sunnuntai 30. lokakuuta 2011

10. HA-71 alue-este

Kuten otsikosta siis ilmenikin, me oltiin tänää Kuvansissa Kimmon tallilla kisoissa. Menin siis kaks luokkaa, 80 ja 90cm, ja lähtönumerot oli 11 ja 5. Laittelin ponin aika reippaasti kun oltiin vähän myöhässä aikataulusta ;) Meni autoon ihan nätisti, vähän piti liinalla auttaa. Perillä sitten kävelin radan ja kun veryttely oli verkkaryhmissä, nii ooteltiin vähän aikaa -kun mä olin vasta tokassa verkassa- niin söin aamupalaa ja laittelin Annin. Ne meijän jinstirrupit ei oo iiihan sävysävyyn meijän huovan ja huppujen kaa, mut kyl me selvitään :D Verkassa poni aika rauhallinen, melkeen jopa hidas, mut hypätessä sitten reipastu ;) En montaa hyppyä hypänny ku oli kumminki kaks rataa viel edessä ja torstaina siinä sannan valkussa hypättiin aika paljon. Mut ei se ponia haitannu, radalle lähti tosi innoissaan. Arvostelu oli A.2.0, eli vain 1-vaihe ja aika ja virheet ratkasee. Eka yksittäinen okseri, lähti vähän kaukaa mut muuten hyvä. Sen jälkeen pysty-pysty kaareva linja, ja taas yksittäinen okseri. Poni vaan pomppi kaikkien yli, tuntu taas et mä vaan ohjaan ja välillä ei melkeen sitäkään :D Seuraavana sit pysty-okseri sarja, 6m eli 1laukka, ja sit vielä 17m -4laukkaa- ja okseri, siinä ponille alko tulla jo pikkusen enemmän kiire. Mut viimesenä semmonen muuri, missä tolppina "talot" joka jänniti vähän ainaki mua, et poni stoppais siihen, mut meni sen sitte tosi nätisti. Ja hups, siihenhän se rata jo loppukin :D meni mun mielestä tosi nopeesti! Mutta meijän ajaksi tuli 35s., ja lopulta sitten voitettiin se luokka! :) En muista tokan aikaa, mutta oisko ollu 37s. tai jtn sinnepäin. Saatiin ruusuke, 30€ ja semmone kunniapalkinto, joku vähän niinku pokaalin ja laatan sekotus. En nyt osaa oikeen selittää, ja en jaksa ottaa kuvaakaan. Mutta siten tuo 90cm, mikä jännitikin jo enemmän, kun poni niitä niin paljon kiellellyt. Verkassa Anni iha ok, ponnistuspaikat pystylle oli kaikki huonot, liian kaukaa suurin osa. Okserille yks kielto, seuraaval kerran pamautin iha kunnolla ja kolmas kerta meni nätisti :) Radalle siis numerolla 5, ja eipä kyllä ois tarvinnu jännittää! Anni tykitteli koookoo radan ihan puhtaasti ;) Mutta mitäs siitä radasta, on tyytyväinen, tositosi tyytyväinen, ainut et sille viitosesteelle (mikä oli se talo) jarrutti vähän mut meni yli kumminki! Uusinnas uskalsin kääntää aika pienet tiet, en nyt toooosi pienii mut pienet kumminki, ja se iiihan melkeen riitti tuplavoittoon mut ei ihan, koska sitten siinä 42 ratsastajan luokass toisiks vika meni ohi :D mut kakkosii oltiin, ja poni oli voittaja ;) siitä taas ruusuke (mikä oli kyllä pienempi ku se sinivalkone) ja 20€ rahaa, eli päivän saldo viiskymppii, kaks rusettii, ja se kunniapalkinto! Sekä tietysti superhyvä mieli ku poni oli täydellinen ♥♥♥ Kotona loimet vaihettiin, annettii mashi ja porkkanaa + hoivailut ja kylmägeelit. HIENO PONI TAAS !

