maanantai 30. syyskuuta 2013

282. Iisalmen seurakisat

Tällä kertaa tulee kisoista vähän erilainen huonompi postaus mitä yleensä. Oltiin lauantaina Iisalmessa ihan pikkukisoissa, ja siellä ei ollut ketään kuvaajia sekä oltiin äitin kanssa kahdestaan liikenteessä, joten tällä kertaa kuvia ei ole. Mutta videot löytyy kaikista luokista ja tekstiä tulee sitten enemmän!

En tiedä mitä järkeä näihin kisoihin oli lähteä, kattelin kipasta kisoja mutta aluekisoista oli taukoa, joten päätin sitten että tossa on jotkut seurakisat, tonne mennään. Annikin pääsisi taas mukaan! Mutta, ne kisat olikin sitten jotkut ihan pienet ratsastuskoulun seurakisat, ja olin vähän että mitä me täällä tehdään... Sitten ajateltiin että otetaan nämä nyt treenin kannalta edes, eipä tarvitse itse kantaa esteitä vaan pääsee hyppäämään valmiille radalle ;)

Lisäksi mullahan oli ne nivelsiteet venähtänyt, joten vähän sekin mietitytti että kestääkö jalka. Kai se kesti, tosin se oli (ja on edelleenkin..) aika kipeä kaikkien kolmen radan jälkeen. Onneksi sentään kaikissa luokissa oli sama rata, niin ei tarvinnut käydä radankävelyssä kun kerran vaan! :D

Mutta nyt asiaan, eli itse kisoihin. Annilla menin ensin, 70cm luokan. Verkkakenttä oli ihan kamalassa kunnossa, niin en uskaltanut verkassa ottaa kovin montaa hyppyä, niin vaan että saatiin hyvä fiilis. Anni menikin tosi kivasti! Lähdin luokassa heti ekana.

hahaha ehkä järkyttävin kuva ikinä XD mutta pakko laittaa, ainoa kuva kisoista! tämäkin verkasta

No, mitä sitten sanoisin itse radasta... Anni oli superhyvä! Se meni kaikki esteet ihan ilman mitään kyselyjä, läheltä ja kaukaa, tosi hieno poni. Perusrata meni nollilla, joten lähdettiin uusintaan. Siinä alku oli hyvä ja aika nopea, mutta sitten kävi sillätavalla hassusti että unohdin radan... XD Ei apua, käänsin heti esteen jälkeen ilman mitään ajatusta mihin pitää mennä, mulle tuli totaalinen unohdus ja etsin vaan sitä estettä, mutta en löytänyt. No sitten huomasin sen siinä meidän takana, joten tein sitten voltin ja hypättiin rata loppuun. Ääh, Anni oli niin hyvä ja oltaisiin menty puhtaasti, mutta sitten minä mokaan taas kaiken.. Mutta tuloksena sitten 0/4vp, olin tyytyväinen poniin mutta ärsyyntynyt itseeni. Vaikka tehtiin voltti, oltaisiin silti ajan perusteella oltu toisia, alle sekunti voittajaan!! Eli ilman volttia varmaan oltaisiin voitettu... Onneksi me ei Annin kanssa oteta tätä enää niin vakavasti, niin eipä se loppupeleissä edes haittaa :) 



Nasun kanssa mentiin sitten 90 & 100cm. Koska verkka oli ulkona niin huono, äiti kävi kysymässä että saataisiinko maneesiin verkkaeste, ja se onnistui joten Nasun kanssa pystyttiin verkkaamaan sisällä. Ysikymppiin meillä oli tavoitteena nollarata, ja jos päästään uusintaan niin saa ratsastaa aikaa.

Aloitin radan aika alitempossa ja ratsastin vaan kädellä ja toin pohjaan, mutta Nasu hyppäsi silti kiltisti. Sarjan (4. este) jälkeen saatiin vähän parempi tempo ja loppurata meni kivasti. Nasu oli myös tosi hyvä ratsastaa ja teki kaiken hienosti! Uusinnassa pääsin vähän menemään reippaammin, ja lopulta meidän 0/0 tulos ja aika riittivätkin 2 sijaan! Jee hieno poni, sininen rusetti lähti mukaan.







