keskiviikko 28. marraskuuta 2012

154. HA-71 alue-este [videot]

Vihdoin kerkeän kirjoittamaan kisapostausta sunnuntailta! Oltiin siis Kuvansissa, Kimmon tallilla kauden viimeisissä kisoissa. Molemmat ponit hyppäsivät samat luokat kuin viimeksi, eli Anni 80cm ja Nasu 90 & 100cm.

Ekana menin siis Annilla. Verkassa poni oli hieno, pari kertaa tuli vähän lähelle, mutta kieltoja ei tullut kumminkaan. Lähdin luokassa seitsemäntenä, ja kun olin menossa maneesille, kuulin kun joku siinä vieressä (joka oli siis jo hypännyt) kysyi joltain muulta (ei siis minulta), että miten menit siihen kolmelletoista. Kolmelletoista?! En siis rataa kävellessä ollut huomannut, että radassa on 13. este, koska siihen tuli tosi hassu tie. No, siinä sitten kun oli pari hyppäämättä ennen minua, kattelin ratapiirroksesta, että mitenköhän siihen sitten pitää ratsastaa.

Hyvin sitten kumminkin muistin koko radan, perusrata meni puhtaasti ja päästiin loppuun asti, myös sen 13. yli :) Puhdas rata siis tuli, Anni oli tosi hieno ja innokas, paikat osui ihan nätisti kaikille esteille, eikä ristilaukkoja tullut ollenkaan! Uusinnassa en paljoa edes ratsastanut aikaa, nollaa vaan, ja se kannatti. Päästiin siis lopulta kolmannelle sijalle, eli valkoinen ruusuke tuli sieltä mukaan! Olin ubertyytyväinen Anniin, vaikka uusinta tuntui ja videoltakin näyttää tosi hitaalta, mutta kaipa me sitten ihan reippaasti mentiin.




Nasu meni sitten sen 90cm, joka meni surkeasti. Kiellettiin ulos siis. Rata oli aika kieputusta kokonaan, mikä ei ainakaan tässä tilanteessa sovi meille yhtään. Vauhti tosiaan loppui ja poni painui alas enkä saanut sitä sieltä enää nostettua.


Metriin laitettiin sitten kova tsemppi päälle, verkassa ratsastin ponin tosi reippaaksi ja hypyt onnistui hyvin. Ratakin alkoi tosi hyvin, no yksi ristilaukka tuli alkuun mutta se ei sitten haitannut. Nasu oli hyvin avuilla ja liikkui tarpeeksi reippaasti, pari kertaa näpäytin raipalla kun jäätiin kauemas. Päästiinkin sitten perusrata puhtaasti, ja uusinnan ensimmäinen linja. Sen jälkeen kaarteessa paketti vähän levahti, Nasu ei ollut enää pohkeen edessä, ja kun paikka ei osunut niin siihen tuli kielto. Uusi yritys ja yli meni, mutta sitten seuraavaksi sarjalle kielto, joten uusinnasta tuli hylätty.

ps. äitillä on kaunis kielenkäyttö, yrittäkää olla välittämättä




Olin kumminkin tosi tyytyväinen tuohon metrin rataan, kun vihdoin saatiin se tempo mikä pitääkin olla. Pari arviointivirhettä tuli uusinnassa joo, mutta ne on kumminkin helpompi korjata. Nämä oli siis viimeiset kisat tänä vuonna, keväällä sitten jatketaan. Nyt talvella ajattelinkin tehdä vähän enemmän jotakin erikoispostauksen tyyppisiä, kun kisapostauksiakaan ei tule. Roosa tulee meille kumminkin joulun jälkeen, joten sitten viimeistään tulee ihan peruspostausta taas. :)


lauantai 24. marraskuuta 2012

153. Lauantai-postaus

Moi taas pitkästä aikaa! :) Tänään teki mieli taas tehdä postausta, ja kuvailin sitten pitkin päivää [puhelimella, osa kuvista on taas aikamoista pikselimössöä, mutta parempi tämä, kuin ei mitään!]

Aamulla, kun vein ponit ulos, jätin Annin vapaaksi, niinkuin yleensä silloin kun ollaan kotona. Neiti oli hieman innoissaan siitä, ja järjesti vähän omaa kivaa vaikka missä muodossa. Nasu taas oli ihan poseerausfiiliksissä, ja seisoi kokoajan korvat hörössä hirmu suloisena, toisin kuin yleensä.







Anni kävi kentällä omatoimisella aamulenkillä...



... ja sitten vähän kiusaamassa Nasua...

... ja sitten reippaasti kohti uusia juttuja!


