lauantai 26. lokakuuta 2013

291. Kuulumisia part. 110582

Hups taas on tullut tämmöinen tauko postailussa, mutta aika ja inspiraatio ei vaan riitä. Nyt saatte kumminkin miljoonannen kerran tällaisen kivan pikku kuulumispostauksen! Aloitetaan ihan siitä mihin jäätiin viimeksi, eli kun Siiri oli täällä. Viikko sitten torstaina lähdettiin junalla kohti Vantaata!


Menin siis loppuviikoksi, torstaista sunnuntaihin käymään Roosalla. Perjantai vietettiin monen muunkin heppaihmisen tapaan Hartwall Areenalla HIHS:issä! Oltiin siellä ihan koko päivä, lähdettiin kotoa ennen kahdeksaa ja tultiin takaisin vasta puolen yön aikaan. Kiva päivä oli kyllä! Aamulla oli kansalliset luokat, amateur tourit, ja nuorten hevosten luokat, ja illalla sitten muutama isompi 140/150cm luokka. Tänä vuonna en jaksanut tehdä erillistä postausta sieltä, mutta alla nyt muutama kuva mitä tuli räpsittyä.








Tämä viikko oli... no, takaisin kouluun syysloman jälkeen, ei kiva. Oli muutama koe, läksyjä, ja yksi pidempi päivä (mikä tuntui ikuisuudelta). Perus kouluviikko kyllä, mutta aina loman jälkeen on pahempi kun pitää saada taas rutiineista kiinni. Ja koko viikon, kiirekiirekiire.

pitäis vaan ottaa mustikasta mallia ja rentoutua ihan kunnolla välillä!


Mutta sitten siihen tärkeimpään, eli poneihin! Jos aloitetaan yleisistä jutuista. Meidän arki nimittäin helpottui huomattavasti, sillä saatiin poneille tarhaan iso heinäpaali! Ne on siis nyt vapaalla heinällä, tarhassa voivat syödä kun haluavat, joka helpottaa tosi paljon meitä, ja myös pikkupaaleja kuluu vähemmän. Ei tarvitse antaa aamuheiniä, kaksia päiväheiniä, sisääntulo heiniä, pelkästään yöheinät annetaan. Ponitkin on tykännyt, toivotaan vaan ettei Nasusta tule ihan palloa jos se syö kovin paljon...



Nasun kanssa viikko oli aika tavallinen. Meillehän tuli viime viikolla aika paljon lunta, mikä rajoitti kaiken liikutuksen alkuviikolta maneesiin. Kun tulin sunnuntaina kotiin vantaalta, kävin vähän verkkailemassa ponia. Tiistaina meillä oli Sanna Backlundin valkku pitkästä aikaa! Se meni tosi kivasti, postausta ei tällä kertaa silti tule koska kukaan ei kuvannut, mutta seuraava kerta kun Sanna tulee (eli 2-3 viikon päästä, en muista milloin se tarkalleen oli) niin tulee sitten sieltäkin postaus :)

Loppuviikon olen sitten mennyt Nasun ihan normaalisti, maastoonkin ollaan taas päästy kun lumet suli jo pois.


Anni taas on pääasiassa lomaillut! Siirin kanssa se teki sen verran paljon töitä silloin, että annettiin ponille vähän lomaa sen aikaa kun minä olin poissa. Mutta kun tulin kotiin, niin oli lunta, minkä takia en sitten Annia pystynyt menemään, ja viikolla taas oli niin kiire, etten vaan kerennyt.  Nyt kumminkin tänään kiipesin pitkästä aikaa ponin kyytiin, ja tehtiin pikku koulutreeni omalla kentällä. Anni oli ihan hyvä, ei parhaimmillaan, mutta empä sitä odottanutkaan yli viikon loman jälkeen. 