Meidän tuurilla sitten palkintojen jaossa alkoi kiva kaatosade, joka jatkui myös metrin ajan. Koska kenttä kastui ja siitä tuli liukas, päätettiin tietysti että mennään tosi rauhassa eikä mitään aikaratsastusta vaikka päästäisiin uusintaan. No, sinne asti ei päästy, mutta olen tosi tyytyväinen myös 100cm rataan! Alkurata meni kivasti, vaikka mentiin rauhallisemmin niin hypyt onnistui hyvin. 6. esteelle, joka oli okseri kaarteesta, tuli sitten yksi kielto. En vaan nähnyt paikkaa, ja kun ei päästy siihen hyvin niin en ratsastanut loppuun saakka, ja poni tökkäsi. Uusi yritys, en taaskaan nähnyt paikkaa, mutta ratsastin loppuun asti ja poni meni yli. Jos sitä vaan ratsastaisi ekallakin kerralla.. Viimeinen estekin päästiin puhtaasti, joten tulos metristä oli 4vp. Silti jäi kiva fiilis, Nasu oli tosi hyvä ratsastaa ja rata oli siisti.

100cm video on vähän huono, koska tosiaan satoi niin äiti kuvasi sen jostain katoksesta eikä kentän vierestä.. Mutta parempi tämä kun ei videoa ollenkaan, eikös?




Semmoiset kisat tällä kertaa, pikku epäonnistumisia mutta silti olin tyytyväinen. Seuraavat kisat on kahden viikon päästä, ekat hallikisat Nasun kanssa! Sitä ennen sitten treenaillaan, ja Anni saa nyt varmaan pitää rennompaa jonkun aikaa, kun sen hurja kisakausi (kahden kisat) on varmaan päättynyt, ellei löydy tästä läheltä jotain kivoja pikku seurakisoja :)

ps. propsit sille joka jaksoi kaiken lukea, mä en nimittäin jaksa kun kirjoittamisessakin meni niin kauan XD

48 kommenttia:

  1. Oho postaus tullu 1 min sitten! Mut kiva postaus ja hienosti meette!

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ja söpöjä kuvia! (:

    Blogissani Only The Horses on käynnissä "Linkkaa Blogisi" - kurkatkaa jos kiinnostaa! :)
    http://onlythehorsesandme.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. ratsastat kyllä tosi hyvin! :)

    itelläni meni joskus kolme viikkoa sitten nivelsiteet jalasta ja jalka on vieläkin kipee :/ tosin johtuu varmaan siitä etten oo lepuuttanu jalkaa ollenkaan vaan kokoajan oon ratsastanu ja tehny muita juttuja ihan normaalisti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) joo mullaki on jo melkee kaks viikkoo siitä kun se venähti ja tuntuu nyt et se menee vaan kipeemmäks kun sitä käyttää, vaikka menin yli viikon kepeillä... :D

      Poista
    2. Mulla meni n.vuosi sitten ja vieläkin on kipeet.kun ne kerran menee ei ne koskaan palaidu ennalleen. Nilkkatuki voi olla ihan hyvä.

      Poista
    3. auuts mä en haluu nilkkatukea :(

      Poista
  4. ihana postaus! osaat niin hyvin ratsastaa! onnea teille kisoista!:)

    VastaaPoista
  5. Ethän myy Nasua kun poni vuotesi loppuvat? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mm sitä ei tiiä viel :( onneks on viel kaks ponivuotta nii ei tarvii viel miettiä! :)

      Poista
  6. Oi onnee sijoituksista! Anni&Nasu taas söpöinä! ♥ ✌

    VastaaPoista
  7. Onnee! :) Ihana postaus vaikka ei ollutkaan paljo kuvia <33

    VastaaPoista
  8. Jakso lukee, kiva postaus ja onnee teille ♥

    VastaaPoista
  9. Kiva postaus! Luin mielelläni mitä olit kirjoitellut :) hyvin meni kisat, se sininen ruusuke on hieno <3 :)

    VastaaPoista
  10. Pakko sanoa, että mä ja mun kaveri ollaan niin leikkimielisiä ja kerran alettion pitämään ratsastustuntia. Osallistujina olivat mm. Sinä ja Nasu, Oona ja Ella sekä Anny ja Siiri :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aaw ihana :3 meki aina joskus leikittii heppoja ja mietittii ketä ollaan, se oli nii kivaa! :D

      Poista
  11. Mutta, ne kisat olikin sitten jotkut ihan pienet ratsastuskoulun seurakisat

    Mitä odtit jos kyseessä on seurakilpailut ? Kansallisen tason esteet ja startteja 200? :D Seurakisat on SEURAKISAT. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. arvasin jotenki et joku sanoo tästä! :D

      mut en mä semmosta odottanu, ehkä vähän erilaista vaan. ja se fiilis tuli ehkä siitä, kun mentiin sinne ja siellä oli 50cm luokka menossa nii tuli vähän et ne ois vaan ratsastuskoulukisat, mut sit lopulta tuli jo enemmän kisafiilis! :) ja esim viimeks oltiin sorsasalossa ja nekin oli myös seurakisat, mut ne oli vaikka isompienkin kisojen tyyliset:)

      Poista
  12. Ratsastat tosi siististi ja häiritsemättä ponia, oon niin kateellinen sulle! :) mihin hallikisoihin meette? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos paljon! :o :) mennään kimmolle kuvansiin aluekisoihin 13. päivä :)

      Poista
  13. jotenki tuntu hassulta että sanoit että ne oli ihan pikku kisat ku me täällä oltiin että herran jumala kui isot näistä oikee tulee :D

    VastaaPoista
  14. Hyvin jaksoi lukea loppuun. :) Onnea hyvin menneistä kisoista!

    VastaaPoista
  15. Mä kävin ponin kanssa harkkareissa (jonne siis myös ulkopuolisia sai tulla) niin siellä vasta oli semmonen fiilis että tänne en kuulu!:D ja tosiaankin oon huomannut että jotkut seurakisat on "isompia", paremmin järjestettyjä niin tulee ihan kisafiilis;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. niimpä, esim vaikka viime kisoissa me oltiin sorsasalossa ja nekin oli seurakisat, mutta paljon isompien kisojen oloiset! :D

      Poista
  16. mua naurattaa toi ku unohit sen uusinnan XD
    mutta hienosti menitte ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. muaki naurattaa nyt jo mutta sillon ei kyllä yhtään XD kiitos:)

      Poista
  17. hahh xd näytät hyvältä, kun yrität ettiä sitä estettä :D
    mut hienosti menty, molemmilla! Ratsastat tosi siististi, on kiva katella teijän menoa :)

    VastaaPoista
  18. ihana blogi! hyvii kuvia! ihania noi hepat, kelpais mullekki :3

    http://imppujaansku.blogspot.fi
    http://ansku-life-style.blogspot.fi

    VastaaPoista
  19. Itekki olin nois kisois mut siin 50cm luokas sillä suokilla joka ei antanu laittaa ruusuketta ku on nii arka korvista ja jonka kanssa oltiin kolmansia(: teijän menoa on tosi kiva katsella:3!

    VastaaPoista
  20. Oliko noi kisat Koljonvirralla? :) Ite en siis käy siellä, mutta asun Iisalmen lähellä, Sonkajärvellä :)

    VastaaPoista
  21. tää oli kyl kiva postaus :) jaksoin lukee yms :DD

    VastaaPoista
  22. Miksi käytätte annylla ja nasulla samaa satulaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meillä on vaan yks satula mikä on hyvä molemmille :)

      Poista
  23. Oot tositosi hyvä bloggaamaan! Vastaat kommenteihinki aina niin ilosesti muutakin kuin ''kiitos :)'' mitä esim. Tiia ja Pinja tekee... Tulee aina hyvä mieli kun olet vastannut mun kommentteihin, kiitos siitä. Olet kaunis ja iloinen tyttö ja ponitki on tosi suloisia <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. wooou kiitti paljon! <3 haha no nii, mut tiialla ja pinjalla tuleeki varmaan puolet enemmän kommentteja mitä mulle.. :) ja silti mulla on semmonen fiilis aina et vastaan kaikille vaa samal taval "niimpä, jep, haha joo niimpä jep näimpä..." :DD mut kiva jos tykkääät, mullaki tuli hyvä mieli täst sun kommentista :)!

      Poista