Tässä muutama äitin ottama superlaadukas kuva, yks palkintojen jaosta 80cm, ja sitten muutama radoilta (huom. laatu on erittäin surkea koska äiti+video+maneesi=mitä voi ees odottaa? :D



+ sitten näin me kisoissa mites te? :D

torstai 27. lokakuuta 2011

9. Pomppuponi ♥

En oo nyt muutamaan päivään kerennyt kirjottelemaan, mutta ei tässä kyllä tiistaina ja keskiviikkona sen ihmeellisempiä tapahtunut :)
  • Tiistaina (25.10) menin maneesissa aika rauhassa n.30-40min. Vastalaukkoja, siirtymisiä, avoja jne. Ponilla oli edelleen vähän liikaa vauhtia, mutta  muuten kun laukassa ei edes vouhottanu nii paljon.
  • Keskiviikkona (26.10) päästiin pitkästä aikaa menemään ulkona! Kenttä oli senverran hyvä kun olio lanattu  ja menin ilman satulaa nii poni lämmitti jo sinänsä, ja tulihan siinä vähän enemmänkin lämmin kun yritti hillitä sitä :D Laukkapuomeista poni innostu nimittäinnn vähän liikaa... Mut käveltiin myös maastossa alku- ja loppukävelyt (; HIENO TYTTÖ ♥
Sitten siihen itse "asiaan", no ei mut vähän kivompaan aiheeseen, ainakin ponin ja mun mielestä. Eli tänään oli siis Sanna Backlundin valkku, ja kun oli jo klo. 10.10, nii mun ei tarvinnu ees mennä kouluun hahahahah ;D Annin laittaminen oli ihan kivaa kun neiti päätti olla seisomatta hetkeäkään paikallaan ja tekemällä ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen aamujumpan, joka siis koostui siitä, että kuopii kaikki aluset yhdestä kohtaa kokonaan pois, ja sitten peittämällä sen mahalla :)) No se ei ihan onnistunu, vaikka poni laitto etu- ja takajalat niiin kauas toisistaan että seinät otti vastaan, niin jäi vielä parikymmentä senttiä maahan (; Sain sitten lopulta ponille satulan ja suitset (meijän uuden jinstirrupit oli muuten ekaa kerta käytössä) ja päästiin maneesiin alkuverkkaamaan. Se mentiin ihan tavalliseen tapaan. Alotettiin ravipuomeilla, sitten ristikkoa ja lankkua, okseria pienenä alkuverkkana. Mentiin aika paljon kaht kolmois sarjaa, toinen oli ristikko-17m-pysty-17m-okseri, jota mentiin viidellä ja neljällä askeleella, ja sitten pelkistä pystyistä koostuva, välit 9m. Kaks kieltoa tuli, ja nekin ihan vaan siitä että otin vähän liikaa kiinni ja tultiin tosi hiljasessa vauhdissa :) Oon tyytyväinen Anniin ainakin siinä mielessä ;) Noei poni tykitteli tosi hienosti koko ajan vaikka me varmaan ainakin metriä mentiin ;) ja vaikkei esteet ollu niin isoja nii harjotukset oli tosi kivoja! :) Muutama rata mentiin ja oli yks erikoisestekkin mitä Anni ei ollu ennen hypännyt. Mutta tosi kivasti meni mun mielestä ainakin !

tiistai 25. lokakuuta 2011

8. Kotiinpaluu

Hihhi kotona taas :) Olin siis lauantaina koko päivän siellä HIHSiss, ja oli kyllä kivaa! Mukavasti isompia luokkia (140, 150 ja 160cm), poniluokka, Six Bar, ja koululuokkakin oli ;) Ostin sieltä sitten ponille semmoset Jin Stirrupin pinkit jalustimet, Eskadronin riimun ja semmosen selvitysaineen. En nyt jaksanu ettiä niistä kuvia, mutta saatte sit varmaan jossain vaiheessa nähä ne ponin päällä kuvissa ;)
No muttamutta, eilen siis oli koulutunti, Annilla vähän liian paljon vauhtia, ja mukavat pukkilaukkasyöksyt, mutta niitä lukuun ottamatta poni oli tosi nätisti ♥ Katellaan nyt et mennään aika kevyesti ennen sitä Sannan valkkua ja viikonlopun kisoja, vaikka Anni saattaakin olla erimieltä... :D
Laitoin tohon nyt muutaman vanhan kuvan, kun postaukset on niin tylsiä ilman kuvia.


