lauantai 1. marraskuuta 2014

304. What has happened? [heinäkuu-lokakuu]

Nyt saatte kuulkaas varautua piiitkään postaukseen! Yritin oikeasti panostaa tähän, että saisitte kuulla mahdollisimman hyvin, mitä meille kaikille on kuulunut silloin, kun täällä oli ihan hiljaista.. ;) Kaikkea en tietenkään saanut vielä tähänkään, kaikkea en muistanut, kaikkea en halunnut kertoa, mutta eiköhän tässä ole teille tarpeeksi juttua siltikin. Tein myös kuvien ja tekstin lisäksi koostevideon, missä on myös jotain juttuja, ja se löytyy postauksen lopusta.

- nää jutut ei mene ihan tarkassa aikajärjestyksessä, 
vaan vähän silleen miten sain kerrottua loogisesti.


 Tää päivä.. oli ainakin ponien kanssa vietetyistä päivistä kaikkein erikoisin.. :D Meillä oli tosiaan 7 tyttöä, joka sisälsi minut (melko paljon ratsastanut), Reetan (no, sen verran ratsastanutta että pysyy ponin selässä kaikissa askellajeissa, that's it) sekä vielä viisi muuta, jotka eivät olleet ikinä ratsastaneet. Saatiin tosiaan vaan tällainen idea, että hei mennäänkö meille ratsastamaan?! No, näin kävi ja oli kyllä tosi hauskaa pienestä säädöstä huolimatta.

Kaikki tytöt meni tosi hyvin, ja varsinkin Anni ylitti itsensä ja sillä menivätkin onnistuneesti vuorotellen kaikki muut paitsi minä. Nasua vähän nimittäin kummastutti aloittelijoiden kanssa, joten oli sitten fiksumpi että minä hoidin sen ratsastukset ja muut menivät trueratsastuskouluponilla Annilla ;)

VIDEOLLA kohdassa 0.15-2.52


1. käytiin heinäkuun lopussa Miljan kanssa katsomassa tfios. kaikki oli ennen sanonut, että tuutte itkemään niin paljon, mutta mua ei itkettänyt melkeen ollenkaan, mikä oli ainakin mulle tosi yllätys koska yleensä itken ihan kaikissa leffoissa piirretyistä actionleffoihin...? 
2. joo tästä en kyllä osaa sanoa enempää 
3. kotona chillailua nasun ja jätskin kanssa, kesäloman parhaita juttuja! 
4. taas tyttöjen kanssa 
5. ellan kanssa kaakaoilla 
6. muru ♥

VIDEOLLA kohdassa 2.53-5.42
videolla ei oo vaan tähän vaan kaikkiin näihin fiiliskuviin liittyvät pätkät, niissä on nyt kaikkea mahdollista mitä mun puhelimesta löytyi.. :D mun ehdottomasti suosikkikohdat tässä videossa löytyy tossa yllämainitussa kohdassa!


Löysin puhelimesta jo valmiin riparikollaasin, nii tossa nyt muutama kuva sieltäkin. Se oli kyllä yks kesän ehdottomasti parhaita viikkoja, niin huippu porukka ja kaikkee kivaa tekemistä, jälkeenpäin on ollut niin ikävä ja harmittaa ku ripari on vaan kerran elämässä... ♥ Mutta se riparista näin lyhyesti ja ytimekkäästi ja sitten vielä pari konffiskuvaa, lähinnä laitoin tänne näitä ponien kanssa otettuja koska ne teitä varmaan eniten kiinnostaa ;)
pari onnitunutta
true ponityttö harjaa oman ponin vaikka mekko päällä!
tää oli yleisin fiilis näissä meidän kuvausyrityksissä, muuten kaikki hienosti, mutta annia
ei vois kiinnostaa yhtään vähempää
ja siks ei jaksanu niin yrittää virallisesti XD
nasun kanssa taas kuvausyrityksetkin jäi vähänniinkun tähän kun poni näytti joka kuvassa tältä...

