tiistai 13. joulukuuta 2011

34. Ensimmäinen estevalkku Nasulla kotona!

Kirjottelenki tänään kahen päivän tapahtumat, kun eilen en käyny koneella ollenkaan.
Annilla menin kentällä, kun meillä on jo senverran lunta että siinä pystyi menemään. En silti kauheen reippaasti menny, kaikki askellajit läpi vaan, ja sit taivutteluja ja väistöjä paljon.
Nasulla oon käyny molempina päivinä maneesilla, maanantaina ihan sileellä ja tänään sitten hypättiin. Eilen poni oli vähän jäykkä vasemmalle, ja tein sitten paljon ympyröitä ja avojaa vasemmalle, ja muutaman kerran molempiin suuntiin "ylitaivuttaen" ympyrää, jota pienensin joka kierroksella. Myös takaosakäännöksiä jonkun verran tehtiin, kun ne vielä vähän hakusessa (: Laukassa Nasu oli paljon parempi. Äiti laitto mulle yhen puomin mitä me mentiin ympyrällä ja pitkällä, suoralla lähestymisellä.Ekalla kerralla Nasua jännitti niin hirveesti että piti loikata puolen metrin hyppy siitä yli :D Tarkotuksena oli siis vähän katella lähestymisiä ja ponnistuspaikkoja, jos puomille nyt niin voi sanoa. Loppuun kokeiltiin sitten, että miten poni liikkuisi ilman satulaa, kun se Annin satula on vähän liian kapea Nasulle. Poni oli pikkusen ihmeissään aluks, kun ei sillä kauheesti ole varmaan ilman satulaa ratsastettu. Mut liikku ihan nätisti näinkin, ravi pomputti jonkunverran mut laukka oli tosi tasasta ja mukavaa istua.

Tänään estevalkussa ratsastelin ponin maneesiin, ja verkkailin ravissa ja laukassa sen. Alotettiin hypääminen päädyssä olevalla pystyllä, jonka molemmin puolin oli maapuomit. Alkuun se oli ihan 50cm ristikko, sit nous eka n.65cm ja lopuks n.85cm. Nasu tuli tosi hyvin, tultiin molemmista suunnista. Välillä lähti vähän kaukaa, mut hyppäs silti nätisti. Sit tultiin muutaman kerran niin, että vasemmassa kierroksessa uralta käännyttiin siihen pystylle, sen jälkeen oikeelle, ja kaks kavalettia,  joiden väli oli kai 13m. Ensimmäiset kaks kertaa piti tulla neljällä, joka oli aika lyhyt neljä, mut Nasu tuli tosi hyvin takas. Sit tultiin niinkin päin, että vasemmassa kierroksessa mentiin ihan päätyyn asti, ja lyhyen sivun keskeltä käännyttiin ja tultiin pysty ja heti perään neljä askelta > kavaletti > kolme askeltä > kavaletti. Ne meni tosi hyvin, vaikka pysty oli jo lähemmäs 90cm. Sit jumppasarjalle, jossa oli 5 estettä. Alkuun ne oli pikkuristikoita. Eka oli puomi, sit ristikko, innari väleillä toinen, ja loput yhellä laukalla. Ja neljäs este oli okseri. Sen jälkeen käännyttiin oikeelle, ja tultiin okseri, vasemmalle, kulman läpi ja pysty, ja sit pitkän sivun jälkeen toinen pysty, siis se millä me verkattiin (mutta enää ei ollu puomeja). Nasu meni tosi hyvin, vähän kuumu ja vauhti kiihty. Lopuks tultiin toinen pitempi tehtävä, melkein samanlainen, mutta jumppasarjan jälkeen tultiin toisinpäin ne päädyn pysty ja okseri. Muuten meni tosi hyvin, paitsi okserille lähettiin tosi huonosti, vinosti ja liian kaukaa ja puomi tuli mukana, mutta kun tultiin uudestaan nii meni tosi hyvin!♥ Tykkinasu (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti