(
    1 (7%)

    Laita välillä, mutta voi olla myös kuvattomia postauksia
    1 (7%)

    tältä näyttää täl hetkel (:

    VastaaPoista
  3. Tosi kivoja (:

    8 (44%)

    Jos muita ei ole niin laita

    9 (50%)

    Huonoja, älä laita :(

    1 (5%)

    Laita välillä, mutta voi olla myös kuvattomia postauksia

    1 (5%)



    jee mä oon taas ihana <3

    VastaaPoista