maanantai 25. helmikuuta 2013

185. Millainen on meidän päivä?

Ihan viikonlopuksi en tätä postausta kerennyt tekemään vaikka niin sanoinkin, mutta ehkä tämä kahdeksan tuntia ei teitä kovin paljoa haittaisi. Mutta kuitenkin, minulle on aika monesti ehdotettu, että tekisin aikataulu-postausta meidän päivästä. Nyt sitten päätin sen toteuttaa! Ihan tarkkoja aikoja en pysty kyllä määrittämään, oman tallin kanssa on kumminkin vähän joustavapaa kaiken suhteen, ja toisekseen, joskus liikutan yhden ponin ja joskus kolme, joskus siivoan tallin ja joskus en. Myös aamutallit teen vaan silloin, kun isi on kotona, muuten äiti tekee ne. Mutta yleensä teen 2-3 asiaa koulun lisäksi, esim, ratsastan yhden tai kaksi ja siivoan. Viikonlopusta minun on täysin mahdotonta tehdä tätä, joten teen ihan arkipäivästä.

7.00 Herätys, tosin torkutan yleensä ainakin kymmenen minuuttia. Isi on käynyt antamassa poneille ruuat jo aikaisemmin, sitä minun ei tarvitse tehdä itse.

7.20 Olen päässyt ylös sängystä ja saanut puettua päälle. Suuntaan laittamaan itseni sen näköiseksi, että kehtaan lähteä ulos talosta ilman että hävettää ihan hirveästi. Siinä menee 10-15minuuttia jonka jälkeen menen syömään aamupalan.




7.50 Vedän toppavaatteet sisävaatteiden päälle ja lähden talliin. Siellä harjaan Annin ja Nasun, loimitan Nasun ja vien kaikki neljä (tai oikeastaan kolme, koska Anni tulee irti) ulos. Lopuksi kuskaan vielä isot kasat heinää kaikille, koska kaikki meiltä lähtevät töihin/kouluun joten ponit eivät saa päiväheiniä ennen kuin minä tulen kotiin.




8.10 Suunnilleen näihin aikoihin pääsen takaisin sisään, suoristan hiukset, pakkaan laukun ja syön vähän lisää.

8.30 Lähden kävelemään bussille, se lähtee meidän vanhalta koululta, joka on puolen kilometrin päässä meiltä. Bussimatka kestää ehkä 20minuuttia, niin että se on koululla yhdeksältä. Bussimatkoilla teen usein läksyjä, tai kuuntelen musiikkia, juttelen kavereiden kanssa, tai no mitä milloinkin. Joskus matka tuntuu ihan järjettömän pitkältä!

9.00-15.00 Koulussa. Meillä on joka päivä samanpituinen koulupäivä, vissiin kyytien takia, kun meidän koulu on niin metsässä, että melkeen kaikki tulevat bussilla.

15.30 Olen takaisin kotona ja vien poneille päiväheinät. Sitten syön (taas) välipalaa, koska en hirveästi pidä kouluruuasta, joten melkein aina on nälkä, ellei ole ollut syötävää mukana koulussa.

16.30 Lähden siivoamaan tallia. Teen karsinat, tarvittaessa lisään pellettejä, täytän vedet, lakaisen käytävän ja laitan tallin muutenkin järjestykseen. Siinä menee yleensä suunnilleen tunti, joskus vähän vähemmänkin. Sen jälkeen käyn syömässä jotain ennen kuin lähden ponien kanssa.




18.00 Vaihdan ratsastusvaatteet päälle ja käyn hakemassa ponit sisälle. Otan toisen ponin (tai molemmat, jos lähden maastoon molempien kanssa) käytävälle laitettavaksi ja varustan tarvittavaan kuntoon. Sitten lähdetään maneesille, kentälle, maastoon, jäälle, tai minne ikinä ollaankaan menossa. Jos meillä on valmennus, mennään sitten tietysti siihen aikaan ratsastamaan. Yleensä valkut on seitsemältä, mutta joskus niitä on myös aikaisemmin tai myöhemminkin.



19.30 Palaillaan talliin, olen ratsastanut noin tunnin, mikä on aika yleinen. Otan ponin pois, laitan sille tarvittaessa kylmät tai loimen ja vien karsinaan. Laitan molemmille mössöt turpoamaan ja lähden sisälle.

19.45 Pääsen viimein takaisin sisälle, menen syömään, katselen telkkaria tai olen puhelimella/koneella, luen kokeisiin, joskus teen läksyt, tosin yleensä teen ne koulussa.

