torstai 25. lokakuuta 2012

149. Helsinki International Horse Show 2012


Noniin vihdoinkin kerkeän tekemään tämän vuoden HIHS-postausta! Valittettavasti en sitä tämän aikaisemmin ole ehtinyt kirjoittamaan, mutta palailin Helsingistä kotiin vasta sunnuntaina, ja ymmärrätte varmaan, etten halunnut heti istua koneen ääreen. Alkuviikosta taas on ollut todella kiire koulun ja ponien kanssa, joten mistään välistä ei ole löytynyt tarpeeksi aikaa alkaa kirjoittamaan mitään. Olisin toki puhelimella voinut koulumatkoilla kirjoittaa, mutta helpompihan sitä kumminkin on koneella tehdä postaukset.

Mutta tosiaan, jätetäänpäs selittelyt jo ja siirrytään pääaiheeseen, eli viime viikollahan oli taas se aika, kun monet heppaihmiset suuntaavat Hartwall Areenalle, ja minäkin pyörin siellä perjantaina ja lauantaina ihan aamusta kuuteen asti illalla. Minulla oli lainassa kaverini kamera, Canon EOS 500D, jolla postauksen kuvat on kuvattukin. Perjantainahan oli lähinnä Amateur Tourin finaali-luokkia, ja sitten muutama muukin luokka, mutta ei vielä mitään isompaa, kansainvälistä kisaa. Oli kumminkin kiva katsella, kun joitakin tuttujakin siellä hyppäsi :)




Lauantai-aamuna ensimmäisenä oli vuorossa Lasten Matinea, vai onko se nykyään Family Cirkus? No oli mikä oli, niin sieltäkin katseltiin muutama esitys:


Fonzie the pony-show


Issikka-show


Anna-Julia Kontion ja Rio Nuevon pieni estenäytös


sekä jokin barbaari-show? (en kuunellut nimeä kovin tarkasti)
Sen jälkeen oli vuorossa kouluratsastuksen GP-luokka, josta katsoin muutaman ensimmäisen ratsukon. Koulua jaksaa hetken seurata mielenkiinnolla, mutta pitemmän päälle se on kumminkin vähän puuduttavaa, toki hienoa ja kouluhevoset ovat aivan upeita, mutta kyllä esteitä on paljon mukavampi katsoa.



Sitten olikin vuorossa kansallinen 140cm luokka, U 25 Nordic Grand Prix, jossa oli 10 ratsukkoa. Rata osoittautuikin yllättävän haastavaksi, koska vain yksi sai nollaradan. Luokassa muuten sijoittui Annin vanha tallikaveri, joka oli siis samaan aikaan Pikkupihassa kun Annikin siellä vielä oli. Tosin nyt kyydissä oli kyllä eri ratsastaja, mutta meno oli silti oikein kivan näköistä, kuten muillakin luokan ratsukoilla (:



Sitten olikin vuorossa viikonlopun kohokohta, UB Grand Prix 160 cm! Tätä ollaan joka vuosi katsomassa, kun ollaan HIHSissä oltu. Ja ainahan se vaan on yhtä mielenkiintoinen ja jännittävä seurata. Vaikka tällä kertaa suomalaiset eivät tulosten perusteella kovin hyvin pärjänneetkään, niin varsinkin Juulin ja Lalikin rata oli aivan superhieno! Uusintaa oli hauska seurata, koska monet ratsastivat jopa hurjan näköisesti aikaa. Voittajaksihan selviytyi ranskalainen Pénélope Leprevost hienolla kimollaan, ja oli kyllä kiva yllätys, kun kerrankin nainen voitti.




 
Roger Yves-Bostin ratsastusta on kyllä aina vaan niin huvittava seurata ;)
 Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, vielä expoon. Se oli pienempi kuin edellisinä vuosina, mutta tuotteita oli vaikka minkälaista ihanaa ♥ Harmillinen tosiasia vaan on se, että kaikki on aivan hillittömän kallista! Minun budjetilla ei siis paljoa mitään löytynyt, mukaan tarttui vaan Eskadronin pinkki korvahuppu (10€) sekä pinteli patjat (5€/pari eli yht. 10€ nekin kun kaikkiin jalkoihin ostin). Mutta ainahan sitä saa haaveilla, ja jos rahaa vaan olisi enemmän niin olisi kyllä monenlaista tavaraa lähtenyt matkaan ;)





Sunnuntaina seurailin vielä World Cupin-osakilpailua televisiosta, mutta on se kyllä niin erilaista katsoa paikan päällä, paljon kivompaa. Tosin oli kiva kuunnella Nina Fagerströmin selotusta, kun tiesi niin paljon muista ratsukoistakin.


Siihen sitten jäi tämän vuoden HIHS, toivottavasti ensi vuonnakin pääsisi sitä katsomaan! :) Ja vielä pientä ilmoitusasiaa, eli meillä on Nasun kanssa huomenna ja lauantaina aluekatsastukset, ja äiti on lupautunut kuvaamaan, eli niistä varmaan tule lähipäivinä taas postausta. Ja vielä huomasin, että blogin synttärithän ovat menneet jo muutama viikko sitten, eli tämä on ollut jo yli vuoden pystyssä! Jotain synttäripostausta varmaankin luvassa siis ;)

7 kommenttia:

  1. bongasin sut sieltä katsomosta! ;) taino oikeestaan istuin iha lähellä...Kiva postaus!

    Haluutko käyä kurkkaa munki blogia?

    http://tooosa-life.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Hyvä tuo Bostin kuva :D

    VastaaPoista
  3. hei, tosi kiva blogi, ja tän vuoden horse show oli hyvä mutta kalliss valikoima..
    mutjoo, jos haluut käydä kurkkaa mun blogii, ja kenties liittyy lukijaksi? ;)
    http://livewithorses.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. harmittaa sikana ku ei nähty..! ja kivoi kuvia :) joskus säki vielä nakin kaa pompit tuola ;))

    VastaaPoista
  5. heei venla:) anteeks kun tälleen valitan, enkä todellakaan tarkota pahalla, mutta pysytyisitkö postailemaan vähän useammin?:) kun ärsyttää vaan viikosta toiseen tulla kattomaan onko tullu lisää postauksia, mutta löytää vaan uusimpana pari viikkoa vanhan postauksen..:) en todellakaan tarkoita tätä pahalla, enkä halua sinulle tästä mitään mielipahaa:) ohho, tulipas tästä nyt tämmönen saarna:D mutta kiva postaus on kumminkin ollut tuo hihs postaus, vaikka olenkin sen moneen kertaan jo lukenut:D ja kiitos, jos vastaat tai postailet tämän huomanneena:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jooo on ihan kauheeta ajatella tätä asiaa lukijan näkökulmasta :( inhottaa itsekin, kun ei pysty postailla useammin... Mutta nyt on ainakin muutama postaus tulossa! (: ja kiitos kommentistasi, kiva että osasit antaa näin kivasti rakentavaa palautetta, eikä haukkumalla :)

      Poista
  6. repesin kyllä äsken aika pahasti kun katoin uutisia nii siinä oli oikeesti jollaki tytöllä minipossu nimeltä nasu:D<3 tuli ihan heti teijän nasu mieleen xD

    VastaaPoista