keskiviikko 29. toukokuuta 2013

230. Estevalkussa supernasulla

Jee, sain Hennan eilen mukaan kuvaamaan valkkua, joten saattekin ihan kunnollisen postauksen tällä kertaa! Eilen illalla lähdettiin siis Nasun kanssa hyppäämään valmennukseen. Vaikka valkku oli vasta illalla kuuden aikaan, oli vieläkin yli 20 astetta lämmintä, joten oltiin molemmat ihan läkähtyneitä siihen kuumuuteen jo ennen kuin oltiin edes lähdetty omasta pihasta! Mutta ei, en valita lämpimistä keleistä, näitä on odotettu niin kauan.

melkein valmiina lähtöön


Tehtiin vain lyhyt verkka lämpimästä säästä johtuen, ja Nasu tuntui ihan kivalta. Se ei ollut niin laiska mitä olisin luullut, mutta minulla oli aivan järkyttävän kuuma, niin en jaksanut panostaa ihan täysillä. Homma toimi silti ihan hyvin, otin lähinnä siirtymisiä askellajien sisällä ja muutamat voltit ja vaihdot.


Sitten aloitettiin hyppääminen tulemalla kahta kavalettia ns. ympyrällä. Niiden väliin piti ottaa neljä askelta, mikä osoittautui aika ahtaaksi. Ja hankalaksi. En oikein saanut Nasua kiinni, ja se helposti lähti kaatumaan ulos- tai sisäänpäin, koska käytin kääntämiseen liikaa ohjaa, enkä pohjetta. Alkuun oli siis todella hankalaa, mutta lopuksi päästiin ihan siedettävästi tehtävä läpi.

alkuun näytti kieltämättä aika pahalta

jarrutkin oli hukassa

mutta lopulta alkoi sujua jo paremmin ja päästiin neljälläkin laukalla se väli!


välikäyntejä

Kavalettien jälkeen alettiin harjoittelemaan viistosti hyppäämistä. Tultiin ensin pystyllä, sitten okserilla kahdeksikkoa, ja esteelle piti aina lähestyä ja se piti hypätä viistosti. Tämä onnistui tosi hyvin, paikat osui kohdalleen ja vinoon hyppääminen onnistui kivasti. Nasu oli tosi reipas ja innoissaan hyppäämässä!




Sitten tultiin pientä "jumppasarjaa", jossa oli innariväleillä puomi, kavaletti, pysty, sitten yksi askel ja okseri. Se tultiin siis alkuun yksittäisenä, mikä sujui hyvin, välit olivat Nasullekin sopivat. Jumppasarjan jälkeen jatkettiin vielä seitsemällä laukalla lyhyen sivun keskellä olevalle pystylle. Sekin sujui hyvin.


Lopuksi tultiin vielä kolmesti samanlainen rata, jossa oli ensin tuo edellinen tehtävä (jumppis ja pysty), siitä lävistäjällä kavaletille ja lopuksi vielä puomilta pysty-okseri 21m linja. Se tultiin siis viidellä askeleella. Ensimmäinen kerta tultiin pienempänä, ja sitten kahdesti vähän isompana. Nasu meni ihan superhyvin joka kerta! Ei yhtään kieltoa, laukka sujui reippaasti ja hypyt olivat hyviä. Jee paras poni ♥ Alla olevalla videolla on muutama pätkä, toinen isompi rata ja viimeisen kerran jumppis. En viitsinyt kaikkea laittaa, koska tultiin vaan samaa rataa, joten se olisi ollut vähän yksitoikkoista :D



väsyneet mutta tyytyväiset valkun jälkeen

Kysyin sitten Sannalta, mitä meidän kannattaa mennä kisaviikolla. Sehän on siis kahden viikon päästä, mutta ilmoittautua pitää jo nyt. Päädyttiin sitten siihen, että menen ekana päivänä 90cm ja 100cm, tokana päivänä 90cm. Ekana päivänä on tosin kaksi metriä: poniderbyn karsinta arvostelulla 367.1, ja siinä olisi kai jotain derbyesteitä, mitkä ovat kivoja. On myös ponicupin osakilpailu tyyliarvostelulla, ja olisi kiva myös kuulla, mitä siitä saataisiin, kun ei ikinä olla tyyliarvostelua menty Nasun kanssa. Äääh auttakaa? ;) Heh, no pitää nyt vaan valita jompikumpi. Mutta onneksi on vielä yksi valkku ennen kisoja, niin päästään kerran vielä treenaamankin!