20.45 Lähden tekemään iltatallin. Revin tosi paljon heinää, koska iltaheinien lisäksi pitää laittaa aamuheinät sekä tarhaan menevät heinät valmiiksi, koska isi ei niitä osaa laittaa. Täytän vedet, annan ruuat ja laitan vielä aamuruuat valmiiksi. Katson myös, että puput ovat hengissä ja ruokin nekin, jonka jälkeen ponit pääsevät nukkumaan.

21.15 Yritän aloittaa iltahommien tekemisen, tosin se yleensä vähän venähtää, koska löydän jotain tärkeää tai ei niin tärkeää tekemistä. Sitten kumminkin käyn suihkussa, peseydyn sunmuut jutut ja syön vielä iltapalaa.

22.00 Pitäisi olla jo nukkumassa, jotta jaksan herätä aamulla, mutta yleensä pääsen nukkumaan vasta vähän ennen yhtätoista ja toivon että jaksan taas seuraavan päivän.

Yritin tehdä tämän mahdollisimman tarkasti, mutta varsinkin ratsastuksista minun on vaikea sanoa mitään, koska käyn ratsastamassa vähän silloin kun jaksan, joskus menen heti koulun jälkeen ja joskus vasta melkeen yöllä... Mutta toivottavasti saitten jonkinlaista käsitystä meidän päivästä :) Ja hei, jos teillä olisi jotain erikoispostausideoita, niin niitäkin saa kertoa, koska minulta alkavat ideat jo loppua.

36 kommenttia:

  1. tää oli superkiva postaus ja sopivan tarkasti kerrottu:)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. eikös vaan ;) mietin pitkää et laittasinko yhen toisen kuvan tosta aamupalasta... ;) u know

      Poista
    2. voin laittaa seuraavaa postaukseen ;);)

      Poista
    3. okei en haluu kaikki lukijat kuolis sun ihanuuteen ♥

      Poista
  3. Olen aika uusi lukija joten vähän pihalla vielä, niin onko teillä siis oma talli, mutta maneesi jossain lähellä vai pihassa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo on oma talli, ja maneesi naapurissa puolen kilometrin päässä :)

      Poista
    2. jep on tää kyllä tosi ihanasti! ;)

      Poista
  4. Pääset kyllä aika paljon helpommalla silloin kun mamma tekee aamutallin ja siivoo... eli melkein aina. Tuosta sai kuvan, ettet ehdi muuta kuin talliorjailla :)

    -äiti-

    VastaaPoista
  5. Ihana postaus! Sun blogi on ihan paras. (oon Ylästön koulusta, olen ollut Veetin kanssa samalla luokalla ja mun enkunkirjassa lukee sun nimi;))
    Kato minunkin blogini (tuhkimoponit.blogspot.fi) liity lukijaksi ja ainakin kommentoi<3

    VastaaPoista
  6. Mitä tarkottaa ku ratsastat jäällä? xd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis asutaan semmosen pienen järven rannalla, niin mennään siinä jäällä :) ja naapurit auraa poneilleen siihen ravirataa, mitä mekin saadaan käyttää.

      Poista
  7. kiva postaus ja kerroit tosi kivasti :)

    VastaaPoista
  8. Oli tosi kiva postaus! :D Voisitko kuvata joskus My Dayn? ;)

    VastaaPoista
  9. Tosi hyvä! :) Miten pääsen lukijaksi?

    - Nea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jos sulla ei ole google-tiliä, niin tee semmoinen ja sitten tuossa sivupalkissa on lukijat-gadget, siitä painat liity lukijaksi :)

      Poista
  10. Koska tulee seuraava videopostaus??:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tarkotin myös videota!;)

      Poista
    2. videoa tulee seuraavaan postaukseen estevalkusta, yritän tehdä sen parin päivän sisällä :) videopostauksesta en tiedä, mutta suunnitteilla olisi tehdä vähän myöhemmin ;)

      Poista
  11. Tee kännykän kuvista postaus:)

    VastaaPoista
  12. ;) kiva ja Hyvä venla :) oon karkki.. toosi kiva postaus

    VastaaPoista
  13. Tee video sun tallipäivästä.

    VastaaPoista
  14. Niin että teet nää kaikki jutut, mut ei nii et siit tulee kovin pitkä. Pieninä pätkinä vaan :D (videona siis)

    VastaaPoista
  15. Sitte voisit myös tehä postauksen sun varusteista.

    VastaaPoista