perjantai 21. lokakuuta 2011

7. HIHS + vanhoja tuttuja

Moi :) Edelleen täällä Vantaalla ponin lomaillessa. Muokkailin vähän tota otsikon kuvaa, se on nyt vieläkin väliaikainen, ettö kun jaksan tehä vähän paremman nii teen. Eli älkää välittäkö siitä ;) muttamutta mitäs tässä, keskiviikkona kävin Onnenpotkussa, jossa Anni oli siis ensimmäisen vuoden kun se meillä oli. Ei onneks oo enää, sen verran inhottavan kurasta siellä oli ;) No hei mun crocsi jäi mutaan jumiin ja uppos sinne ku mä kävin yhtä varsaa hakemassa laitumelta, eikä sitä löytyny sieltä! Siinä sitte taluttelee vauvvaa siel yhellä kengällä ja toisella sukalla :D Mut lainasin sit kumpparit sieltä. Torstaina, eli eilen, käytiin aamusta HIHSis kattoo muutama luokka, U25 Tour & National Tour 130cm molemmat, ja sitten 115cm poniluokka :) Lauantaina sitten ihan koko päiväksi, mikä sisältää 140, 150, ja 160cm, yhen koululuokan, Amateur Tourin top 10, Six Barin, Ponien 120cm jne. :) Ja löysin sieltä muuten Annille Eskadronin huovan, riimun, pintelit ja loimen, rahaa siis tulee kulumaan ja PALJON :D Mut sitte illalla Sakulla ratsastelin Lullun ja kävelytin Kassun, ja sitte olin niitten ihmisten kaa :) Mut päivittelen jossain vaiheessa sit sen HIHSin :)

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

6. Kisakuvia + koeratsastus ~ St. Perhaps

Noniii nyt oon saanu sieltä Sorsasalosta vähän parempia kuvia, eli tuossa noita nyt sitten :)



Kuvat ovat (c) ak.galleria.fi, tihutyo.kuvat.fi ja aragorn.galleria.fi, kiitos !!

Sitten tässä vielä muutama kuva St. Perhapsista, ponista jota me maanantaina käytiin kokeilemassa:

                                                                       

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

5. Ilmoitusasiaa

Tänää sitten taas vähän kevyemmällä linjalla, maastossa käytiin. Semmonen reiluin tunnin lenkki, suurinosa kävelyä mut sitte lopuks muutama reippaampi pätkä, poni kaahaili suoraan sanottuna. :D Mutta oli kivaa, molemmista! Annille loimet ja mashit, ja poni ulos. Pesin sitten myös kisakamat eilisen jälkeen. Suojat oli kovin kuraiset ;)  Mut laittelen tähän nyt sitte loppukuun ohjelmaa, eli:
  • Sunnuntaina (16.10) me lähetään Vantaalle, mutta poni saa jäädä kotiin lomailemaan :)
  • Torstaina (20.10) ja Lauantaina (22.10) me mennää HIHSiä kattomaan.
  • Sitten seuraavan viikon torstaina (27.10) on Sanna Backlundin estevalkku.
  • Ja sinä sunnuntaina (30.10) aluekisat Kuvansissa, mennään 80 ja 90 :)
Eipä tässä sitten muuta, Anni on siis lomalla koko ens viikon, paitsi on jokapäivä kävelykoneesse jonkun aikaa. Tällä viikolla ei siis tule ponin kuulumisia, mutta muuta kirjottelua ehkä jos jaksan :) 7

mutta sitten vielä HYVÄÄ SYYSLOMAA :)

lauantai 15. lokakuuta 2011

4. KuoR seura-estekisat

Tänään oltiin siis kisoissa Sorsasalossa. Kuopion Ratsastajien järjestämät kisat :) Tallilla oltiin kahdeksan aikaan, ponin loimitus ja suojitus, 2astetta lämmintä aamulla, hyrrr kylmä :( muttamutta Anni ei aluks suostunu menemään kyytiin, mutta liinan kanssa saatiin kyllä. Oma traikku ekaa kertaa käytössä tänään! Yhdeksän aikaan Sorsasalossa, ilmottautuminen, poni kuntoon katoksessa. Sorsasalossa on siis myös ravirata, minkä takia katokset ja pesupaikat ym. Toinen heppaseni Mr. Dumbledore, josta en olekkaan kertonut, on siis nelivuotiaaksi kääntyvä lv-ori, joka siis ravihommia tekee :) Pari viikkoa sitten olikin Sorsasalossa kisoissa, ja oli kolmas omine ennätyksineen :) ei nyt enää siitä, mutta Sorsasalo son jo tuttu paikka minulle siis :))