Tässä pieni video niistä esityksistä, mitä sain kuvattua. Ne on kaikki vähän kaukaa kuvattua, koska puhelin ei pystynyt [tai sitten en osannut] zoomata. Ja kun kone ei suostunut lataamaan sitä youtubeen, vaan piti sekin tehdä puhelimen kautta, enkä tyhmänä saanut omaa tiliäni auki, vaan tein uuden kanavan johon video sitten latautui. Eli sitä ei nyt valitettavasti youtubesta löydy, jos joku meitä siellä seuraa... Mutta blogiinhan tämän oli tarkoitus tulla, joten jätetäänpäs nyt nämä valittelut tähän ja nyt saatte nauraa Annille ;)







 
 
lopulta sain sen korvat hörössä-kuvan mitä koko aamun yritin!

Puolen päivän aikaan lähdin sitten liikuttamaan Nasun. Kävin hakemassa sen tarhasta ja laittelin tallissa kuntoon, ennen kun lähdettiin maneesille.

Nasu on aina niin innokkaana lähdössä ratsastettavaksi





Ratsastuksesta ei ole kuvia, mikä on kyllä harmi, koska Nasu meni tosi hyvin! Se oli reipas ja liikkui hienosti muutenkin. Nyt olen alkanut jo löytää niitä oikeita nappuloita ponista sileällä, vielä kun saisi hyppäämisenkin toiminaan. Mutta niin, tehtiin aika perusjuttuja, vähän läpiratsastusta huomisia kisoja ajatellen. Maneesissa oli myös muutama puomi, joita mentiin.


Loppukäynnit käytiin kävelemässä maastossa. Nasu oli siellä ihan lentoon lähdössä, koko ajan poikiteli ja heilutteli päätä ja kiemurteli jne. Sitten se rauhoittui hetkeksi, mutta yhtäkkiä sai sitten jonkun kohtauksen, alkoi tekemään jättipukkeja, ainakin kolme peräkkäin. Siis ihan ilman mitään ennakkovaroitusta, käveltiin rennosti vaan sitä hiekkatietä. Lensin siinä sitten kaulalle, ja kun poni käännähti poikittain, niin tasapaino petti vielä pahemmin. Lopulta roikuin suunnilleen Nasun päässä kiinni, toisella kädellä pidin kaulasta kiinni ja toisilla turpahihnasta.

Meinasin ensin kiemurrella takaisin satulaan, mutta sitten päätin kumminkin hypätä alas, jos poni alkaisi uudelleen pukittelemaan. Kun olin saanut irroitettua itseni loimesta ja jalustimista, hyppäsin alas ja nousin sitten takaisin selkään. Jatkettiin ihan normaalisti matkaa, ja huomasin sitten että siinä meidän edessä seisoin mummo koiransa kanssa, ja ilmiselvästi pidättely nauruaan, eli oli vissiin sitten nähnyt meidän näytöksen! Ratsasta nyt siitä sitten ohi, hymyilin vaan typerästi ja pikkusen kyllä siinä vaiheessa huvitti ;)



Myöhemmin kävin vielä ratsastamassa Annin, sekin meni ihan hienosti, ei ongelmia. Silloin oli jo niin pimeää, etten mitään kuvia saanut.

Illalla vielä äiti siivoili tallin ja pestiin ponien jalat kurasta. Annikin oli yllättävän nätisti ja rauhassa, kun se yleensä on aina ihan villinä kun pitää mitään pestä.




Ja niin, vaikka tämä nyt ei blogin aiheeseen sinällään mitenkään liity, niin oltiin eilen illalla Sorsasalossa raveissa, koska meidän (minun ja ukkini yhteinen) ravuri juoksi siellä. Se oli varmaan kovin lähtö missä heppa on tähän mennessä ollut, ja mietittiin, että olisi tosi hyvä jos Olli olisi kahdeksas. Mutta kuinkas kävikään ja vaavi juoksi ihan superhienosti ja oli kolmas! Se lähti 40m takamatkalta ihan viimeseltä radalta ja silti meni tosi hyvin. Silloin, ja vieläkin oli kyllä fiilikset niin hyvät että! ♥

hieno heppa startin jälkeen

Huomenna lähdetään sitten aamulla kohti Kuvansia kauden päätöskisoihin. Molemmat ponit lähtee ja hyppää samat luokat kuin viimeksikin. Jos joku haluaa kertoa, mitkä huovat laitan huomenna poneille, niin olisin hyyvin kiitollinen! Miksi tää vaan on aina niin vaikeaa? :D Tämä nyt oli aika nopeasti väsäilty pikapostaus, mutta kisapostauksen teen sitten huolellisemmin!



sunnuntai 11. marraskuuta 2012

152. Kiuruveden kisat

Uteliaimmat varmaan olivat jo kipasta kerenneet tuloksia katsomaankin, ja edellisessä postauksessakin oli jo hieman esimakua ;) Mutta jos nyt aloitetaan ihan alusta! Oltiin siis eilen Kiuruvedellä aluekisoissa, hallikauden aloitus!
 
