perjantai 25. tammikuuta 2013

177. Jääralleilua

Muistatte ehkä kun yhdessä postauksessa vähän aikaa sitten, että saatatte saada taas muutaman kunnon postauksen, mutta en paljastanut mitään sen enempää, koska asia ei ollut vielä varmistunut. Se kumminkin onnistui, ja kaverini Siiri tuli meille muutamaksi päiväksi, extempore päivän varoitusajalla :D Aluksi tarkoitus oli, että Siiri tulisi vasta parin viikon päästä, mutta onnistuihan tämä näinkin. Lisäksi teidän kannalta iloinen asia: Siirillä on vielä kamerakin mukana (Canon EOS 1100D) joten kuvia on tulossa parin postauksen ajan!

Eilen en jaksanut alkaa postausta tehdä, koska kuvia tuli räpsittyä aika paljon, varmaan n. 500 joten niiden karsimisessa ym. meni aika kauan aikaa. Oltiin myös illalla Kuopiossa lätkämatsissa ja kotiuduttiin vasta kymmenen aikaan, joten postauksen laatu olisi varmasti ollut huikea.


Aamulla oli tosi ihana sää, aurinko paistoi eikä ollut kuin -10 astetta pakkasta. Päätettiin sitten lähteä Nasun kanssa jäälle. Oltiin sitä ennen käyty tänä vuonna vasta kerta siellä, joka oli Nasusta aika jännää, mutta nyt se oli paljon rennompi. Tein alkuverkat ravissa, pari kierrosta auratulla radalla. Radan keskelle on sitten auraamaton alue, ja ajattelin, että käydään siellä hangessa vähän jumppailemassa. Mutta se, miten päästiin sinne keskelle olikin suurempi projekti. Auratessahan reunoille tulee aina pienemmät tai suuremmat lumikinokset, ja Nasuhan ei voinut mennä niistä mitenkään yli! Pienen suostuttelun jälkeen sen sinne kumminkin sain, ja meni oikein kivasti muutenkin.



Siirillä on vain lyhyt putki, joten jouduin rajaamaan joitakin kuvia, ja laatu sitten kärsi aika paljon...

Ravailujen jälkeen päästiin sitten laukkamaan! Mentiin samalla tavalla kuin ravissakin, välillä radalla ja pari kertaa sitten baanailtiin hangessa. Meillä oli varmuuden vuoksi martingaali päällä, jos Nasu olisi ollut villinä, mutta onneksi se pysyi hyvin käsissä. Mentiin muutama pätkä vähän reippaaminkin eikä poni pukitellut kertaakaan. Ja oli muuten kivaa, ei kuin ihan superkivaa! Ainakin minulla ja uskoisin että myös Nasulla.










Tuli sitten mietittyä, että mitä me oikein menetetäänkään, kun istutaan kaikki päivät koulussa. Tämmöisiä vapaapäiviä arvostaakin paljon enemmän kuin vaikka viikonloppua, tosin ehkä se johtuu siitä että kaikki muut joutuvat olla koulussa, ja me saadaan täällä pitää hauskaa ja tehdä vaikka mitä! Kukapa nyt haluaisi olla supertylsällä äikän tunnilla kun voi baanailla ponin kanssa jäällä, vai mitä? ;)


Nasun jälkeen lähdettiin sitten Annin kanssa maneesille. Siiri meni siis Annilla. Aluksi poni meni ihan hyvin, olisi tietysti voinut paremminkin mennä, mutta ajattelin että se johtui siitä, ettei Siiri ole mennyt ponilla yli vuoteen, ja siinä on vähän totuttelemista.

Kuvat on sitten aika järkyttävän huonolaatuisia, koska en oikein osannut laittaa asetuksia.. Yleensä Roosa aina laittaa ne, ja valitsen vaan oikean kohdan mutta nyt ei ollut Roosaa auttamassa... :D Alun kuvat on huonompia mutta Siiri sai sitten laitettua oikeat asetukset.





Laitoin maahan muutaman laukkapuomin ja Siiri ja Anni sitten tulivat ne. Itse puomit menivät ihan hyvin, mutta niiden jälkeen poni yhtäkkiä siirtyi raviin, teki äkkikäännöksen ja nykäisi pään alas. Se on tehnyt sitä välillä, mutta ei se vissiin maasta näytä yhtä pahalta kuin selästä tuntuu.. Parilla seuraavallakin kerralla, kun poni teki saman menin sitten itse kyytiin.

Ja ai että miten järkytyin kun menin sinne kyytiin. Anni oli suoraan sanoen ihan hirveä. Se ei ole ikinä ollut tuollainen, niin kamala ratsastaa. Anni ei kuunnellut jarruja yhtään, mutta ei sen puoleen kaasuakaan. Tulin sitten ne puomit, minulla poni ei vetänyt päätä, mutta kun yritin laittaa sitä yhtään eteen, niin tuli pukki. Vedettiin sitten kolme kertaa pääty-ympyrä askellajilla pukkilaukkapukkilaukkapukki. Suunnanvaihto ja sama toiseen suuntaan. Niiden jälkeen joko sain Annia vähän hallintaan tai sitten se vaan väsähti, mutta homma alkoi toimia huomattavasti paremmin. Tulin sitten pari kertaa ne puomit ja sitten Siiri meni vielä hetkeksi selkään, jolloin meni tosi kivasti.

Ottakaa huumorilla nämä kuvat sitten!








Minun ei ollut tarkoitus ratsastaa, joten pukeutuminen on aika tyylikästä! Mutta toivotaan että Anni on kiltimpi seuraavina päivinä. No, sen näkee sitten :)


9 kommenttia:

  1. pahis anni !;D ihania noi pukkikuvat :DD

    VastaaPoista
  2. repesin XDD oon aika prorider enks ookki ;)) millon teet uuden postauksen?? ja hei muutes yks k-virhe, menetetäänkään nii se on oikeesti mene tetäänkään.. kannattasko korjaa nää XD ja muutes meet tosi hyvin tol annil <3<3<3 fanitan teit oikeesti ootte mun elämä <3 ja kannattasko pestä noitten sun ponies hampaat, aika järkyttävää.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. et revenny !!! oot huono ei tos oo virhettä XDDD ja tiiän oon parhain ratsastaja 4evah ja sä oot sit tokaparas <333333 sä voit pestä noi hampaat huomen sit :))))))) !!!!

      Poista
    2. oon ehkä paras äikäs kuitenki ja okei haen pesusienen sit! ja hei muista toivottaa filpulle oikein hyvää yötä ;)

      Poista
  3. Tosi kiva postaus XD. Liityin lukijaksi:)

    VastaaPoista
  4. hahaha :DD Söpö Anni! ja kivoja noi Nasu kuvat :)!

    VastaaPoista
  5. Entäs jos poni olikin kipeä ja siksi toimi noin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no empä usko, koska noiden jälkeen meni tosi kivasti taas, kun oli saatu avut läpi :) mutta olisihan sekin voinut olla yksi vaihtoehto.

      Poista