maanantai 16. syyskuuta 2013

279. Kisaviikonloppu 2: koulukisat

Eilen oli sitten vuorossa toinen kisapäivä Sorsasalossa - tällä kertaa vaihdettiinkin lajia! Koulukisat oli siis kyseessä. Ensin kymmenen aikaan Roosa meni Nasulle Helppo B-luokan ja sitten puolen päivän aikaan oli minun ja Annin vuoro Helpossa C:ssä. 

ROOSA KIRJOTTAA... 

Nasun kanssa menin verkkaamaan noin 45min ennen meidän starttia. Oli aika reilusti aikaa, niin ei tarvinnut hätiköiden tehdä mitään. Nasu tuntui heti aika hyvältä, vertyi tavallista nopeammin ja sain sen ratsastettua aika hyväksi verkan aikana. Tein kaikkia tehtäviä mitä radalla oli, ja ne suju ihan hyvin lukuunottamatta laukkalävistäjiä, joissa Nasu meinasi vaihtaa laukan tai tuli muita rikkeitä.. Päätin radalla tulla lävistäjille aika rajussa vasta-asetuksessa, jolloin laukka ei vaihdu niin helposti. Toisen laukan Nasu radalla kuitenkin pääsi vaihtamaan..

Meidän rata oli aika jännittynyt, johtuu varmaan siitäkin että ne olivat Nasun ensimmäiset koulukisat ja meidän vähän huonosta harjoittelusta (olen mennyt nasulla vaan muutaman kerran ennen tätä).. Muutamia rikkeitä radalla tuli, mutta olen ihan tyytyväinen meidän suoritukseen, vaikka prosenteiksi tulikin vain 54,7%.. Pettynyt olen prosentteihin, en poniin ollenkaan, se teki hienosti vaikka olikin jännät paikat! Onneksi ei ollutkaan tavoite saada hyvää paperia, yritettiin vaan päästä maaliin ja se me tehtiin! Tuomarin kommentteja olikin mm: tänään kovin jännittynyt esitys, huolehdi taivutuksista kaarevilla ja suor. suorilla urilla. Pisteitä tehtävistä oli ihan 4-6, eli aika tasaisen heikko taso meillä tänään :D









VENLA KIRJOTTAA...

Nasun ja Roosan jälkeen sitten laiteltiin Anni kuntoon ja lähdettiin sen kanssa. Olin kokoajan vähän pihalla. Ei radankävelyä?! Ei verkkaesteitä? Tosi pitkä verkka-aika? Miten koulukisoihin edes verkataan?? Ja ääh kaikki oli niin erilaista! :D No pyörittiin siinä verkkakentällä hetki Annin kanssa ja sitten odoteltiin että päästään valmistautumaan radalle. 


kattokaa miten tyhmältä se näyttää sykeröillä XD







Siinä sitten ennen omaa vuoroa katsoin edellisen ratsukon radan. Yhdessä kohtaa aloin sitten miettiä että miksi tuo tossa kohtaa kävelee kun pitäisi laukata..? Joo, arvaatte ehkä että olin opetellut radan ihan väärin! Kävin sitten toiselta valmistautuvalta ratsukolta kysymässä, että miten se rata nyt menikään, ja sitten piti mennä radalle. Heheh, muistin kyllä sitten koko radan vaikka parissa kohtaa meni vähän tiukille, kun melkeen unohdin kääntää täyskaarron ja peruutuksen jälkeen käveltiin kulmaan asti kun mietin että mitä askellajia tässä pitikään mennä. Muuten rata oli sitten ihan super! Anni toimi juuri niinkuin pitikin, se oli tasainen, kuunteli apuja ja liikkui hyvin. Kieli oli ulkona koko radan, mikä tietysti siinä sitten verotti tosi paljon pisteitä.

Lopputulokseksi saatiin siis 52% ja alakommentteina oli hieman varovainen ratsastus, valitettavasti ponilla kieli ulkona läpi radan mikä verottaa pisteitä. Tehtävistä numeroita tuli 4.5-6.0, periaatteessa ilman kieltä kaikki olisivat olleet sen 1-2 pistettä enemmän.. No, ei voi mitään! Olin silti tyytyväinen Anniin ja itseeni myös!

verkkaa






Nopeasti editoitu videokooste molempien radoista, kiitos videoista taas kerran Hennalle! :)



Näin meni tällä kertaa, hienot esteponit kouluradalla! Tavoitteena meillä molemmilla oli, että ei olla viimeisiä, ja se tavoite saavutettiin, sillä kumpikaan ei ollut oman luokkansa viimeinen! Mutta kyllä se hyppääminen vaan on meidän laji, en ikinä jaksaisi olla kouluratsastaja :D

71 kommenttia:

  1. Kiva postaus!! Söpöt ponit!<3<3

    VastaaPoista
  2. Miks Anni pitää tollei kieltä ulkona? :) Onks se vähän niinku joku sen oma tapa? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo se on sen tapa mikä sil oli jo edellises paikas..:)

      Poista
  3. Mää en tienykkää, että koulukisoissa ei saa olla
    hepalla kieli ulkona!:o mutta hyvin menitte kumpiki!!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On merkki jännityksestä tms, siksi siis ei saa olla. Lisäksi sijaistoiminnot jne ylimääräinen verottaa pisteitä, esim hännän heilutus.