Anni olikin myös mukana, se hyppäsi 80cm luokan. Verkassa poni oli tosi kivan tuntuinen ja meni nätisti. Ratakin sujui hyvin, muutaman kerran tuli ristilaukkoja mitkä piti sitten ravin kautta korjata. Etäisyydet osui ihan nätisti kohdalleen, mutta sitten perusradan viimeiselle esteelle tuli kielto. Jaaahas? No, uusi yritys, mutta heti toinen kielto siihen perään.
  
 



Jälkeenpäin kun videolta katsoin, niin ihan syystä poni kyllä kielsikin, nimittäin mitäköhän minä taas tein? Kolme askelta ennen estettä heitän ohjat pois ja jään kaulalle makaamaan, niin siitäkö ponin pitäisi sitten hypätä, no, Anni ei ainakaan hypännyt. Ja poni siitä sitten vähän suuttui eikä hypännyt seuraavallakaan kerralla. Minä nyt en ollut ponille yhtään vihainen, Annin iloksihan me kisataan ja alkurata meni kumminkin niin hienosti! :) Tärkein asia on se fiilis, mikä siinä alkuradassa olikin.

hups

Nasu meni sitten kaksi luokkaa. Ensin hypättiin 90cm, verkka meni hyvin, kuten Anninkin kanssa, ja ratakin meni oikein mukavasti, tuli 0/0! Pari kertaa jäin pitämään ennen estettä liikaa ja tekemään miljoona lisäalkelta, kuten ennen tuota viidettä estettä. Uusinnan alussa poni päätti alkaa pomppimaan ja mentiinkin aika kauniilla loikkalaukalla se kaarre. Viimeiset esteet meni myös aika huonosti, mutta puhtaasti kumminkin. Lopulta oltiin sitten toisia siinä luokassa, super Nasu ♥



 
Metri ei sitten mennytkään ihan yhtä hyvin... Jo verkassa poni oli huono, pukitteli, hypyt oli huonoja, etäisyydet ei osunut. Siitä olikin kiva sitten lähteä radalle! Se olisi voinutkin sujua hyvin, ja vaan olisin osannut yhtään ratsastaa... Nimittäin jäin taas vaan pitämään ja pitämään, mentiin alitempossa ja kaikki meni surkeasti. Ekasta ja tokasta meni yli, kolmannelle kielto, uusi yritys ja yli meni, neljännestä yli, mutta vitoselle taas kielto. Ja minä kukkaruukussa. Se olikin sitten semmoinen rata tällä kertaa! Eli selkokielellä tipuin siihen viidennelle esteelle, ja suoraan päin kukkapuskaa jonka siis onnistuin kaatamaan ;) Eipä jäänyt tästä radasta kovin hyvä fiilis.



puu oli vielä pystyssä...

...mutta sitten tulin minä...

...ja puu kaatui
Seuraava yritys on sitten kahden viikon päästä taas, mennään samat luokat Kuvansissa. Eli see ya!
 
 

torstai 8. marraskuuta 2012

150. We are back to blog! [video estevalkusta]

ANTEEEKSI liian pitkä tauko taas ollut... Alkaa aina ahdistaa kun katsoo miten teitä ihania lukijoita tulee lisää ja minä vaan olen aina huonompi ja huonompi bloggaaja...  Mutta kun ei niin ei. Ei ole ollut mitään aihetta tehdä postausta. No joo aluekatsastuksista olisin voinut tehdä, ja itseasiassa muutaman kerran yritinkin aloittaa, mutta kun en saanut videoa ladattua eikä siellä ollut ketään kuvaajia, niin ne yritykset jäivät sitten siihen. Mutta nyt teidän iloksenne meidän kone suostui lataamaan videon tiistain estevalkusta!

En nyt ala mitään suurempia selittelemään, kuin että Nasu meni tosi kivasti, ei tullut yhtään kieltoa vaikka hypättiin vaikeampiakin tehtäviä ja about 100cm korkeudessa, ehkä vähän ylikin. Olin siis ihan supertyytyväinen poniin! Pari kertaa kyllä poni innostui pukittelemaan, verkassa ja hypätessäkin, mutta empäs tippunutkaan tällä kertaa. Ratsastus ei kyllä ollut siisteimmästä päästä, koska pääasia oli vain saada poni kaikista yli, minkä varmaan videostakin huomaatte. No, tästähän te nyt näätte että miten todellisuudessa meni, videota on toivottu ja nyt sitä sitten vihdoin saatte katsella! :')



Ja hei, onko teillä jotain erikoispostaustoiveita? Kun teitä lukijoita on jo yli 400 (wauuu!) ja kun nyt ei oikein muuta postailtavaa ole? En ole tainnut edes pitkään aikaan mitään erikoisempaa tehdäkkään. Valitettavasti en pysty tekemään videopostausta!