tiistai 22. tammikuuta 2013

176. Vähän ilkeistä kommenteista

Olen jo pitkään ajatellut kirjoittaa tästä aiheesta postauksen, mutta vasta nyt sain sen aikaiseksi. Nimittäin ilkeistä kommenteista, mitä blogeihin tulee valitettavan paljon. Heti alkuun haluankin kiittää teitä kaikkia lukijoita, niin anonyymejä kuin rekisteröityjäkin, ettei meille oli tullut melkeimpä yhtään ilkeää tai asiatonta kommenttia! Olen kumminkin pitänyt blogia jo puolitoista vuotta, mutta silti ilkeät kommentit voi laskea yhden käden sormilla. Ja niitä kaikkiakaan ei saa käytettyä.

Moniin muihin blogeihin tulee kumminkin tosi paljon asiatonta palautetta. Mikä idea siinä on? Miksi kukaan haluaisi saada toisen surulliseksi? Minulle ainakin tulisi paha mieli siitä, ja kun lukee muiden blogien kommentteja, niin kyllä nekin ilkeydet vetää aika hiljaiseksi välillä. Joskus on tietysti mennyt jo niin ylli, että jopa naurattaa, mutta näin käy harvemmin. Eikö olisi kaikille mukavampaa, jos kommentoitaisiin vaan kivoja asioita, jos on jotakin negatiivistä palautetta, senkin voi sanoa ystävällisesti ja rakentavasti, kuten te!

Ajattelin nyt koota tähän meille tulleet ilkeämmät kommentit, ja "selvittää" asian, ettei se jää ketään vaivaamaan.

Jos nyt ensimmäisenä otetaan ainoat semmoiset kommentit, mitkä voisi jossain määrin luokitella inhottaviksi. Joku oli siis kysynyt, miksi en kisaa Annilla kesäisin, ja hän sai sitten muutamalta iloiselta anonyymiltä tämänlaiset vastaukset:


Okei. Ekassa kommentissa särähtää korvaan, kun puhutaan sijoituksista noin "pääosassa". En kisaa sen takia, että sijoittuisin, saisin ruusukkeita, olisin paras. Toki tietysti aina yritän hypätä puhtaan radan ja pärjätä, mutta se ei ole se pääasia kisaamisessa.

Sitten tähän itse aiheeseen. Miksi en kisaa Annilla kuin talvisin? Syy ei ole tuo, millaisen kuvan ensimmäinen ano on saanut. Vaan se, miten suuri ero Annissa on, kun hyppää ulkona ja maneesissa. Sitä ei voi nähdä maastakäsin, ei kuvista, ei videoista. Sen tuntee vain sinne selkään kun Annilla hyppää. Kyllähän poni menee ulkokentälläkin, miten me muuten oltaisiin syksyllä ulkona sijoituttu kolmansiksi alue 80cm luokassa? Ja muutenkin kaikki syksyn radat menivät tosi hyvin, Anni ei tuntunut yhtään siltä että kieltäisi. Mutta se, miten erilainen se silti on maneesissa, turvassa seinien sisällä. Se on paljon tyytyväisempi tilanteeseen. Ja koska Anni ei ole meillä enää kisaponina, vaan viettää eläkepäiviään ja käydään välillä ponin mielenvirkistykseksi kisoissa, niin ei sen tarvitse hypätä ulkona jos se ei halua.

Ja kyllä, en ole maailman paras ratsastaja. En osaa ratsastaa Annilla niin hyvin kuin voisi. Joku joka on ponilla silloin Keiramolla kisannut, on varmasti mennyt oikein hyvin. Mutta ellei ponissa ole mitään valtavaa muutosta huonompaan suuntaan nyt ole tapahtunut, veikkaisin ettei poni ole hypännyt yhtä iloisesti kuin sisällä. Mutta en osaa tarkemmin sanoa, koska en ponia ole niihin aikoihin edes tiennyt.


Tämä ei nyt ole mitenkään ilkeä kommentti, mutta ajattelin sen nyt silti tähän ottaa, vaikka postauksen kommenteihin olikin asia jo muiden toimesta oikein korjattu, kiitos heille kaikille :) Niinkuin sielläkin jo sanottiin, niin kyllähän minä olen pitkä, mutta en liian pitkä Nasulle. Painonkaan puolella ei asiassa ole vielä ongelmaa, ellen nyt lihoisi yllättäen montaa kymmentä kiloa.