Noniiin, tässä taisi tulla kaikki tärkeimmät jutut! Tiistaina meillä on Nasun kanssa estevalkku kotona, sinne jos saan jonkun kuvaamaan niin teen sitten postausta next time :) !

maanantai 21. lokakuuta 2013

290. My weekend - video


Ookei saa nähä onnistuko tää tai tykkäättekö te tästä, mutta sain yksi päivä idean että kuvaan videopostauksen. En silti jaksanut samaa tylsää tavallista tai mydayta, ja koko viikon videosta olisi tullut liian pitkä, joten tästä tuli nyt tämmöinen my weekend - perjantaista sunnuntaihin. Tosin tämä nyt tulee viikon myöhässä, koska viime viikolla oli niin paljon postattavaa että tämä jäi välistä.. Tästä nyt tuli vähän turhan pitkä ehkä, mutta pitempiä videoitahan te ootte toivoneetkin niin tässä olisi! ;) Ja muuten joku kysyi niistä viime kisojen ratavideoista, niin se 90cm rata löytyy kohdasta 9:30 eteenpäin :)



linkki videoon

torstai 17. lokakuuta 2013

289. Maailman paras Nasu ♥

Me ollaan tällä hetkellä junassa Siirin kanssa, mutta silti on vielä pari postausta tulossa alkuviikolta! Teen nyt ensin tämän, eli siis käytiin eilen hyppäämässä vähän Nasun kanssa. En voi muuta sanoa kuin että olen niiiin tyytyväinen hienoon poniin! ♥

Niin ja ennen kuin kaikki tulee kyselemään, joo, me ollaan menossa huomenna, perjantaina, hihsiin koko päiväksi :)


Mutta sitten takaisin asiaan, eli eiliseen. Mulla ei ensin ollut yhtään fiilistä ratsastaa, enkä oikeen keksinyt miten laitettaisiin esteet. Lopulta sitten päädyttiin yhteen mun suosikkitehtävistä, kun mielikuvistusta ei oikeen löytyny ja se oli oikein hyvä valinta, saatiin molemmat hyvä mieli hyppelyistä mikä oli pääasia tällä kertaa!


Meillä oli siis tuo pysty - pysty linja, ja sitten tuosta aaltolankulta pääsi kaarevalla uralla okserille linjassa, ja toiselta pystyltä taas kavaletille samalla tavalla. Se on tosi kiva tehtävä, helppo ja yksinkertainen. Aloiteltiin ihan pienillä esteillä, ristikosta 80cm asti. Jo alusta asti Nasu tuntui tosi hyvältä! Jokaisen tehtävän jälkeen kiljuin aina Siirille "ei vitsi tää on sikahyvä!" "oioi nasu on paras poni ikinä!" "wooow näiksä kuin hyvin se menee?!" haha.



Loppuun nostettiin esteet ehkä 90-100cm korkeuksiin, sen isompia ei hypätty kun kumminkin viikonloppuna oli ollut kisat ja en muutenkaan yksin halua mennä liian isoja, ettei mene joku pieleen. Valkuissa sitten tai jos äiti on mukana voi mennä. Mutta kumminkin, edelleen Nasu oli siis ihan super. Kaikki vaan onnistui ihan täydellisesti, rytmi oli hyvä, poni tuntui tosi kivalta, laukkasi eteen itse, minä näin paikat, hypyt oli tosi hienoja. Eikä yhtään kieltoa. Aah olin niin iloinen, just tätä me tarvittiin niiden huonosti menneiden kisojen jälkeen! Ei ole muuten pitkään aikaan jäänyt noin hyvä mieli ratsastuksista.

Nyt loppuun vielä video yhdestä tehtävästä ja kuvat viimeisestä, nyt me jatketaan junamatkaa kohti Vantaata! ♥





tiistai 15. lokakuuta 2013

288. Siiri postaa: Annilla tuuppailua ja hyppyjä

Venlaa laiskotti niin paljon, että se laittoi mut (Siirin) kirjottamaan mun ja Annin menoista. Meillä on mennyt ihan kivasti ja Anni on ollu oikein kilttinä!


Sunnuntaina illalla lähdettiin ratsastamaan ja suunnitelmana oli, että mennään tohon omalle kentälle. Oli kuitenkin jo niin pimeetä että oltais tarvittu lamppu, ja koska se ei sitten lähtenytkään päälle niin jouduttiin lähteä maneesille.