No rata oli suhteellisen helppo, kävelin sen ja verkkailin sitten. Pitkät kävelyt ja alkuhölkät, laukat ja sitten esteverkkaan. Verkkakenttä oli aamulla tosi märkä, joten hyppäsin vaan kerran ristikon, pystyn, ja sitten okserin ja pystyn. Sillä sitten mentiin radalle, jonka pohja oli PIKKUSEN parempi kun verkan :D Tosi hyvä, ei ollenkaan märkä. Alotettiin rata, joka oli siis korkeudeltaan 70-80cm, pysty ja suhteutetulla välillä okseri meni hyvin kaheksalla askeleella niinku olin suunnitellukin. Pitkä tie kolmoselle, ja yli, 4 oli sarja, mua pelotti suoraan sanoen, sillä kaks edellistä ratsastajaa oli tippunu a-osalle. Anni vähän innostu kolmosen jälkeen, ja piti vähän yrittää pidätellä. Videollakin äiti on kokoajan "pruuu, liian lujaa, hidastaa" mut selvittiin sarjalle, ja alla viuhahti okseri > 1laukka> pysty ja oltiin sekin selvitetty. Poni jatko hurjaa vauhtia ja yritin taas vähän hidastella, kun suhteutettu oli taas tulossa. Mentiin se sitte yhen askeleen liian vähän, olin ajatellu kuutta, mutta tuli viis. Ja Italia-portti ylitty siinä samalla, mutta sitä oltiin kyllä jo hypitty Sakulla, kun siellä oli se kapee italia-este :) Vielä trippeli ristilaukassa, ja nollarata ja ruusuke tuli :) Hieno tyttö! Luokan nopein aika myös samalla :D

Poni oli sitte  katoksessa sen loput 60 lähtijää, ja sit palkintojenjaon ja radan kävelyn jälkee uudestaan verkkaan, aika samalla tavalla vähän verkkasin kun ekaankin luokkaan. Rata oli aika helppo, tossa on toi todella epäonnistunut ratapiirroksen yritys josta voi yrittää saada jotain selvää. Perusrata meni tasasta ylinopeutta, uusinnassa yks hassu hyppy (tuo keltamusta, mikä on sarjakuvana:D) mut muuten oli tosi siisti rata ainakin ponin osalta! Videoo ei kone suostunut laittamaan, tulee myöhemmin jos tulee. Mutta olin hurjan tyytyväinen, tuli 0/0 rata, ja kuudes sija! Poni vähän possuili kunniakierroksel, mut kyl se lapasessa pysy. Porkkanat ja poni kotiin. Tykitys tui tarpeeseen, syyslomalle täydellinen alotus! :) Mutta tässä nyt sitte tässä muutama äitinvideolaatukuvaama kuva, parempia tulee kun saan niitä!







perjantai 14. lokakuuta 2011

3. Kisavalmisteluja ja pikku pomppuja

No tässä vielä tämmönen lyhyt päivittely tän päivän -lyhyestäkö ? ;D- tallipäivästä. Harjailin ponskulin nopee ja sit kävelytin kentällä (joka oli jo melkeen kuiva yhtä lätäkköö huolimatta! :D) ja sit maneesiin :) Tallil ei ollu ketään muita, ja mentii sitte Annin kaa eka semmosii pikkuesteitä maastakäsin. Ei ne kyl ollu ku ehkä 10-20, enintää 30cm :D Siitä poni vähä innostu ja annoin juosta irti vähä aikaa. En sit sen enempää liikutellu ku loppukävelin ku huomen ne kisat sitte ;) mut eipä ponikaa nukkumaan päässy enne ku oli leikelty korva- ja vuohis- ja leukakarvat! Nätisti se kumma kyllä anto ne leikata  :) nyt päästään siisteinä kisoihin ! Laittelin sit kisakamat valmiiks ja lähettii sit kotiin :D