Kiitos tälle anonyymille, kommentisi sai osakseen vain hyvät naurut! :D Vai että automaatteja... No joo, ei kumpikaan poni ole vaikeimmasta päästä, mutta ei kyllä helpoimmastakaan. Annista nyt ehkä voisi päällisin puolin sanoa sen olevan "automaatti", mutta lopulta se ei sitä kyllä ole. Jos ponilla on hyvä päivä, niin kyllä se sitten hyppää pienen radan vaikka silmät kiinni ja väärinpäin, mutta jos se päättää ettei suostu jotain tekemään, niin ei sen päätä kyllä käännä yhtään mikään.

Oletan kumminkin että kommentti tarkoitti Nasua, koska se tuli postaukseen missä Nasu oli ennyt tosi hienosti kun taas Anni vaan kiellellyt. Mutta Nasua en kyllä sanoisi edes helpoksi, saatikka sitten automaatiksi. Kun vaikka nyt kisatuloksia katsoo, niin eikö automaatti tarkoita ponia, joka hyppää melkeimpä aina puhtaan ja hyvän radan? Meillä ei tulokset erityisemmin imartele, ja Nasu kieltää aika topakasti.


Tästä aiheesta nyt voisi kirjoittaa vaikka miten pitkään vielä, mutta minun pitää nyt lähteä laittamaan Nasua kuntoon estevalkkua varten, joten palataan asiaan joskus myöhemmin :)

18 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ethän sä sit oo ollenkaan liian pitkä Nasulle! :D ite meen ridatunneilla tosi usein poneilla joiden säkä on 125-130cm ja oon ite pituudeltani 166cm :D mut kerta ope mulle noin pieniä poneja laittaa nii en mä taida sit niille ainakaan kovin pitkä olla xD

      Poista
    2. mää oon 12v ja 166cm pitkä ja ridaope laitto mulle n.120 cm korkeen ponin estetunnille

      Poista
  2. hyvä venla!! nauroin tolle nasu automaatti XDDD ei tosiaa oo !! ku siel on kyydissä käyny nii kyllä mielipide muuttuu :D!!

    VastaaPoista
  3. Venla tää oli asiallinen ! ;)

    VastaaPoista
  4. Sulle on haaste blogissa: http://emilia-ja-anette.blogspot.fi/2013/01/haaste.html

    VastaaPoista
  5. nauroin tolle "kiva automaatti poni sulla"-kommentille!XD Nasu ei näytä kyllä kuvissa ja videoissa todellakaan miltään '24/7 kiltiltä ja herttaiselta automaattiponilta'!:-Ddd mutta asiallinen ja hyvä teksti!(:

    VastaaPoista
  6. Hyvä teksti, ja en tienny et oot noin pitkä! Mä oon vaa 159cm.. :-) ja juu ei nasu oo automaatti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Oottepa pitkii! Mä oon vaa 148cm!!!!!

      Poista
  7. eipä anni mikään automaatti ainakaan keiramolla ollut! :D ei se mikään vaikeakaan ollut, mutta ei todellakaan automaattikaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo ei se oo vieläkään ;) se on vähän omalaatunen kaveri, jos sillä on hyvä päivä nii kyllähän se silloin on aika automaatti, mutta jos sillä on huono päivä nii se ei kyllä hyppää yhtään mitään :Ddd

      Poista
  8. Cool toi kielto kuva... Oot hyvä kirjottaa juttuja. :)

    VastaaPoista
  9. Oot nätti sä oot paras!!!!!!!!!!

    VastaaPoista
  10. NASU ON MELKEEN AUTOMAATTI! ITE OON SILLÄ RATSASTANU! NII ET LOL:P

    VastaaPoista
  11. Nasu ei TODELLAKAAN ole automaatti, olen itse kyydissä ollut ja joutuu kyllä töihin! Tipuin varmaan 2 kertaa esteillä kun menin sillä ja oon A TASONEN! Ett' nii... "automaatti nasu" XD ei todellakaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en minäkään kuvien ja videoiden pohjalta väittäs nasu "automaatiksi" sulla on Venla ihailtava asenne ilkeiden kommenttien suhteen! Aiemmalta anolta kyselisin vaan, että mitäköhän mahtaa tarkoittaa tuo A TASOINEN???

      Poista