Heti mun konffiksen jälkeen lähdettiin viiden päivän reissulle Pärnuun, meitä oli aika iso porukka, meidän perheestä 8 ihmistä sekä mun serkku vanhempiensa kanssa. Oli huippukiva matka, vaikka ei mitään kovin auringonotto kelejä ollutkaan, nii paljon kerettiin tehdä.


Ja sitten sitä heppajuttua viimeinkin! Nasu tuli siis kotiin mun riparin aikana, ja sitten kun heti sen jälkeen lähdettiin Pärnuun, niin äiti liikutti ponia ensimmäiset kaksi viikkoa kotona. Sen jälkeen viimein pääsin takaisin kotiin ja päästiin pitkästä aikaa treenaamaan! Ylläolevat hyppykuvat ovat meidän ekalta hyppykokeilulta kotona, joka meni ihan superhyvin. Muut sitten kuvia meidän tavallisemmasta menosta kesällä, pikkusen rennompaa ;) Annilla meni lähinnä muut kuin minä, mutta itsekin kiipesin mummoponin kyytiin aina silloin tällöin!

VIDEOSSA kohdassa 6.17- 6.54 treenivideoita kesältä ja alkusyksyltä

fiiliskuvia taas

nää kesäillat ♥ 
Vantaallakin tuli käytyä kesän aikana käytyä, pari kertaa silloin kun ei ollut ponijuttuja ja sitten olin siellä vielä kesäloman viimeisen viikon. Siellä vaan joka kerta on niiiin kivaa ja niin ihania kavereita ♥

Pääsin myös hyppäämään vähän Roosan Nuppu-ponilla, siitä on VIDEOSSA kohdassa 5.42-6.17. Siinä nyt on vaan ihan pari pätkää, oikeastaan huonoimmat (eli hauskimmat) sekä paras hyppy mitä tehtiin. Nupulla ei oltu pitkään aikaan hypätty, ja minä olin kyseisen ponin selässä vasta toista kertaa.. Mutta ideahan tosiaan oli se, että Nupulta ei ollut kukaan ennen tippunut, niin mun oli siis aivan tarkotuskin hoitaa se eiks nii ;) 

 Häitä vietettiin myös toisen kerran tänä kesänä, tai oikeastaan vasta syksyllä, kun iskä ja Tanja meni naimisiin. Taas kerran ihana päivä ihanassa seurassa ♥

Vähän syksyisempiä heppakuvia. Anni liikkui kesän jälkeen paljon enemmän ja reippaammin, menin sillä itsekin ainakin pari kertaa viikossa. Koulua tuuppailtiin, pidettiin kivaa pikkuestetreeneissä ja mentiin kovaa maastoillessa! Nasun kanssa käytiin heti koulujen alkaessa yhdet kisat, ihan vaan pienet seurakisat missä mentiin 85cm ja sieltä tuli nätti nollarata ja voitto :)


Mutta sitten, syyskuun aluemestaruudet... Kiva päivä, ei siinä, mutta tuloksellisesti meni kyllä aika metsään. Anni oli hyppäämässä 70cm, ajateltiin ihan vaan kokeilla että onko ponilla fiilistä hypätä puolen vuoden tauon jälkeen. No, ei ollut, alkurata meni ihan jees, kaikista puhtaasti mutta heti kun mentiin radalle niin poni muuttui ihan oudoksi eikä liikkunut pohkeesta eteen, ja sarjalta sitten kielsi ulos.

Nasu meni ponien aluemestaruusluokat 90cm ja 100cm. Eka luokka meni ihan superhyvin! Nasu oli innoissaan ja hyppäsi nätisti, mutta sille samalle sarjalle mistä kiellettiin Annin kanssa ulos tuli Nasun kanssakin yksi kielto ja siitä 4vp. Mutta radan jälkeen oli silti hyvä fiilis, kun meni kieltoa lukuunottamatta tosi kivasti. Metri taas... Ykkoselle kielto, sitten pari estettä meni jotenkuten ja kolmoselle taas stoppi. Jes hyvä siinä se tällä kertaa, perus possuilu kiellot taaas kerran.

tää on kyllä ihan totta, varsinkin noiden kisojen jälkeen huomasin XD


1. hotelliyötä hennan kaa 
2. kaaduin skoballa vähän koulujen alun jälkeen ja tuli kieltämättä polviin ihan kivat jäljet... Noi oli monta viikkoo ton näkösenä ennen kun alkoi yhtään parantua, en pystynyt käyttää pitkiä housuja enkä varsinkaan farkkuja koska ne tarttui tohon haavaan kiinni ja repäs sen auki. Nyt siinä on onneks enää arvet jäljellä. 
3. mökille matkalla
 4. mäkin smoothiet ♥ 
5. taas retu 
6. ja veneilyt retun kanssa 

ja vielä lisää fiiliskuvia


Sitten ollaankin jo lähempänä tätä päivää. Viime postauksessa taisin nopeasti mainita Siilin kisoista, enkös? Oltiin siis lokakuun alussa siellä seurakisoissa molempien ponien kanssa! Anni meni ihan pikkusen 60cm, joka oli oikeasti varmaan 40cm korkuinen kuuden esteen rata, ja jokaisen esteen välisssä sai kiertää koko maneesin.. Mutta ainakin helppo juttu Annille, tuli nollarata ja punavalkoinen ruusuke mukaan. Nasu taas hyppäsi vaan 80cm, halusin vaan mennä edes yhdet kisat että olisi oikeasti helppoakivaa joten siksi noin pieni luokka vaan. Ja hyvin se menikin, taas 0/0vp ja neljäs sija, hienot tytöt!

VIDEOLLA kohdassa 6.59- 8.37
Saitte nyt siis tällaisen postaukseksi pitkän mutta kun miettii mitä kaikkea on tapahtunut, niin siihen nähden aika lyhyen postauksen meidän viime kuukausista. Katsotaan nyt mitä tästä eteenpäin täällä blogissa tapahtuu, yritän ainakin sillointällöin tulla kertomaan ponien kuulumisia!

26 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kuvista välittyy jotenki tosi hyvä fiilis!:)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ! :) Pakko vielä kysyä, että asutko ihan kokonaan äidillä ja asuuko sun isäkin kuopiossa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos (: asun molempien kaa vuorotellen ja molemmat asuu kuopiossa juu

   Poista
 3. en kestä tota teiän ratsastuskoulua ja toi video mis olin just vetäny perseelllee ahahahh :DDD mut yks juttu toi iltatallivideo on tyylii viimesyksylt koska lähetitte sen mulle sillon iha varmana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äläää nauran ihan sikana joka ikinen kerta tos kohtaa ku makaat maas XDDDDXDXD ja nii onki mut se on nii huippu et oli pakko laittaa

   Poista
 4. mihin aiot hakea yhteishaussa? aivan ihana toi sun rippimekko ja oot tosi nätti! ♥ :)

  VastaaPoista
 5. miten kaaduit skootterilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no miten nyt yleensä kaadutaa se ei pysyny pystyssä :D

   Poista
 6. Aivan ihana rippimekko! Mistä ostit sen? :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa et kirjottelet taas joskus ! (:
  Missä Nasu siis oli silloin kun oli pois teiltä vähän aikaa ? :0

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kun tännekkin tuli eloa :).
  Sairaan hyvä video :).
  Ihania kuvia myös :).

  VastaaPoista
 9. Pakko nyt kysyä, ei tietenkään ole pakko vastata ellet halua mutta siis jos vuorotellen asut isällä ja äidillä nii kenen luona ponit asuu? Ja kuka niitä hoitaa/ratsastaa jos sä et oo just silloin sen vanhemman luona?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis me lapset ja ponit asutaan kokoajan samassa paikassa kotona, ja äiti ja isi on tääl aina niinku vuorotellen viikot :D

   Poista
 10. Ono toi yaks sun kavereista iida markkanen?

  VastaaPoista
 11. Ihana tää!:) tuli niin kesäinen fiilis kun katseli kuvia ja videon :)

  VastaaPoista
 12. Palaatko enää tän blogin pariin? :)

  VastaaPoista