38 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia ja hienosti hyppäätte!:)

    VastaaPoista
  2. oii iha sika ihanii kuvii ja kiva postaus ♥ tämmöset on nii kivoi ja viel videoki jes :)! hyvin meet nasun kanssa, ootte nii hyvä pari ;)!

    VastaaPoista
  3. ihana postaus! Hyvin menitte!
    liittyisitkö mun blogii http://hucklebukle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti:) en valitettavasti liity kaikkiin blogeihin lukijaksi :/

      Poista
  4. Vastaukset
    1. haha ei me poniderbyy mut siihe karsintaan ehkäpä ;))

      Poista
  5. ihana toi sun paitas! :D ja hyvin meette!

    VastaaPoista
  6. Mee poniderpyn karsintaan :)

    VastaaPoista
  7. onks henna sun sisko =)

    VastaaPoista
  8. Jos Nasu hyppää derby-esteet hyvin ja sulla ei oo aikomusta kisata ponicuppia niin sitten ehkä se derby, mutta jos nasu saattaa kattoo niitä derby-esteitä niin sit ehkä ponicuppi on varmempi ja sen verran siististi ridaat että varmasti päirjäisit siinäkin jos muut jutut natsaa ;)

    VastaaPoista
  9. mee se poniderby, koska niit tyyliarvosteluluokkia on muissaki kisoissa! :)
    ja vau meette hyvin:)!

    VastaaPoista
  10. Tosi hyvin meette :) ! Ja ihania kuvia ja kiva toi video (:

    VastaaPoista
  11. nojoo jotku superit päässy taas tykittelee!! parhaaat te ♥

    VastaaPoista
  12. millä kameralla kuvaat ja millä asetuksilla, nää kuvat siis! ihan sairaan tarkkoi ja upeita! :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. canon eos 1100d ja urheilulla kuvataan :) kiitti!:)

      Poista
    2. mitä?? :O mul on Canon 500D ja käytän urheilua ni ei tuu noin hyviä... voitko kertoo mitkä ne sun kaikki asetukset on niis? :)

      Poista
    3. vaihtaa vaan sen vakioasetuksen eloisaksi nii tulee tämmösii :) ja pitäähän siinä kuvata ja harjotella ei se kamera itse tämmösiä kuvia ota ;)

      Poista
    4. siis joo ei se tietysti ittestää ota, mutta on sitä tullu jo aika paljon kuvattuu mut kiitti :)

      Poista
    5. ei mitää hyvä jos auttoi!:)

      Poista
  13. Tosi kiva ku pääsitte hyppää nasunki kanssa !

    ahah, toi neljäs kuva on jotenki huvittava.. XD

    laitatko muuten/voisitko laittaa tokarin numerot tänne ? ;)


    -KaisAA A

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jeep ihanaa!:) haha XD ja täällä mainitsen ainakin varmaa keskiarvon, muuten numerot tulee vaan facebookkiin :)

      Poista
  14. Mee mielummin siihen luokkaan missä on niitä erikoisia esteitä. Niitä ei kuitenkaa oo ihan joka paikassa, kun taas tyyliarvosteluja on enemmän ja ympäri Suomea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep siihen mä itekkin nyt päädyin, varsinki kun huomasin että toisen päivän 90 on myös tyyliarvostelu :)

      Poista
  15. Moi Venla:) Mä tein sulle bannerin, ei oo tietenkään pakko laittaa jos et haluu:) Ihania kuvia muutes!

    paivan-sade.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu voit laittaa mulle sähköpostii vaikka :) kiitti!:)

      Poista
    2. annatko osotteen?:)tai no voit myös kopsata mun blogin uusimmasta postauksesta.:)

      Poista