sunnuntai 20. marraskuuta 2011

26. Maisemamaailma

Nyt tuleekin vähän erilainen postaus, jolle mä annoin nimeksi maisemapostaus. Eli kun oli niin ihana ilma, ajattelin lähteä maastoon. Ja kun ei ollu kuvaaja, mutta kamera kyllä, niin otin sen mukaan, ja selästäkäsin kuvailin sitten maisemia ja ponin korvia (: No, katotaan mitä tykkäätte!


Laitoin ponin taas tallissa kuntoon. Hyi, meillä on sininen toppaloimi, mä haluisin pinkin, mutta kun saatiin tämä mun kaverin vanhalta ponilta, niin käy se näinkin. Sitten suitset ja suojat päälle, ja maastoon!


Tallista lähdettiin matkaan, tossa kuvassa yllä näätte muuten Annin tänhetkisen tallin, se on siis tommosessa kivassa siirtotallissa nyt (: Meilläpä onkin jo melkein valkonen maa!


Anni katteli vähän kateellisena kun Pöne ja Muumi söi päiväheiniä tarhassa, mutta lähti silti kiltisti kentän läpi kohti metsää.


Metsässä oli ponin mielestä kiva mennä, vaikka maa oli vähän jäässä. Mutta tämä onkin jo tuttu polku, kun ollaan sitä niin paljon käytetty, ettei ollut mitään pelottavia juttuja polun varrella ;)


Sen jälkeen käännyttiin vähän isommalle tielle, ja se olikin vähän pehmeämpi ja kivompi kävellä kun se edellinen koppurainen metsäpolku.



Tässä paistokin kivasto aurinko, vaikka se ei lämmittänykkään samalla tavalla kun keväällä. Auringossa valkoiset pikkuponit muuttuu kultaisiksi ♥


Anni jäi kattelemaan nättiä peltomaisemaa, mutta kun kyllästy seisomiseen, nii yritti vähän haukata jäistä ruohoa, mut eipä onnistunukkaan :D


Jatkettiin sitten matkaa, ja edessä olikin ensimmäinen talo, mikä oli ponin mielestä tosi jännä.


Nää olikin lenkin pelottavimmat pelotukset, nimitäin heijjastin tolpat! Oli tämmöset siis molemmin puolin tietä, mutta tässä näkyy vain toiset. Annin mielestä se oli iihan hirveät :D Siinä piti vähän alottaa pörhistely (;



Taas risteys, ja tästä käännyttiin myös vasemmalle. Tiet senkun suurenee, täähän on jo ihan iso tie! Mutta tässä onkin kivoin mennä, kun ei yhtään liukas ja ei kiviä yms. (:


Hui, taas pelotuksia :o Kammottavia postilaatikoita ja pieni silta. Ei kai Annia nyt hengiltä yritetä säikytellä :D



Siitä kääntyi tie takas tallille, ja poni oli innoissaan menossa jo kotiin, mutta mepäs jatkettiin vielä matkaa. Ja silloin vastaan tuli AUTO :o Pelottava, punainen auto, apuaa!¨

Se olikin nii pelottava, että kielikin tuli ulos.


Sen jälkeen edessä oli lato, mutta ei semmoset ponia pelota, ja siitä mentiin reippaasti ohi (: Kaksi ihmistä kävelylenkilläkän ei kummeksuttanut Annia.

 

Nyt tulikin viimeinen risteys, oikealle lähti isompi tie, mutta me käännyttiin taas kerran vasemmalle pienelle polulle :)



Polku meni pienen pellon läpi, ja vietti vähän alamäkeen. Pellon heinät oli ihanassa huurassa, mutta Anni vähät välitti siitä, paineli vaan edessä olevaa metsää kohden ;D


Metsäpolkua pitkin kuljettiin sitten niin kauan, että maneesi tulikin jo näkyviin. Matkalla törmättiin yhteen naapuritallin heppaan, joka myös oli maastossa, ja poni vähän kuumeni siitä, varsinkin kun oltiin pätkällä jossa yleensä laukataan.



Maneesin oven avaaminen onnistuu jo ihan hyvin, ainoastaan kaulassa roikuva kamera oli vähän tiellä, kun piti katsoa tarkasti ettei kolahda mihinkään. Ja kun ovi nyt on vähän raskas, niin ilman satulaa kun olin, niin kellahdin melkeen alas (:


Maneesissa n.20-30min ravit ja laukat, olipas ponilla vauhtia! En olis uskonu, kun on kumminki kaks rankkaa hyppypäivää takana (: Sen jälkeen nostin fleeceloimen ihan kaulalle asti, kun tuli ponille pikkusen hiki (:

Sit tallissa otin ponilta Tiian avustuksella kamat pois ja loimet selkään ja ulos (: Kiltti maastoponi tänään ♥

8 kommenttia:

  1. Ihania kuvia kun melkein kaikissa näkyy söpöt valkoiset korvat! :D

    VastaaPoista
  2. Miks en tienny et sulla o blogi!:D No nyt oon ainaski lukijana. :)

    VastaaPoista
  3. annin söpöt korvat melkee joka kuvassa (; <3

    VastaaPoista
  4. heei ihana postaus! ♥ ponii iiso ikävää ♥ ja sua :) ♥

    VastaaPoista
  5. toi ponis on sikasöpö! :D Seuraavia aluevalkkoja tuun kyllä kuvaa :)
    http://corahsworld.blogspot.com/

    VastaaPoista
  6. mun tuleva hevonen pelkää postilaatikoita(: sulla on kiva blogi ja iiihana poni (:

    VastaaPoista
  7. no kiitos (: joo Anni on ♥

    VastaaPoista
  8. Siis onks Tiia jotai sun sukuu vai hä ku postauksissa on linkkei :D
    Sori jos oon skipannu jtn x)

    VastaaPoista