lauantai 2. helmikuuta 2013

181. Aluevalmennukset

Arvatkaas vaan kuinka ylpeä olen itsestäni nyt! Sain eilen ladattua viimein sen elokuvatyökalun, joten sain tehtyä videokoosteen tämän kertaisista aluevalkuista. Ne olivat siis perjantaina, eli eilen sekä tänään lauantaina.

Ekana päivänä meidän ryhmä alkoi jo yhden aikaan, joten minun ei tarvinnut mennä kouluun, vaan sain nukkua piiitkään. TKlla laitoin Nasun kuntoon ja sitten verkkailin ponin ravissa ja laukassa. Sanna kertoi sitten että tällä kertaa hypätään enemmän, kun edellisillä kerroilla ollaan menty varsinkin ekana päivänä sileällä melko paljon. Aloitettiin kumminkin tavalliseen tapaan puomeilla ja kavaleteilla, ja tehtävien sekaan tuli sitten pikkuhiljaa enemmän esteitä. Ensimmäinen niistä tehtävistä meni aika surkeasti. Alkuun piti tulla laukkapuomit lävistäjällä, jonka jälkeen kaarrettiin uralle ja hypättiin pysty. Toisella puolella sama juttu, kavaletti lävistäjällä ja siitä okserille. Onnistuttiin sitten ottamaan sekä pystylle että okserille kiellot. Siinä vaiheessa tuli vähän semmoinen fiilis, että tästä ei tule yhtään mitään. Nasu oli aika hidas.


Sen jälkeen homma alkoi onneksi silti toimia paremmin. Sain Nasuun hieman lisää vauhtia, en tarpeeksi mutta sen verran että päästiin edes osasta esteistä yli. Tehtiin ensin yksi vähän pienempi rata, mikä meni ihan hyvin, puhtaasti, mutta etäisyyden mokasin pari kertaa. Lopuksi mentiin isompi rata, tai no isompi ja isompi, ehkä 90-100cm, yksi pysty vähän korkeampi. Ekalla kerralla meni muuten ihan kivasti, mutta yhdellä linjalla en ottanut pidätettä, jolloin se jäi pitkäksi = Nasu kielsi ja minä tipuin. Toisella kerralla sitten tuli kaksi kieltoa, molemmat kaarteen jälkeen oleville oksereille. Muuten sekin meni ok.

En oikein tiennyt, olisiko pitänyt olla tyytyväinen vai pettynyt, koska kieltoja tuli jonkun verran, mutta tuli myös hyviäkin hyppyjä.


Tänään oli tarkoitus hypätä kunnon rata. Me oltiin sitten jouduttu aamun ekaan ryhmään, joka alkoi 8.30 ja herätys oli ihanasti ennen kuutta... No, selvittiin kumminkin perille ja samalla tavalla mentiin kuin edellisenäkin päivänä, poni kuntoon ja verkka, alkuun muutamat kavaletit ja pienet esteet. Mutta tänään Nasu oli vielä paljon huonompi kun eilen. Se oli tosi laiska, en saanut koko ponia liikkumaan mihinkään suuntaan. Kaikista esteistä päästiin kyllä yli, mutta ei voi hirveästi kehua. Päätettiin sitten, että hyppään yhden pienen radan ja se riittää. Tultiin siis ehkä 80cm kokoinen rata, Nasu liikkui siinä jo vähän enemmän eteen kuin aluksi eikä ottanut yhtään kieltoa. Jäi hyvä mieli edes siitä, vaikka itse ongelma ei ole hävinnyt mihinkään.





Okei, sitten tähän videoon. Siinä ei ole läheskään kaikkia pätkiä, koska:
a) äiti tuli ekana päivänä vasta, kun oltiin alettu hyppäämään, joten alkujutuista ei ole videoita. Tokanakaan päivänä videota ei ole ihan alusta asti.
b) meidän kone on edelleenkin aika hidas, joten se ei jaksa tallentaa ja ladata kovin pitkää videota.
c) en laittanut ekan päivän kieltoja mukaan, koska en näe sitä tarpeelliseksi. Syitä siihen on monia, muunmuassa en mielellään haluaisi mihinkään haukuttavaksi, joten tässä nyt vaan parhaat palat ;)

Tämän päivän rata on kumminkin kokonaan videolla.




Nyt sitten Nasu tutkitaan mahdollisimman pian, otetaan verikokeet yms. jos niistä selviäisi jotain. Poni ei ollut nimittäin yhtään oma itsensä. Sannakin sanoi, että ennen Nasu oli niin villi, että tipuin joka valkussa ja nykyään se ei villiintyisi vaikka tapahtuisi mitä. Muutos on tosi iso. Toivottavasti nyt löydettäisiin ponista syy, mistä tämä laiskuus johtuu, jotta päästäisiin jatkamaan treenaamista ja sitten kisoihinkin! :)

15 kommenttia:

  1. toivottavasti nasbe saatas nyt tykittelykuntoon!! oliks kiva tippuu;))??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpää ! ja joo oli kyl tosi kiva ku en ookkaa pitkään aikaan tippunu ;))

      Poista
    2. aa no onneks en mäkää ;))

      Poista
  2. Ratsastat tosi siistist ja kiva postaus :)

    VastaaPoista
  3. Voitolla ainakin vaikutti laiskuuteen raudanpuutr, mutta sehän selviää sitten verikokeissa onko teillä sama:)

    Hehee katoin noita videoita iha fiiliksissä koska Sanna<3 Hyvä ku et laittabu mitää musiikkia päälle niin kuuli sen kommentit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ää voiku oliskin se, mut nasu on syöby rautaa kuureittain jo aika pitkään :/ mut ei sitä ikinä tiiä, se ois helpoin niiii :) haha en ees osais laittaa mitää musiikkeja XD

      Poista
  4. Meillä oli kans ponilla raudanpuutetta ja muuttu just ihan patalaiskaks! Toivottavasti vika löytyy pian :) tsemppiä treeneihin, ratsastat siististi! :)

    VastaaPoista
  5. Sä ratsastat niin siististi ja eleettömästi :) !

    VastaaPoista
  6. Miks sul on 2 ponia? :'D Voisit antaa mulle toisen? :--DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha :Dd onhan se helpompi kehittyä kahen ponin kaa kun pääsee treenaamaankin enemmän. ja onhan nuo molemmat tosi ihania ;)

      Poista
  7. Mun tietääkseeni olitte varkauden kisoissa viime vuonna?:D Tässä linkki https://picasaweb.google.com/118147848784203962403/99Varkaus, jos sieltä löytyy jotain kuvii ni saat ottaa :D Sait muutne uuden lukijan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oltiin :) kiitti, kivoja kuvia! ja tervetuloa ;)

      Poista
  8. Anny ja Nasu on ihan ylisulosia ja oot tosi hyvä ratsastaa:D

    VastaaPoista
  9. Siististi ratsastettu! :-) Oot kyllä kehittynyt hurjaa vauhtia!

    VastaaPoista
  10. Kiva blogi. Ratsastat ihan hirmu siististi...
    Sait just uuden lukian

    VastaaPoista