Ehdin jo kentällä tehdä käynnissä jotain juttuja ja poni tuntui ihan tosi hyvältä, mutta kun sitten maneesissa jatkoin työskentelyä, ei kaikki alkanutkaan sujua niin hyvin. Annia jännitti vähän maneesi eikä se olisi oikeen malttanut ryhtyä töihin. Sain sen kuitenkin väistöillä, ympyröillä ja pysäytyksillä kivasti kuulolle ja päästiin tekemään ravissa ja laukassa kaikkea. Mulla itellä meinaa loppua aina mielikuvitus kesken kaikkien erilaisten tehtävien keksimisessä, joten voitte varmasti kuvitella millaista mun kaikki tekeminen sitten oli :D Lopuksi otin jalustimet pois ja tajusin siinä samalla jotain varmaan aika tärkeetä koska Anni oli tosi hyvä ratsastaa!

Mun kädet elää jotain omaa elämää..

Tänään oli mun ja Annin hyppypäivä! Verkatessa Annilla oli tosi paljon energiaa. Tultiin pari kertaa puomia ja ristikkoa, ja sitten Venla alkoi laittaa meille rataa.



Esteet oli mun mielestä ihan sikinsokin maneesia ja hirveen monimutkasen näkösesti, koska en kovin usein pääse hyppäämään. Aluksi tehtävät sujui hyvin ja paikatkin osuivat ihan kivasti. Kuitenkin siinä vaiheessa kun rataan tuli lisää mutkia ja esteet nousivat niin oma pää meni jo vähän pyörälle :D Anni hyppäsi kuitenkin kaikki superhienosti ja pelasteli mun mokia parhaansa mukaan, josta yllätyin positiivisesti tosi paljon, koska poni olisi ihan hyvin voinut alkaa kiellellä koska ratsastin niin huonosti.. Lopuksi tulin yhden pystyn ihan yksittäisenä ja se meni hyvin ja lopetettiin siihen. Silti tän päivän hypyistä jäi hyvä fiilis, vaikka mun osalta ne ei mennytkään ihan putkeen, koska Anni oli niin innoissaan ja meillä molemmilla oli kivaa!







tämä kuva löytyykin jo facebookista mutta oli pakko laittaa tännekkin.. laitettiin annille ratsastuksen jälkeen loimi ja oltiin sitä myöhemmin menossa ottamaan pois, ja arvatkaa vaan mitkä naurut saatiin kun nähtiin poni ja loimi tuon näköisenä... :DDDD

maanantai 14. lokakuuta 2013

287. Kansainvälinen epäonnistumisen päivä

... ei siis ihme että kisat meni huonosti.





Oltiin siis Kuvansissa aluekisoissa, ekat hallikisat nyt syksyllä ja mentiin 90cm ja 100cm. Ollaan käyty tuolla monta kertaa kisoissa, niin tutulla rutiinilla päästiin kerrankin kisoihin. Tällä kertaa tosin verkka oli poikkeuksellisesti ulkona (yleensä maneesissa verkkaryhmissä) mikä oli mun mielestä huonompi, koska kentän pohja oli aika kamala ja muutenkin esteet oli aseteltu hassusti niin että verkassa oli koko ajan aika kaaos. Yllä olevat kuvat ovat 90cm verkasta, sillon oli aluksi rauhallista kun siellä oli vaan pari ratsukkoa.

