lauantai 19. marraskuuta 2011

25. Aluevalmennuksien toinen päivä

Tänään oli sitten se aluevalkkujen toka päivä. Eli meijän tunti alko vasta 18.00, mut oltiin tallilla jo puol neljä, kun katottiin pari edellistä ryhmää. Meille muuten tuli tänää ensilumi, ja oli muuten kylmä! Harjailin ja laitoin ponin tallissa, ja kävelin hetken kentällä ennen ku päästiin maneesiin. Siellä keventelyt & molempiin suuntiin kierros laukkaa, ja sit Sanna aina sano että mitä piti tehä, siis ihan sileellä, ja mentiin siinä kaikissa askellajeissa siirtymisiä, ja temponvaihteluja laukassa, ja piti siinä aika paljon tehä töitä kun laukasta suoraan seis, siitä keskilaukka, sit käyntii, sitä pari askelta ja taas laukka jne. Mut Anni toimi paremmin ku yleensä, et olin iha yllättyny et miten nopeesti sit lopulta sain sen siitä laukasta seis. Pysähdyksestä laukannosto on kyllä tosi helppoa, kun poni reagoi niin nopeesti pohkeeseen tämmösissä asioissa (: Hyppääminen alotettiin semmosella tehtävällä, missä ensin tultiin vasemmassa kierroksessa kavaletti päädyssä, ja sit sen jälkeen diagonaalilla oli ristikko. Anni vähän ryntäs, ei paljoa kylläkään, siihen ristikolle. Sit tultii sama, mut oikeelta, ja siinä "matkan varrella" sitte hypättiin pieni, ehkä n. 60cm okseri, ja kavaletti loppuun.

Okserin jälkeen tossa valuttiin vähän liian ulos, mut muuten oli ihan hyvä alkuverkaks, poni suht hyvin kontrollissa (: Tultiin siis sitä muutaman kerran molemmista suunnista, ja okseri aina nous pikkusen, eka nousevaks ja sit tasaokseriks, mikä tultiin sit molemmista suunnista.


Poni oli hieno, ja ei pahasti kiihdytelly ollenkaan. Seuraavaks sit tultiin kaks rataa, ekana pitempi, kymmenen esteen rata, ja sit vähän lyhyempi, seitsemän esteen rata.

Tosta radasta vähän enemmän, eli toi 3.este, oli vähän kapeempi portti, 2.este siis semmonen okseri, missä edessö ristikko ja sit se takapuomi oli ihan tavallisesti, ja 6.este oli lainelankku ja 7.esteen alla oli vesi. Nii ja sarjan A-osalla oli vaan semonnen valkonen portti. Sitten siitä meijän suorituksesta; tolle ekalle okserille tuli kielto, se johtu kyllä vaan siitä että me tultiin siihen aivan liian hitaasti, ja aivan liian lähelle. No, voltti sitten siihen, ja uus yritys jolla meni yli. Lainelankulla tuli joku sekaannus, oltiin lähössä erisuuntiin, mut kun kaveri ei ollukkaan tulossa samaan suuntaan nii molemmat päätti sittenki mennä vaan suoraan (; Tää videon "alotuskuva" on muuten just tältä esteeltä) Loppu meni hyvin, paitsi sitte tolle trippelilla (ja toki monelle muullekkin) lähettiin liian kaukaa, ja taa'immainen puomi tuli alas. Ja sitten sille vikalle esteelle tuli hassu hyppy :D Videolta nyt näkyy paremmin, oli kyllä vähän hösellystä jotenkin? Ainakin selästä tuntu, en tiiä näyttääkö videolta niin pahalta :D



Tämä toinen rata, joka oli muuten about 90cm, niinkun tuo edellinenkin, paitsi tässä tokassa toi ihan viimenen este, eli sarjan B-osa oli metrissä. Toka rata meni sinänsä paremmin, ei tullu virheitä, ekalle trippelille lähettiin tosi läheltä, niinku Sanna tossa videossa sanookin, seuraavat vesi ja laine meni hyvin, laine kolasti muttei kai tippunu, nelos-okserille vähän kaukaa, samoin seuraavalle, ja mentiin melkeempä koko ajan ristilaukassa, mutta portti meni silti aika sujuvasti, sitte enää sarja, mikä oli piiiitkän suoran päässä, tultiin hiukan lähelle A-osaa, mut sitte sain jotenkuten välissä eteen, ja B-osan hyppy, oi se oli hieno (: ♥ Kun video on siinä vaiheessa takaapäin kuvattu, niin ei näy kun Anni tykitteli siinä vaiheessa :( Mut oli kiva lopettaa semmoseen rataan ja hyppyyn!
Huomenna laitan sitten kuvia, kun ne vasta huomenna saan (; mut onneks tässä oli jo video :) Huomenna siis taas ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti