maanantai 26. elokuuta 2013

270. Ponien kuulumiset

KERRANKIN pidin lupaukseni, että tulisin tänään tekemään ponipostausta pitkästä aikaa.

Mutta niin. En kai edes ole missään maininnut, että käytiin yksi päivä Nasun kanssa klinikalla. Mentiin ihan vaan varmistamaan, ettei ponilla ole mitään kipuja minkä takia se kieltää. No, meillä oli aika muistaakseni 10.30, joten puoli kahdeksalta piti lähteä sinne ajelemaan. Sain kyllä vapaapäivän koulusta, mutta herätys oli ihan samaan aikaan mitä olisi ollut, jos olisin mennyt kouluun.. Klinikalla ei mennyt kauaa, pari tuntia. Ensin juoksutettiin Nasu liinassa, sitten taivutukset, röntgenkuvat. Mitään suurempaa vikaa Nasusta ei onneksi löytynyt, lihasjumeja lähinnä.




reippaana kahdeksan aikaan matkalla..!

Päätettiin sitten vähän (tai oikeastaan aika paljonkin) muuttaa meidän treeniohjelmaa Nasun kanssa. Nykyään käydään ratsastamassa vaan joka toinen päivä, ja silloin käydään 7-8km maastolenkki. Intervalli-treeniä, vaan laukkaa ja käyntiä. Eli siis samaan tapaan miten ravureita treenataan, paitsi eri askellajissa. Niinä päivinä sitten kun ei ratsasteta, Nasu saa olla pihalla vapaana Annin kanssa. Se ei todellakaan tarkoita sitä, että syödään vaan.. Anni huolehtii sitten Nasun liikunnasta ihan koko päivän, hehe ;) Mutta niin, tällä ohjelmalla haetaan kestävyyskuntoa ja hyppyintoa, kun Nasun ei tarvitse vaan pyöriä kentällä, vaan saa mennä maastossa. Ja jos totta puhutaan, niin tämä on munkin mielestä paljon kivempaa ;) Hyppäämässä ja kisoissa käydään tietysti myös.

Eilen menin ponin ekaa kertaa klinikkakäynnin jälkeen. Äiti ja Anni lähti meidän kanssa maastoon, käytiin illalla reilu 45 minuuttia ja vajaa 6 kilometriä pitkää lenkki. Ekana päivänä vähän helpommin! Käyntiä ja laukkaa siis vaan, ja lisäksi muutava mukava pukkisarja. Tällä tavalla sitten jatketaan!



maastoponi iltalenkillä




Sitten vielä Annin kuulumisia. Sen kanssa mitään muutoksia ei sitten olekkaan ollut. Ollaan menty samaa vanhaa kivaa, maastoiltu, tuuppailtu ja kerran myös hypätty. Anni on myös ollut ihan tavallinen, tosi kiltisti. Muuten ei ole mitään materiaalia, mutta viime viikon hyppykerrasta on muutama kuva, kun Henna tuli kameramieheksi mukaan.







Verkkasin ensin kentällä ja menin siinä vähän kavaletteja ja yhtä estettä, mutta siellä oli muitakin, niin mentiin sitten maneesiin hyppäämään. Laitoin ihan perus pystylinjan 17m, mitä tultiin pari kertaa. Anni oli super, minä vähän mokailin, mutta yhtään pudotusta tai kieltoa ei tullut, ja lopuksi tultiinkin kerran 90cm! Sehän on Annille nykyään jo ihan iso este. Hihi huippuponi ♥







vähän jos nostetaan ;)


tässä se linja, jonka toinen este oli sen 90cm 













Noniin nyt olette taas kärryillä ponijutuistakin sitten! Ja niin, sanon jo nyt, että tästä eteenpäin tulee luultavasti vielä harvemmin postauksia, mitä nyt on tullut. Koska, jos Nasun kanssa lähinnä maastoillaan, sieltä harvoin saan kuvia. Annin tekemisistä tulee kyllä postauksia silloin tällöin, samoin kun sitten valmennuksista ja kisoista, ja joskus tietysti muutenkin. Mutta tätä en nyt mieti tämän enempää, tärkeämpää on nyt kumminkin saada Nasu kuntoon kun pitää blogia aktiivisena.. :)

37 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Hieeno anni!!:)

    VastaaPoista
  2. kiva postaus ja tein blogia on muutenki kiva seurailla :) !

    VastaaPoista
  3. Eli siis ette mee ravia maastossa? En ihan ymmärtänyt? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. periaattees joo, lähinna käyntiä ja laukkaa vaa:)

      Poista
  4. Luulis että tuosta menee just jumiin jos harjottaa intervallia eikä ravaa ollenkaan saati sitten ratsasta kunnilla läpi taivutella. Yms?:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän sitä paikat vasta aukeeki ;)

      Poista
    2. Meille ainakin opetettu että laukassa ne jumit aukee, joskus oli jossain heppalehdessäkin juttu miten ravureita joudutaan laukkauttamaan niiden ollessa pahasti jumissa, sillä laukassa jumit aukeavat:)

      Poista
    3. kyllä maastossaki voi mennä kunnolla, ei me siellä humputella pää pilvissä vaa tehään töitä;) ja jep menee pitkiä pätkiä reipasta laukkaa nii että poni oikee venyttää askelta rennosti nii lavat aukee:) tai näin mä ymmärsin:D

      Poista
  5. missä kävitte klinikalla? :)

    VastaaPoista
  6. Ite kanssa käyny hepan kanssa tuolla klinikalla. Mun heppa ois kuollu ilman noita ihmisii, osaavat nimittäin asiansa:) Nyt heppa elelee terveenä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo mekin käydään aina tuolla, tosiaan tosi hyviä ovat eläinlääkäreinä:)

      Poista
  7. Voi!!! Että o harmi mun hevonen kuoli kun sillä olit niin paljon jumissa aina ja se pukitteli koko ajan ja sillii mut mulla on uus poni!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no voi harmi sun heppa:( nasulla ei onneks oo mitään noin vakavaa

      Poista
    2. Miks tää kuulostaa nii läpältä? XD

      Poista
    3. jep mietin samaa mut en sit viittiny sillee vastaa jos ois ollu oikeesti totta nii olisin ollu ilkee.. :( XD

      Poista
  8. Siis miten sä pystyt hypätä jos et mee yhtään koulua? :o Itellä ainaki tosi hankalaa mennä kisoissa tai hypätä, jos en oo päässy menemään koulua ja "läpiratsastamaan" ponia pitkään aikaan..

    Mutta hyvä ettei Nasulla ollut mitään pahempaa!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei maastossa muka pystyis taivuttelemaan ja "ratsastamaan kunnolla"? Niinkuin Venla tuolla ylempänä jo kommentoikin. Ja yhdelle voi sopia tällaiset treenit ja toiselle toisenlaiset! :)

      Poista
    2. jep, ratsastan ihan samalla tavalla nasun avuille maastossakin kun kentällä:) ja nii, me nyt kokeillaan näin, sen näkee sitten että toimiiko vai ei:)

      Poista
  9. Kauanko sitten meette vaan tota intervallia?

    VastaaPoista
  10. Kuka lääkäri Nasun katto? Nimikirjaimet/etunimi riittää jos et haluu sanoo koko nimee :D

    VastaaPoista
  11. Toi anni on vain niin kaunis!<3 Ihan kuin satuponi, tietty nasukin on söpö, mutta annissa on vain sitä jotain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihi et oo ainoo joka noin ajattelee,täältä löytyy toinen;) anni on!<3

      Poista
  12. Ihana toi sun ja Annin kuva tuosta kentältä. :) Jotenkin se tunnelma välitty tänne ruudun toiselle puolelle.

    VastaaPoista
  13. kIVA POSTAUS! kirjotatko mitään siitä yhestä liikutusponista? :)

    VastaaPoista
  14. Mulla on sama ongelma , ettei vain ehdi postailemaan ja sitten kun ei ole pitkään aikaan postaillut , niin ei enää keksi mistä kitjoittaisi , kun ei jaksa kaikista päivistä kirjoittaa , eikä ole kuviakaan...Hui että säikähdin , kun aloin lukea tuota Nasun klinikka reissua!Luulin ekaksi että Nasulle olis sattunut jotain , onneksi ei ollut!Ja voi että miten suloiset ponit sulla on <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mmm jep, tää on vaikeeta aina välillä!:D haha ei onneks ollu mitään semmosta:) ponit kiittää! <3

      Poista
  15. Super annii ! Ja tsemppiä nasun kaa ! :)

    VastaaPoista
  16. Toivottavasti Nasu paranee, niin ihana poni ku onkin ♥ Sun blogis on paras heppa blogi minkä tiiän :)

    www.emmaspinkpony.blogspot.fi

    VastaaPoista