Ysikympin rata oli aika normaali, linjat oli helppoja, esteet aika pieniä, mutta vähän kieputtelua mikä ei ole Nasun kanssa se helpoin juttu, meillä nimittäin helposti silloin paketti levähtää. Tällä kertaa niin ei käynyt, vaan Nasu oli koko radan hyvin avuilla! Tempo oli sopiva, näin paikat melko hyvin ja Nasu toimi kivasti! Saatiinkin perusradalta nolla, ja olin lähdössä uusintaan, kun pilliin vihelletään. Olin vähän hämmentynyt siinä vaiheessa.. :D No, me oltiin saatu virhepiste ylitetystä enimmäisajasta. Ette usko miten paljon ärsytti. Ja miten paljon enemmän ärsytti, kun huomasin että oltiin ylitetty se aika 0,05 sekuntin takia, niin vähän...!! Noo, Nasu oli silti hyvä, mutta harmitti vaan kun oltaisiin tehty hyvä rata ja voitu sijoittuakin.



kuvat © Emmi K http://enmi.kuvat.fi

Metri taas... Ei selittelyjä, palattiin ajassa taaksepäin ja Nasu teki samat temput mitä se harrasti kesällä. Kiellettiin ulos, Nasu tuntui vaan siltä ettei se halua hypätä, se vaan tökkäsi. Ekalla kerralla päästiin esteelle, paikka oli ihan hyvä mutta poni ei hypännyt, sen jälkeen kaksi seuraavaa kertaa jäätiin jo kauemmas pomppimaan. Ääh, mä niin luulin että oltiin jo voitettu tää ongelma...

Sikailun jälkeen Nasu joutui silti vielä töihin, käytiin vielä verkassa hyppäämässä muutama hyppy. Siellä ei taas mitään possuilua, ensin poni yritti vähän kiemurrella, mutta kun laitoin pohkeet kiinni niin sitten meni nätisti. En vaan ymmärrä mikä sille tuli siellä maneesissa?! Joo asia saattaa olla myös mun pään sisällä, mutta en mä ainakaan tietoisesti tee mitään eri tavalla, eikä metri ole mikään iso että se siitä johtuisin. Mulla ei vaan taito enää riitä siinä vaiheessa kun Nasu kieltää sillä tavalla.

verkassa metrin jälkeen

No nyt treenaillaan sitten kotona! Ainakin yhdet kisat olisi vielä tällä kaudella, jos saadaan homma toimimaan siihen mennessä..

lauantai 12. lokakuuta 2013

286. Siiri is here! [kouluilua]

Woohooo se on nyt syysloma! Meillä täällä alkoi loma siis jo eilen, ja samalla sitten Siiri tuli meille käymään taas. Se on täällä ensi viikon torstaihin asti, eli nyt on täällä blogin puolella luvassa paaljon postauksia ja vaikka mitä kivaa näin loman kunniaksi ;) Tällä kertaa tulee tavallinen postaus tästä päivästä kuvien kera.

ps. blogi sai vähän uutta ilmettä, ulkoasu vaihtui. bannerista kiitokset tiialle ja muusta ulkoasusta toiselle tiialle


Takaisin tähän päivään. Siiri meni tavalliseen tapaan Annilla, ja näin ekalla kerralla ne meni omalla kentällä ja haki vähän tuntumaa kumpikin. Aluksi Anni oli aika huono, mutta vähän kun työstettiin niin poni alkoi toimia kivasti! Ne tekivätkin ihan kunnon treenin sitten, Annille tuli ihan hiki (tosin se saattaa johtua myös hirmu paksusta talvikarvasta..) Lopuksi laitoin yhden pienen esteenkin, minkä Siiri ja Anni tulivat pari kertaa molempiin suuntiin. Muutama pikku moka mutta ei se menoa haittaa, hyvä tytöt! ♥







Annin jälkeen oli sitten Nasun vuoro, ja minun vuoro ratsastaa. Meillähän on siis huomenna kisat, joten tänään mentiin vaan maneesissa "läpiratsastus", varmistin että poni on avuilla ja vähän jumppailtiin. Ei menty kun puolisen tuntia, ettei liian rankasti, alkuun koulua (ei sujunut kovin hyvin) ja loppuun neljän kavaletin jumppajuttua (sujui oikein kivasti) ja näillä fiiliksillä sitten kisaamaan!







Loppuun vielä muutama random kuva pihalta, kun tultiin Nasun kanssa takaisin kotiin, nyt me mennään nukkumaan koska huomenna herätys ihan liian aikasin... Pitäkää peukkuja että menisi hyvin, ekat hallikisat nyt syksyllä meille!