      Poista
    2. Meilläkin oli entisen ylläpitohevosen kanssa toi kieli ongelma. Sitä on ratsastanut hyvät kouluratsastajatkin, mutta sillä vaan on ollut koko ikänsä (este hevonen) sellainen tapa, joka verotti monwn monta prosenttia :D

      Poista
    3. jep toi kielen roikotus on tosi ärsyttävää!:D varsinki ku anni ei vaan laita sitä sisään millää..:DD

      Poista
  4. Onko Annilla kieli sidottu vai miksi kieli ulkona:P Hyvin menitte :)

    VastaaPoista
  5. Annu on hirmu söpön näköinen<3

    VastaaPoista
  6. Miks Annil on kieli ulkona? :) Saisko koulukisoihin sitoa sitä tai jtn muuta? :)

    VastaaPoista
  7. Voi kun ponit on hienoina! Ja tosi hyvin ratsastatte kumpainenkin :)

    VastaaPoista
  8. Miks Anni pitää sen kieltä ulkona?.. Mut toosi söpöt ponit, ja onnea! :)

    VastaaPoista
  9. wiiii hienot me ;) XD näytät ihan true tuupparilt mun oweni päässä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihhiii ollaa parhait XDXD hehe sä oot se truetuuppari ei oo ihan mun juttu;)♥

      Poista
  10. hah, näytätte kaikki tosi hienoilta, mutta noi annin sykeröt on kyllä vähä liikaa.. XD Mutta ois kiva jos rupeisitte "useemminki" käymään koulukisoissa estekisojen ohella :)
    Hienosti meette !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. XDDD kaikki pakotti mut letittämää sen, ei siin muuten mut toi otsaharja.... :DDDDDDD haha roosa ja nasu ainaki käy joskus vielä koulukisoissa, meistä muista en sitte tiiäkkää.. ;) kiitos! :)

      Poista
  11. anni pysyis varmaa paremmin peräänannos jos pitäisit ulko-ohjan paremmin tuella, kun nyt se näytti videolla ainakin heiluvan ihan vapaana melkeimpä koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta, mä en vaan oikeen osaa tätä koulupuolta, vaikee laji.. :D

      Poista
  12. mistä toi sun kypärä on ostettu ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se on roosan kypärä, mä vaan lainasin sitä:) mut se on tilattu ulkomailta, toki noita saa suomestaki vaikka mistä!

      Poista
  13. Miksei Annille laiteta kielisidettä (mikälie onkaan) mikä ravureillakin on? :I

    VastaaPoista
  14. Oi tosi hyvin teillä meni ! Ehdottomasti sun täytyy vielä mennnä annilla koulukisoihin !! ;)

    VastaaPoista
  15. Eikai koulukisoissa saa kieltä sitoa? :O mutta eikö lusikkakuolain ole tarkoitettu kielellä leikkiville hevosille, ainakin näin olen käsittänyt? Vai onko se eri juttu sitten yrittääkö joku heittää sitä kieltään kuolaimel päälle vai vaan roikottaa sitä... Taitaapi olla :D tosi ärsyttävä tapa! Muuten Anni voisi kerätä hyvin ruusukkeita koulukisoistakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori kun nyt vastaan tähän, mutta lusikkakuolain on juuri sitä varten, ettei hevonen saa heitettyä kieltään kuolaimen yli. Mikään kuolain ei tietääkseni estä tuota kielen roikottamista :)

      Mun entisellä hoitohevosella on myös sama tapa, se tunkee kielensä ulos heti, kun laittaa kuolaimet suuhun. Ei kuitenkaan näkynyt mitenkään ratsastettavuudessa.

      Poista
    2. haha mä en tiiä yhtään mitään kuolaimista:DD

      Poista
  16. Pitääkö Anni kieltä ulkona myös ilman kuolaimia ratsastettaessa?
    PS. Upeasti meette ja hyvä meiniki koko poppoolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei me olla sillä menty ilman kuolaimia muuten kun vaan sillee rennosti riimulla, sillon ei ainakaa pidä. kiitos:)

      Poista
  17. Nasullahan olisi liikettä koulupuolellekin! ;) ja harmillinen tuo annin kieli.. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep nasu on hyvä kouluponiki kunhan sillä vaan osaa ratsastaa!;) jep:(

      Poista
  18. Ihan hienosti näytti menevän molemmilla, vaikka sulla tosiaan olikin toi ohjastuntuma välillä vähän hakusessa. Harjoitusta vain peliin ja lisää ratoja alle ! ;)

    Harmi tuo kielijuttu, kun siitä rokottavat pisteitä :/ Mutta Anni näyttää jotenkin söpösti pöljältä noissa sykeröissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha ei lisää ratoja, en haluu enää koulukisoihin XDXD eivaa niihän se ois! :) mm tällä kertaa varsinki oli tosi tiukka tuomari ton kielen suhteen.. hehe jep anni on nii hassunnäkönen noissa!:D