2. Toinen postaus

Tässä päivittelen nyt parin viime päivän kuulumisia :) Eli keskiviikkona oli Jukan estevalkku, poni oli juuri silloin tietysti sikailupäällä ;) noei ei vaa kaikki menny iha putkee kummallakaa. Alkuun ympyrällä työskentelyä ravissa ja laukassa, temponmuutoksia ja muita kontrolli juttuja. Annilla oli vauhtinappula kääntyny vähä liia lujalle, ja välillä oli pikkusen pidättelemistä :D mut lopulta suju jo pikkusen paremmin, alko vähän kuunteleekki :) Sitte ristikoilla verkailua, nyt Anni innostu ja jakso keskittyy ihan hyvin, mä vähän mokailin etäisyyksii ja muutenki. Sit jumppasarjaa : ristikko > innariväli > ristikko > 1laukka  >  pysty  >  2laukkaa > okseri > 1laukka > okseri :) ja nous sitte loppuu kohti jo lähemmäs metriä ku poni laitto käsijarrun päälle ja stoppaili muutaman kerran... mut lopulta sitte meni sen muutaman kerran. Mikäköhä siinä haittas, välit vai vauhti vai joku muu? ja sitte semmosta kaheksikko tehtävää, jonka poni tykitti :))

Eilen, eli torstaina siis, nii menin maneesissa vähän vaa semmosia kevyitä juttuja alkuun, paljon voltteja, avoja, sulkuja jne. Anni oli tosi hyvä, rento ja liikku pohkeesta eteen :) Laukassa samoja juttuja, ja sitte vastalaukkoja ja kaheksikolla muutamii vaihtoja pukkien kera ;) Poni tajus yhessa vaiheessa et pukin jälkee mä oon vähän huterasti siellä kyydissä ja ajatteli ottaa pikku baanat maneesin ympäri ja meni sitte jonku aikaa vauhkoontunutta mummelia rauhotellessa :D mut kyllä ne vaihotki sitte lopuks suju melkee ilman pukkeja :D Jälkeenpäin sai sitten taas mashin, mitä ei oo nyt saanu kolmeen vai neljään päivää ku ei suostunu sillon syömään, ja nyt hotki sen ihan innolla :)) syysloman jälkee saadanki taas aminoraalia siihe mukaa nii poni taas tykkää :) mutmut ei tässä nyt muuta sitte varmaa, odotellaan huomisen kisoja Sorsasalossa, jossa hyppään siis sen 70-80cm -jossa oon 14/72 lähtijä (Y)- ja 90cm -jossa oon 11/50- :)) yritetään saada nyt jotai muuta ku hylättyjä :)) tossa taas mukana kaks kuvaa aluekatsastuksista (päästiin renkaaseen ;D) jotka on (c) Tiia Suomalainen :))

1. Startti

noni nyt sitä taas mennään ;) eli kirjottelen nyt tänne mun ja ponin seikkailuista, niin usein kun mahdollista. Mutta kumminki, vähän tarkemmin: Poni on siis Anny, ja ollut mulla kohta 2vuotta, tuli meille 10.1.2010. Vanhempi ja turvallisempi tapaus ekaks poniks ostettiin, ja Anni sitten löyty ihan sattumalta kun kävin kattomassa vanhaa vuokraponiani Turussa, ja sen uudet omistajat tiesivät että läheisellä ratsastuskoululla on poni myynnissä, ja käytiin sitte kattomassa ja ihastuttiin :) ja on kyllä ollu tyttö jokasen sentin arvonen! Alotettiin 50cm luokista ja ollaan edetty 90cm aluetasolle; enemmän kun mä olisin ikinä ittestäni uskonu! Voittoja ja sijotuksia on matkan  varrelta kertyny runsaasti :) Nyt ollaan ettimässä myös toista ponia tähän Annin rinnalle, jolla pääsis siis kisaamaan enemmän ja etenemään ratsastajana, mutta ei me Annista ikinä luovuta! :) Kun tässä nyt kuukausi sitten muutettiin tänne Kuopioon, ja kohta tulossa oma talli pihaan, joten eläkeponin pito onkin nyt halvempaa ja helpompaa, kun 20km tallimatka muuttuu 20m tallimatkaksi ;) Seurashettis on nyt aluksi etsinnässä, kun Anni on niin järjettömän kaveririippuvainen ;) oho tästähän tuli pitkä ;) mutta alotellaan tästä hiljaa ja rauhassa, jos vaikka muutama lukijakin kertyis matkalle :D  Tähän laitoin nyt -ensimmäisen kirjotuksen kunniaksi- myös ensimmäinen kuva, joka on säilyny ;)