      Poista
  19. onko toi roosa sun sisko :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roosa on vaan Venlan kaveri, mun tietääkseni...:)

      Poista
  20. Näyttää hassulta nähä sut kouluradalla :D mut hienosti molemmat meni!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hassulta se tuntukin, ei ihan mun paikka!:D kiitos:)

      Poista
  21. Saako seurakisois käyttää korvahuppua vielä? :):):)

    VastaaPoista
  22. Ihana toi Anni! Eka se laukanvaihto video ja sit toi kieli:D Höpsö poni sulla :) Esteratsastajakin pitää mennä koulua, et kehittyy ;) Ihan muistutuksena vaan :) Hienosti meni molemmilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi anni on:3 haha joo kyl me koulua mennään mut ei vaan käydä kisoissa...:D kiitos!:)

      Poista
  23. saako kysyä että miten sä laitat ihan muutenkin sun videoissa musiikin tohon taustalle. oon aina miettinyt ja olis kiva jos kertoisit:) Anni ja Nasu on niiiiiiiiin söpöjääää!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis ihan elokuvatyökalulla lisään musiikkia videoon:) tosin yleensä en käytä musiikkia muuten kun videopostauksissa

      Poista
  24. kiva videpostaus! Ja musta anni on söpön näköne noilla sykeröillä!!:DD

    VastaaPoista
  25. tää ei nyt liity mitenkää tähä postauksee mut kuin iso vastuu ja vaiva annista ja nasusta on sulle ku on omassa tallissa kaks hevosta ja meneeks niihin paljo rahaa ja aikaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no vaivaa ainaki on, ku on omas tallis nii pitää tehä tosi paljon työtä, kaikki aamu- ja iltatallit, siivoukset, ruokkimiset... rahajutuista en tiiä ku en ite niitä maksa, aikaa menee jonkunverran :)

      Poista
    2. okei, voitko joskus ku ehit tehdä sellasen postauksen et ku omistat kaksi omaa ponia aika nuorena vielä omassa tallissa ni siitä kaikkee että miten ne työt jakautuu koko perheelle vai jakautuuko ja et millanen työnteko siinä on ja huolehtiminen et jos voisit tehdä jos keksit mitään siihen tai sitten koska tulisi myday videolla?

      Poista
    3. hmm ehkä jos saan jotain kehiteltyä! ja mydayta teen joskus, en osaa sanoo vielä millon.. :)

      Poista
    4. Mä keksin jotai itekki tykkään tosta ideasta
      kerro suurinpiirtein kuin monta tuntia jää vapaa-ajaks. Miten sun vanhemmat ja muu perhe otti sen et sä halusit toisen ponin sit voit hiuka kertoo millanen poninomistaja oot. Vieläku teillä oli anni missä se oleili ja oliks taika tai kerttu sen seurana. Ja niist hoitojutuista et muistisir niitä ku nasulla oli se hokin reikä miten sit hoiditte sitä ja muita jalkaongelmia.

      Poista
    5. ookeu hei jees ehkä mä saisin jotain kehiteltyy!

      Poista
    6. :)
      mulla vielä ideoita:
      koska teijän ponit saa ruoan.
      mihin aikaan arkisin meet ratsastamaan ja kun sulla on 2 ponia ratsastaksä ne putkeen vai ratsastaako välillä joku muu? (äiti, siiri)
      jos ratsastat pukteen ponit arkisin ja pääset vasta puoli 4 kuinka monta tuntia siihen menee ja koska ratsastat ja tuut takas sisälle yleensä ? :)

      Poista
    7. nonnni vähän hyvä kyl mä näistä saan jo postausta aikaseks, nyt varsinki kerkeen kun en pysty tän jalan takii tehä mitään... :)

      Poista
  26. Mistä noi sun vaaleenpunaset collarit on ? :DDDd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on ginasta joskus parivuotta sitten ostettu:)

      Poista
  27. Kumpi on parempi anny vai nasu ? ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ei niist voi sanoo kumpi on "parempi", mut siis anni on mulle tärkeempi ja semmonen parasponi ♥ nasu taas on sillee et sil voi kehittyy, treenaa ja kisaa ja onhan se muutenki ihan huippu kaveri!:)

      Poista
  28. kuin usein te hyppäätte ja kuin usein poneil on vapaapäivä ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hypätään 1-2 kertaa viikos riippuumyös valkuista ja kisoista, ja vapaapäivii on aika paljon koska annia nyt ei tarvii ratsastaa joka päivä ja nasul treenataa nykyää vaa sillee jokatoinen päivä:)

      Poista
    2. miks nasul treenataa vaa joka toinen pv?:)

      Poista
    3. me kokeillaa semmost kestävyystreenaust sen kaa, joka toinen päivä käydää pitkä maastolenkki intervallia:) tietysti sit hyppäämiset/valkut/kisat on poikkeus et ne tehää iha samal taval ku ennenki!:)

      Poista
  29. oliks ne kisat helppo c,b vai a?? kiva postaus

    VastaaPoista